Ønsker råd og tips.
Nå har jeg prøvd meg litt med kameraet ute, og øvd litt på ulike innstillinger. Bildet er av en råtten trestamme med snø på.
Jeg synes kanskje det er veldig uskarpt i front. Har tatt flere bilder av samme motivet, men synes dette er det som ble best/skarpest. Synes ikke jeg fikk til fokus helt som jeg ville. Jeg har forsøkt meg på hvitballanse med overskyet, innstilt på -1
Brukte ISO 400
Utstyr
  • sony a35
  • -
  • Brennvidde45.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger105
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_569114} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Flottings BC.
Knallskarpt den issøyla mitt i bildet
Fortsett slik.
Ekte farger så vidt jeg kan, se Flott eksponert
Bintou C.

Tusen takk skal du ha!
Jeg klippet bildet litt, men ikke mye. Foruten det har jeg ikke gjort noe med det.
Geir-Inge B.

Grunnen til at det er uskarpt i front er fordi du har bleder på f/5.6. Om du prøver deg frem på f/20-25 skal du se at bildet blir anderledes, Men da må du nok bruke kameraet på stativ og bruke lengere lukkertid :)

Lykke til :)
Arne R. B.

Spennende motiv. Jeg synes det fungerer bra at ikke alt er like skarpt. Litt utbrent i øverste venstre hjørne, men snø er veldig vanskelig. synes alt i alt at dette er en bra debut på galleriet. Fortsett å "leke" med motiver, blenderåpninger, lukkertid og ISO. Etter hvert vil du erfare hvordan tingene henger sammen.
mvh Arne
Avsluttet .
+1
Hei

Jeg ser du beskriver deg som "Helt fersk", så jeg prøver å gi kommentar i forhold til dette. Det jeg skriver kan sikkert føles som sur kritikk, men er slett ikke ment på den måten. Det er helt opp til deg om du synes det jeg skriver er nyttig for deg eller ikke. Er det ikke nyttig er det bare å skrive det ut på et papir, krølle det sammen og kaste det i papirkurven :-)

Bildet:
Jeg ser snø, is og det jeg ut fra beskrivelsen antar er råttent tre. Grei dokumentasjon av dette, men jeg finner ikke ut hva det er du egentlig vil vise frem, hva som er bildets fortelling. Er det råtesoppen som vever seg inn i det døde og smuldrende treet? Er det hvordan snø og is har tatt kvelertak på treet? Er det et interessant mønster eller en spennende linje eller form? Eller er det de forskjellige brunnyansene i fargene? De tenkniske detaljene i et bilde (skarphet, kontrast osv.) er viktig nok de, men det er for å understøtte "fortellingen" i bildet. I mange bilder vil det være helt flott med en uskarp forgrunn, i andre helt misserabelt. Likeså vil utbrent snø ("for lys") være helt fint i noen bilder, mens i andre bilder blir det feil. Her er det vanskelig å si siden hovedmotivet mangler eller ikke kommer frem, i hvert fall ikke for meg. Det virker som et helt tilfeldig tatt bilde.

Man skal jo alltid være forsiktig med å komme med råd, og det gjelder selvsagt også her. Men jeg har allikevel lyst til å si at nærfoto kan være vanskelig, ikke minst fordi fokuseringen og også vinkelen du tar bildet i blir veldig viktig. Det siste er fordi ved nærfoto vil det være ei plan flate som blir skarp, og da gjelder det å velge hvor denne skal være med omhu). Hvis du er "helt fersk" tror jeg du har mer nytte av å ta mer "standard" bilder med klare hovedmotiver inntil du synes du behersker det nogenlunde og du synes du trenger mer utfordring fordi standard motiver rett og slett blir for kjedelig i lengden.

Det var det jeg ville si. Lykke til og stå på! ;-)
Bintou C.

Hei.

Tusen takk for kommentarer og tilbakemeldinger. Jeg setter stor pris på det, og jeg tar med meg hvert eneste råd jeg får.

Frode: Ang. hvor fersk jeg er, har jeg ikke tatt i et speilrefleks-kamera før på julaften, og har nesten ikke turt å prøve det før de siste par dageene ;) , takket være gode råd jeg har fått her inne.

Og jeg er enig i mye av det du skriver. Og setter virkelig pris på tilbakemeldingen din, og den har satt igang en del tanker hos meg. Jeg tror ikke jeg har så mye å formidle med dette bildet, det er vel heller et forsøk på å prøve kameraet og bli litt kjent med det. Grunnen til at jeg valgte dette bildet, er at jeg synes strukturen og formen på motivet var litt morsom, samt at for første gang i mitt liv har fått til å ta et bilde med ulik skarpet og fokus. Så gjennomtenkt var det ikke. Men for meg er dette de første famlende skrittene mot å forhåpentligvis klare å beherske kameraet og virkelig kunne ha glede av det en gang i nær eller fjern fremtid. Og valget med å legge det ut her er at jeg ønsker å få noen tilbakemeldinger på om jeg er på vei og tips til hvordan gå videre/gjøre det annerledes.

Og jeg opplever ikke tilbakemeldingen som sur kritikk, men som veldig gode råd som har fått meg til å tenke :)

Avsluttet .

;-)

Ta maaaange biler. Det er det du lærer mest av.
Avsluttet .

Nei, det ble helt feil. Bilder selvsagt, ikke biler. Det er helt feil å ta biler. ;-)
Geir-Inge B.

Enig med Frode, kjør på! Ta mange bilder og bli kjent med kameraet, så går det fort i svingene, tro meg vet alt om dette. Fikk mitt første speilrefleks til jul for ett år siden :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu