Blomsterflue på blomst!
I versjon er det brukt Neat Image for å fjerne støy. Brukte det for første gang i går og ble imponert. Versjon 2 er slik som bilde ville blitt lagt ut uten Neat Image.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-08-07 21:33:31
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF Micro 105mm
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetEv -0,3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger323
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_57133} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Bjørn H.

Hei Jostein..

Liker godt det jeg ser.. Fint macrobilde igjen.. V2 er best ja... Neat image funka fint det... Bra...

Macroverden ser så spennende ut, får nesten lyst å prøve selv engang..

Bjørn

Jostein M.

Neat Image er versjon en og er et program for fjerning av støy.
Mvh
Jostein
Tom A. T.

Flott bilde. Tydelig at dette lille programmet gjør underverker. V1 er adskillig renere og mer elegant presentert enn nr 2
mvh Tom T
Mehrzad G.

Flott igjen.

mvh Mehrzad
Reidun G.

Fint bilde av blomsterflua, men den blomsten ............ :-)
Synes i grunnen ikke det var nødvendig med NeatImage her, men det er et kjekt verktøy å ha.
Reidun
Jostein M.

Hei Reidun! Ta en titt rundt øyet på fluen. Versjon en blir ekstremt mye renere. Ihvertfall på min skjerm.
Mvh
Jostein
Nils B.

Helt griet og fin bruk av software. Tror at du får enda mer glede av softwaren når du skal forstørre og kjøre ut bildet i større format. Er det macro Jostein som er tilbake.
mvh Nils
Bjørn H.

Hei Jostein.. Joda jeg kjenner til at det er et program som fjerner støv.. Ser nå at V1 er litt renere på enkelte steder b.l.a. på stilken, men på min skjerm er bakgrunnen bedre på V2.. Det ligger noe støy på bakgrunnen på V1 som er dempet på V2.. Men du, dette blir pirkete.. syns faktisk bilde står godt, uansett uten Neat Image..

Bjørn
Lars Olav T.

Bra bilde av en flue. Ser tydelig forskjell med Neatimage, men det softer bildet enkelte steder, her mest tydelig nederst på blomsten.

Mvh. Lars
Avsluttet .

Meget bra
Svein B.

Ver #2 er vel best, men fine begge to. Motivmessig er det vel kanskje litt mer å hente på å gjøre bildet litt mer ''spennende'', men godt utført, absolutt!!

mvh
Svein B
Tom E. F.

Tåler meget godt begge versjoner, Jostein!
(Det er vel som det å bruke en høvel - rett innstilt og med rett håndlag er programmet sikkert et fantastisk verktøy).
Slike program har det vel også med å ''spise'' litt av de detaljer en vil skal være der også? Manuell kontroll med utmasking av områder/ detaljer er jo fortsatt trygt, men det tar jo sånn tid.
Ikke at jeg sier noe negativt om din bruk av programmet, Jostein, som sagt: Begge versjoner er meget godt ''spiselige.''
mvh Tom
Øyvind A.

Fin gjengivelse av flua. Komposisjonen er forsåvidt ok men ikke så spennende.
mvh Øyvind
Ketil K.

Synes Neat Image ga minimal forskjell på min skjerm. Meget skarpt nærbilde. Jeg bruker Neat Image fortrinnsvis på bilder tatt med høy ISO-verdi, eller ved store forstørrelser. Men anvender da også ofte interpoleringsfunksjonen i PS.
monica p.

Flott macro med eller uten neat image, har programmet selv også, men skjønner ikke bæra av hvordan en bruker det, så det bare ligger der.
Synes bildet var flott, men det kunne godt vært en annen blomst da, men det er jo ikke noe du kan gjøre noe med.
Mvh Monica:o)
Avsluttet .

Der landet den ja.

Ser forskjellen meget godt når du påpeker det. Synes det var stor forskjell her ja. V1 er klart mye renere og bedre etter min mening. Konturene kommer bedre frem i v2, men det hjelper ikke på helheten. Somsagt v1 !!!!

Vh Svenn
Thor B.

Flott macro med eller uten neat image
Mvh TBH
Jan W.

Flott fanget Jostein!

Jeg bruker ofte neat-image, men aldri på hele bildet. Som oftest bare på deler av bakgrunnen. Glem masker til dette, det er altfor tidkrevende. Benytt heller history-brushen. Jeg skjønner at du har liten eller ingen erfaring med history-brushen ellers så hadde du tatt det beste fra de to versjonene og smeltet de sammen til en. Jeg benytter ofte så mye som tre til fire forskjellige modifiseringer av et og samme bilde. Så tar jeg det jeg ønsker fra hver versjon og pensler det sømløst på et nytt bilde.

History-brushen og klone verktøyet er faktisk de enkelt verktøyene utenom levels, curves, color-balance, saturation osv. jeg benytter mest i PS.

Jan
Vegard E.

Støyfjerninga softet blomsten og ene benet i meste laget, men det er vel bare en liten bom og dermed en smal sak å fikse. Nå er jeg ingen guru på skarphet i macro-bilder, men her synes jeg blomsterflua er meget skarp og fin. Å ha hele flua liggende i samme dybde i bildet løser tydeligvis en god del problemer sånn sett :)
Pen komp og farger, som vanlig!!
Stig S.

Skarpt og fint, men er litt usikker på om NI tilfører så mye her. Kan fort bli litt for rent og pent - slike små innsekter er nå en gang ikke slik... Har derfor sansen for Jan sitt utgangspunkt. Har bare såvidt begynt å ''lukte'' på programmet selv - øvelse gjør mester;-)

--stig--
Tomm H.

Neat Image er bra etter min mening. Men det er et avansert program med tanke på fininnstillinger. Syns du gjorde det bra her. Pleier selv å kjøre bilder med støy gjennom Neat Image. Legge resultatet som en maskert layer oppå originalen og så male frem de områder som jeg vil ha bort støy. Det er vel latmannsveien til ikke å sette seg inn i alle de mange slidere man kan dra i i Neat Image.

Syns f.eks. selve blomsten her er bedre uten oppussing mens øyet har tjent på det.
Jostein M.

Takker så masse for tilbakemeldinger på bildet. Personlig liker jeg versjon en. Muligens jeg er blendet av resultatet etter en runde i Neat Image. Uansett så gir dette programmet oss/meg en del muligheter. Utfordringen er rett og slett bare ¨å lære seg å bruke det ordentlig. Igjen takk for at dere tar dere tid til å se og ikke minst kommentere bildene mine.
Mvh
Jostein
Avsluttet .

Kjempeflott macro igjen! :-)

Flotte bilder du har Jostein.

Jim *
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu