Jeg marsje'rer...
Ikke mer å ta av i nederste kant men er litt usikker på kloning av grankvist.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_571723} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Trond W.

Fint dette av kjøttmeisen! Her har du ungått støyen. Flott fra deg!

Trond
Dag Tore ..

Hei Dyktig utført uten høy iso!!Meget vakker fugl i fint miljø. Godt jobbet av deg!! DAG
Roar K.

I og med at kvisten dekker såvidt mye ut på kantene virker det ikke negativt at den kommer ut fra hjørnet. At tæljoksen blikk går i den retningen rettferdiggjør også kvistens tilstedeværelse,
Resten har de to foran meg vært innom.

Roar
Ingrid Milly L.

Takker for kommentare fra dere alle. Mvh. Ingrid Milly
Asle B.

Nært og detaljert av kjøttmeisen. Fint lys, god skarphet og fin speiling i øyet. Flott bilde!

Mvh
Asle
Ingrid Milly L.

Takker for dine kommentarer også.. Ingrid Milly
May-Brith O.

Fint av meisen dette. Syns som Roar ikke at den grankvisten gjør noe mtp bildet ditt, men heller tvert om - at den føyer seg inn som en del av et naturlig miljø.
Frode L.

Hei.

Henger meg på de over.

Frode.
Lars Ivarson F.

syns nok fokuset kunne ha vore betre, men heng meg elles på dei andre..gromt
Alf B.

Flott artsbilde av kjøttmeisen i fin positur

Alf
Arne R. B.

Synes posituren er fin og komposisjonen er god med tilstrekkelig luft rundt fuglen. Jeg synes, som Lars, at fokuset kunne vært bedre. På min skjerm virker hele bildet litt sløret. Bildet kunne kanskje blitt enda bedre med riktig etterbehandling. Men, jeg vet av egen erfaring at dette er vanskelig. Jeg ser at du har lagt ut svært mange bilder på galleriet, Ingrid og jeg synes mange av dem er svært gode. Samtidig ser jeg at det på noen av bildene skorter litt på etterbehandlingen. Jeg gleder meg til å se bildene dine når dette også kommer på plass. Stå på!
mvh Arne
Ingrid Milly L.

Takk for kommentarer fra dere alle sammen.
Lars og Arne jeg kan via min nx 2 ps. informere dere om at fokus sitter midt på høyre øyet og jeg lurer derfor på hvor dere mener fokus bør sitte på denne fuglen?
mvh. Ingrid Milly
Arne R. B.
+1
Det at fokus sitter i øyet, er slett ingen garanti for at resten av fuglen er i fokus, ei heller øyet for den saks skyld. Det er mulig at skarphetsplanet er for grunt. Jeg har sjøl tatt drøssevis av bilder med manglende skarphet på tross av at fokuset hat vært der det skulle.
mvh Arne
Ingrid Milly L.

Hvilke forhold viser om resten av fuglen er i fokus? Jeg vil lære mer om dette slik at det er mulig å forstå de kommentarer som handler om dette. Mvh. Ingrid Milly
Arne R. B.

Det er vel andre enn meg som kan gi gode forklaringer på det, Ingrid. Det har mye med eksponeringsteknikk å gjøre. Bruker du rask nok lukkertid slik at du unngår bevegelsesuskarphet? Bruker du stativ? Låser du speilet for å unngå rystelser i kamerahuset? Blender du ned slik at du får et skarphetsplan som er dypt nok til å dekke hele fuglen?
mvh Arne
Ingrid Milly L.

Jeg låser ikke speilet men hjelper det? Takk for dine metodetips. Ingrid Milly
Arne R. B.

Å låse speilet vil kunne gjøre et bilde skarpere fordi du unngår rystelser i kamerahuset. Men, det er kanskje enklere å starte med eksponeringstiden (lukkertiden). Det vil helt klart hjelpe hvis du bruker kortere eksponeringstid. Når jeg bruker 200mm, må lukkertiden være maks 1/200 sekund, ved bruk av 300mm, må lukkertiden være maks 1/300 sekund - i begge tilfeller vil raskere eksponering (kanskje det dobbelte) gi enda bedre skarphet. Dersom du synes det er vanskelig å oppnå rask nok lukkertid, kan du med fordel skru opp ISO. Lykke til videre, Ingrid.
mvh Arne
Ingrid Milly L.

Takk så mye for god forklaring. Ingrid Milly
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu