Ser framover i dag...
Jeg har laget mer grovkornet snø og endret fargen litt på snøen. Ellers har jeg fjernet støy med Topaz som jeg fikk tips om av Frode.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-01-08 10:38:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-01-08 10:54:20
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-01-08 21:30:35
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_567813} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (47)
Harald N.

Nær og fin blåmeis dette Ingrid Milly. Fint med duna som spriker til alle kantar.
Du kunne vere litt meir nøyaktig med støyfjerninga av bakgrunnen, men du verden, fint bilete.

mvh Harald
Frode S.

Dette er et flott bilde, tett på og bakgrunnen sto veldig fint til resten. Kjempebra!

Mvh Frode
Heidi N.

V3 ble jo veldig fin. :) Godt utsnitt og fin positur. :)
Heidi
Svein O.

WOW se der satt den! Tett på og skarpe detaljer. Fin dus bakgrunn. Eneste jeg synes er litt rart er de rosa/grønne/ blå prikkene i snøen..

Flott!
Svein O.

Likte faktisk orginalen best, selv med litt støy..
Ingrid Milly L.

Takk for kommentarer fra dere alle.Prikkene i snøen er jo krystaller som er fra fotoshop men det er nok mulig å endre farger på snøen etter at krystaller er tilført men jeg gjorde det i motsatt rekkefølge og var glad for å få til dette som jeg aldri har prøvd.
mvh. Ingrid Milly
Odd E. k.

Nydelig fanget blåmeis i snøen. Flott positur og fin nærhet til fuglen. Fargestøy i orginalen samt bruk av filter går noe utover fuglen i versjonene. Jobb litt med dette så blir bildene bra.
Liker fargene, lyset, komposisjon og utsnitt!

Mvh

Odd E.
Frode L.

Hei.

Skarp fin meis, men ikke helt heldig med støyfjerninga på bakgrunnen.
Du kan bruke blure-tool til å fjerne resten, blås opp bilde i elements til 2-300%, og dra forsiktig rundt fuglen slik at kantene på den ikke blir med.
Fint lys og fine farger, men det med snøen likte ikke jeg, smak og behag.

Frode.
Morten W.
+3
Huffameg. Den snøen ser helt jævlig ut. Det gjør også forsøkene på støyfjerning. På en av versjonene fjerner du jo litt av fuglen og.
Ingrid Milly L.

Odd og Frode takk så mye for kommentarer.
mvh. Ingrid Milly
Ingrid Milly L.

Morten du er rapportert til Foto.no for nedlatende kommentarer, stygge ord og hersing med mitt navn her på siden.
Lars Ivarson F.

Syns du har kome fint frå dette, reint fotografisk: godt motiv.fin layout i biletflata, velkomponert. godt snitt, men støyfjerninga er langt frå like toppers og snøen...syns det er merkeleg at der skal vere trongd for massiv støyfjerning, men du seier jo lite om korleis biletet vart til.. samd med frode og odd..
Ingrid Milly L.

Takk for kommentar fra deg Lars, det er etter mitt syn ikke mye støy i originalbildet før støyfjerning men jeg vil prøve ut det nye programmet Topaz mens jeg har det... Må finne gode selections verktøy slik at det funker godt. Mvh. Ingrid Milly
Lars Ivarson F.

topaz har eg ikkje vore innom..tek støyen vanlegvis i RAW.. og støyfjerning kan ofte fare galt avstad, så det er om å gjere å få minst mogleg støy i originalen..
Ingrid Milly L.

Jeg har ikke støyfjerning i raw og må ofte redigere før jeg fjerner støy da redigering noen ganger også gir støy i fuglebildene.Ha en fin kveld..
mvh. Ingrid Milly
Avsluttet .

Et detaljerikt og pent bilde av blåmeisen. Flott bakgrunn selv om de hvite prikkene muligens tiltrekker seg noe oppmerksomhet Forgrunnen er laget med hensikt men ikke helt etter min smak. Takker for kommentar på mitt bilde
Bent S.

Nært og skarpt, flott bilde.

vh
Bent
Jostein G.

Nært på og jeg likte den lyse gloryen rundt fuglen. Desverre mye støy i bakgrunnen her og den snøen i forgrunnen minner om semulegrøt og ble ikke bra i det hele tatt.
Ingrid Milly L.

Takk til dere for hyggelig kommentarer. Mvh. Ingrid Milly
Avsluttet .
+6
Helt enig med Morten.
Bildene er særdeles ødelagde. At godtfolk kan sitte å si fine ord om slike bilder, ja da blir du lurt Ingrid.
Skjerpings, Harald, Frode, Heidi, Svein, Odd E., Frode, Lars, Ivar, Bent og Jostein. Ordet "liker" er vrøvl.
Selv om dette er galleriet, så les instruksene om innleggelser av bilder.

Nok er nok.
arild
Morten W.
+4
Herser ikke med deg. Men jeg sier som en her oppe:" WOW, der satt den". Men jeg legger på IKKE. Vedkommende må som deg være blind for de gode fuglebildene på foto.no.
Hadde du giddet å sett deg rundt hadde du forstått at de fleste her over kaster blår i øya på deg. Men du er ikke i stand til å se det!

Du kunne se på mine, for eksempel? :)

Arild Aase: Jeg tror jeg er forelsket i deg!
Ingrid Milly L.

Beklager at du fikk en vond opplevelse men du må vel overleve. Og en ting til det er mitt bilde. Og her er andre med mykje lys og mykje varme.....på dotten mvh. Ingrid Milly
Jostein G.

Jeg syntes Arild er på bærtur her. Å ikke påpeke den mengden av støy som ligger i umiddelbar nærhet av fuglens omriss, vil jeg nesten kalle en unlatelsesynd. Den snøen i forkant av bildet med de rosaviolette prikkene i, minner ikke om snø i det hele tatt og er således langt ifra tiltalende og ei heller vellykket. Jeg syntes jeg sier dette på en akseptabel måte og det er selvfølgelig min subjektive synsing om bildet. Likevel tror jeg de fleste er enige i det faktisk. For meg er det opplagt at Ingrid corper bildet for mye i sin iver etter å fremstille blåmeisa nært. Slike nærbilder, krever nok litt flere grep for å bli vellykkede. Større nærhet til objektet og mindre brennvidde i utgangspunktet eller lavere iso, kan være faktorer som må til.
Lars Ivarson F.

Arild: Ser ingen grunn til skjerpings i det eg har sagt,for biletet har positive sider, men teknikken sviktar.Tvertimot har eg prøvd å balansere mi evaluering, slik at Ingrid Milly skal kome vidare.Er jo det me vil med evalueringane våre, at folk skal få konstruktive utviklande tilbakemeldingar?
Ingrid Milly L.

Alle:
Nå har jeg lagt ut et bilde v4 som jeg har fjernet støy rundt fuglen på fordi det er hjelp som hjelper og ikke nedlatende kommentarer.
Ble det bedre Frode og andre? Takk for hjelpen denne gang også.
Ingrid Milly
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg liker fuglen og syns skarpheten på den og detaljgjengivelsen er god.
Liker også snøflakene som eg syns er med å skape stemning.

Det eg ikkje liker er snøen i forgrunnen som har nokon grelle fargetoner, og fjerning av støy er bra i #4.

Når eg t.d. fjerner støy i eit bilde, om du treng eit tips, så bruker eg neat image plug-in i photoshop. Der markerer eg området som eg vil fjerne støy frå med verktøyet magic wand, før eg fjerner støy med NI(=neat image)

Lykke til!

Mvh Inger Anne
Helge H.
+8
Hei Ingrid

Dette tar helt av, og du heller bare bensin på bålet. Ta en liten pause, få litt kyndig hjelp, prøv bildene dine på et par utvalgte personer. Du behøver ikke "peppre" dotten med bilder hver dag.

Som jeg og flere har prøvd å si deg lenge, du har begynt i feil ende. Glem støyfjerning og all slags finurlig etterbehandling, bli bedre i opptaksitusjonen.

Dette som skjer her nå kommer det ikke noe positivt ut av, dessverre.

Mvh Helge

Avsluttet .
+4
Jeg er helt enig med deg Helge H. Jeg har sagt meg villig til å lære Ingrid noen enkle knep i Elements, men hun VIL ikke lære.

Med brennvidde på 300mm er det nok å få seg et skjul og ingen beskjæring trengs.

Ingrid: Jeg ser at det er i Elements du sliter. Det fra igår var kun redigert i Nikon sin software. Dette er redigert i Elements, og du gjør noen grunnleggende feil.

Jeg har tilbudt deg en liten gjennomgang i Elements, men det virker som du ikke vil lære noe av andre.

mvh arild
Jostein G.

I versjon 4 har du glattet ut bakgrunnstøyen og da går det fremmover... da snakker vi om samme sak og er på samme " side i boka " Veldig bra. Imidlertid blir omrisset av selve fuglen her noe kantete...så det er ikke lett å etterbehandle et bilde i havn. Selv har jeg ikke mye kunnskaper om det. Dette føler jeg går frammover og da er det positivt :-)
Bjarte W.

Synes fremdeles bildet bærer preg av å være litt mye croppet. Synes ikke det du har gjort med snøen er en suksess - for meg virker det unaturlig og flatt, men smaken er som baken...Som sagt, tror jeg Jostein treffer spikeren på hodet når han sier (quote) "Større nærhet til objektet og mindre brennvidde i utgangspunktet eller lavere iso, kan være faktorer som må til."


- Bjarte
Morten W.

Sorry Jostein, ingenting går fremover her. Henviser til Arild over innlegget ditt. Den teksten er det eneeste som hjelper for denne damen. For hun er ikke i stand til etterbehandling overhode.
Kun under ISO 400 hjelper for henne og null cropping i etterkant.

Hun, og maaange kommentatorer, kan umulig ha betraktet de mange flotte fuglebilder her inne. Se hva f.eks Frode Solberg skriver lenger opp!! Kan han ha sett på f.eks. mine fuglebilder? Eller ditt skarveportrett.Og hvis han gjorde det, finnes det da egentlig flere superlativer å gi til bilder som virkelig har kvalitet. For "kjempebra" kan faktisk ikke toppes.

Men hu Milly, får kommentarer som om det satt en haug med unger i en sandkasse, og alle synes alle bygger fine sandslott. Og så står foreldrene på utsiden og roper oppmuntrende ord. Som foreldre skal gjøre. Det er bare det at Millymor er voksen. Og får at barns kommentarer.

Milly!
Ser du egentlig på fuglebilder her inne? Har du noen gang sett på bildene til Bjørn Aksel Bjerke, Schlytter, Carsten Arnholm, Ketil Olsen-Tromsø, Ketil Knutsen og flere? Skulle ikke de gi deg inspirasjon?
Når du ser på kommetarene de får, skjønner du ikke da at noe er riv ruskende galt med de kommetarene du får?



Solvår B.
+3
Det forundrer meg at du ikke har lyst til å lære. Det er så flott at så mange på dotten vil dele av sin kunnskap. Her er det bare å suge til seg kunnskap og informasjon - helt gratis.
Arild fikk meg igang med Elements. Selvfølgelig husket jeg ikke alt han lærte meg. Da skrev han tålmodig lange forklaringer - trinn for trinn - og jeg lærte. Jeg har fortsatt mye igjen å lære, men basisen kan jeg.
Som så mange skriver, det er utgangspunktet som teller. Et dårlig bilde kan ikke bli flott ved etterbehandling, bare litt bedre.
Samtidig som det er flott med ny kunnskap, er det hyggelig å bli bedre kjent med menneskene bak bildene. Du går glipp av mye om du takker nei til alle tilbud om hjelp.
: ) Solvår
Ingrid Milly L.
+4
Solvår du kjøper de kommentarer som er i din erfaring men jeg har et annet ståsted enn deg! Og en annen læringshistorie. Engelsk ble ikke tilgjengelig godt nok i artiumsfag fordi jeg hører dårlig og har alltid gjort det. Jeg måtte derfor skifte fra elementa til Nikon ps. Fordi den er bra men også mye enklere enn elementa som jeg synes var komplisert . Arild mente at jeg ikke ville komme videre da men det har jeg gjort med både oppskarping , kontrast, farger, og cropping samt at jeg bruker kamera mer aktivt og prøver ut hele tiden ifht. Lys, lukkertidene, iso, hvitbalanse m.m. Nå er elementa kommet med svensk utgave og jeg kan derfor lettere prøve ut denne selv. Men for å komme videre må jeg noen ganger ha litt hjelp og er avhengig av tillit til den person fordi det er noen her på dotten som kan møte en med nedlatenhet og arroganse. Dette er hvordan jeg oppfatter muligheter og har allerede fått hjelp av noen som jeg kan få praktisk hjelp av. Håper dette virker til at kommentarer som virker motsatt av hensikten heretter blir mindre framtredende på dotten. Ingrid Milly
Lars Ivarson F.
+5
Woldstad:" skjønner du ikke da at noe er riv ruskende galt med de kommetarene du får? " Dette er i beste fall ei desavouering av alle kommentarar, noko som eg for min eigen del skal ha meg fråbedt!

Ingrid Milly: Så stikk altså dette, som eg tenkte, langt djupare enn den lettvinte, folkelege diagnosen: Vrangvilje! Syns faktisk Woldstad bør be om orsaking 'or forever keep his peace" !

Ingrid Milly L.
+1
Lars, jeg forsto at du ante at det fantes flere forklaringer men med fare for å bli kommentert og trakassert enda verre holdt jeg det tilbake. Mvh. Takk for tillit . Ingrid Milly
Morten W.

Hr. Folldal.

Du skal vite at enhver ytring til fordel for IML gjør at hun igjen og igjen ikke ser sine egne bildemessige mangler. (Som kunne blitt bedre)
Så nå tror hun alt er toppers igjen.

Så jeg spør deg, Folldal: Synes du som enkelte andre at dette er et kjempebra bilde? Eller mener du som meg at det er mislykket. Er det Daim som er drysset utover snøen?

Milly, ser du på andre sine fuglebilder for inspirasjon? Du burde sjekke opp de jeg tipset om.
Kirsten H.
+3
Vi legger alle ut bilder på det nivået vi er. Vi er forskjellige, alle har vært nybegynnere en gang. Jeg synes det er trist når kommentarene får denne tonen som jeg registrer ovenfor hos enkelte. Det blir jammen skummelt for en nybegynner å legge ut fuglebilder framover. Jeg vet nesten ikke om jeg tør det mer......Kanskje vi skulle starte en egen gruppe for "ferskinger"?
mvh Kirsten
Inger Anne Maritsdotter V.

Er helt enig med deg her Kirsten.

Det må da være mulig å opptre på en mer høflig og vennlig måte, og samtidig være konstruktiv.

Enkelte ytringer her er både spydige, nedlatende, sarkastiske; ja, eg vil definere det på grensen til mobbing.

Eg undrer meg om det samme hadde skjedd under et bilde til en mannlig fotograf, for kvinnesynet til enkelte av "guttaboys"/mannfolka her på dotten er så til de grader avslørende dårlig.

Skjerp dere, Morten W. og Arild Aa, og gå i dere selv, før dere prøver å belære andre.

Mvh Inger Anne
Lars Ivarson F.
+12
Hr Woldstad!
Eg har tydleg sagt ovanfor kva eg meiner om både det eine og det andre, pictures and otherwise, men du les det ikkje, vil ikkje forstå. Så då er det vel opportunt å spørje kva er ditt handicap? Vrangvilje? Gentlemen of the Jury! I rest my case!
Morten W.
+2
Kirsten.
Hun her er ikke nybegynner, snarere et håpløst ikkelærevillig fenomen. Se bare på den enorme mengden bilder hun legger ut.

IML.
Jeg har nevnt det for deg før: Det finnes en funksjon her hvor du kan stenge meg ute for kommentarer. Lett å finne. Please!!!

Og bli bronsemedlem. Da får du legge ut kun to bilder i uka. Det holder i massevis. Bruk tiden mellom utleggelsene på opptaksteknikk i stedet.

Steng meg ute!
Frode L.
+1
Nå synes jeg dere kan legge denne saken død, nå har du fått sagt det du vil, og litt til Morten, vet du mener det godt fra starten av, men nok er nok.
Skal dere diskutere dette mer, så får dere ta det på meldinger dere i mellom.

Frode.
Jostein G.
+1
Til Arild AAse. Jeg prøver ikke å føre IML bak lyset. Hun har lagt ut bildet og det må respekteres. Da syntes jeg det er greit å nevne at jeg liker det hvite lyset som fremhever fuglen og gir fuglen en slags glorie. Sånn er man av og til heldig med og av og til ikke fullt så heldig med. At det hvite partiet i bakgrunnen kom akkurat der det kom, liker jeg og da sier jeg det.
Totalt sett så faller bildet imidlertid sammen. Snøen ligner jo mer som snø på TV enn snø der ute. Der har IML bommet veldig syntes jeg. Støyen rundt fuglen og under den og i høyre hjørne har jeg nevnt før...den er veldig stor her.
Snøen er forøvrig totalt endimensjonal, flat og uten dybde. Det må nevnes ganske klart for dette bildet, desverre.

Men syntes damene Kirsten og Inger Anne lager storm i vannglass. Å lage en offerolle her som dere betegner med deres uttalelser, er å skyte over mål. Vær nå litt breisynte og vidsynte og ta det cool. Dere damer kann nå såvist oppvise å være ganske tøffe når dere bare vil, så denne ropinga på meisedunefjær, biter jeg ikke helt på :-)
Direkte kritikk må kunne håndteres og jeg forstår godt mye av det Woldstad sier. La oss gi hverandre takhøyde og rom uten at det skal bli surt.
Odd E. k.

Hei Ingrid Milly!

Skal ha meg frabedt dine uttalelser som jeg kommer med angående dette blåmeisbildet Arild Aase! Min kommentar om at bildet er nydelig fanget blåmeis i snøen. Flott positur og fin nærhet til fuglen.
Ja, det mener jeg. Ser langt verre bilder her inne av drevne mannfolk som har bilder av fugler, der både skarphet, lys, utsnitt, komposisjon og ikke minst oppskrapning er helt på jorde, uten at en selv har evne til å fatte det etter utallig krittikk av ens bilder.
Ser mange er etter å profelere seg her inne, er verdensmestre med PS, gir gode råd i hytt å pine, der en selv med sine bilder viser gang på gang dårlig håntering av PS og bildevalg...
Ja ja tror Ingrid Milly Langfloen går ut av dette med hevet hode, gotter seg over at mange her inne overbyr hverandre med å gi henne de beste rådene
uten at de selv kan vise til å være de beste her inne på dotten i bildebehandling eller motivvalg..Hvem skal hun tro på etter alle disse kommentarene her inne?
Er selv dårlig i bildebehandling og motivvalg...så det er sagt!!!

Mvh

Odd E.
Jostein G.

Hei Odd

Jeg tror det heter ironi, det Arild skrev. Å ironisere. ok.
Thorbjørn R.

God nærhet og fin hutrende positur på svensken. Snøfiller i lufta er også et pluss. Opptaket virker ellers OK - kanskje litt lite detaljering på fuglen (pga kraftig beskjæring?). Etterbehandlingen, derimot, framstår som mislykket. Hvis jeg hadde sagt noe annet, hadde jeg vært direkte uærlig.
Ingrid Milly L.

Takk for kommentarer til dette bildet fra de som ønsker å forbedre mine ferdigheter med positive metoder. Ingrid Milly
Ingrid Milly L.

Ja nå i dag er det 721 visninger av dette bildet eller er det kommentarene? Det som forundrer meg er hvorfor det er tillatt å kommentere eller kritisere andre sine kommentarer under et bilde som er det som skal kommenteres . Andre skal ha mulighet til å vurdere selv hva de mener og formidle dette til foto grafen. Alt er jo subjektive utspill og ikke noe objektivt eller fasitsvar til fotografen all den tid alle deltar ut fra egen erfaring og ikke skolering. Mvh. Ingrid Milly
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu