Er'e egentlig lov å legga ut sånt som detta?
Hadde det ikke vært for et PM(personlig melding) jeg fikk igår etter å ha skrevet: "Skarpheten sitter som et skudd" under et fuglebilde hvilket den også gjorde. At fokuset ikke satt på øyet forbigikk jeg i stillhet for mitt fokus sitter faktisk sjelden akkurat på øyet - hvertfall ikke når det gjelder små pipiper som meiser, fink, linerle osv. På nevnte bilde var imidlertid skarpheten på fuglekroppen til å ta og føle på så man kunne telle duna.
For disse mine fire ord fikk jeg så hatten passa i en lang mail som jeg faktisk følte rett og slett trakaserende og mobbende. Tanken slo meg at meningen bak kanskje var at jeg skulle skremmes vekk fra å skrive kommentarer under bilder fra vedkommende fotograf for avsender av PM har tidligere nærmest skjelt ut vedkommende fotograf under et bilde hvilket jeg og flere med meg reagerte på og også gjorde klinkende klart.

Nå er det jo svært ofte at her skrives positive kommentarer også kalt kosekommentarer og jeg får sjøl mange slike og ser rett som det er at kanskje fortjente ikke akkurat det bildet en så god omtale. Men siden foto for meg og også flere andre her på siden rett og slett er terapi i hverdagen som får en til å tenke på annet enn de smerter og mangel på funksjoner som man har og er uhelbredelige så er slike kosekommentarer og klapp på skuldra inspirasjon til å fortsette år etter år. Derfor forsøker jeg selv å velge mine ord med omhu når jeg skriver og utelater kanskje ting jeg kunne nevnt for å la være å såre - eller jeg rett og slett nevner at det bare er forslag som kan oversees for det er til syvende og sist author selv som bestemmer hvordan bildet skal være uansett hva vi andre måtte mene.
Å forlange at alle fuglebilder skal ha skarphet som tilsvarer en innertier som meldingsavsender tidligere har skrevet vil jo rett og slett eksludere mange fra å presentere fuglebilder - deriblant meg for ikke alle har fuglefoto som spesialitet.
En annen ting hvis jeg først skal spørre vedkommende hva jeg kan skrive under diverse bilder så blir det jo ganske så uutholdelig. Hvis alle såkalte kosekommentarer skulle ekskluderes her så ble det ikke så mange kommentarer igjen. Sjøl skriver jeg 120-150 kommentarer i uka hvis jeg skal de tro de tall som fremkommer og vet at mange av dem er klapp på skulderen. Skulle alle disse utelukkes ville toppen 25 i uka elle kanskje færre bli tilbake.
Derfor må jeg jo si at jeg i framtia kanskje blir forsiktig med å skrive slike og heller hoppe til neste bilde for å unngå å få ubehagelige PM i mailboksen.
Nå var det jo flere positive kommentarer under det bildet igår, men jeg vet ikke om flere enn meg har fått korreks pr. PM for å vær for positiv.

Hva dette bildet angår så er det et slengskudd. Jeg holdt på å fotografere stork da jeg så denne kom inn for landing og tok tre raske slengskudd. Mulig jeg tar feil, men sjøl synes jeg fokuset er i feil ende - på tærne istedenfor på øye og nebb der det burde vært. Slik hender, men skal man godta å bli skjelt ut for det? Noen ganger har bilder også andre verdier som ofte blir oversett fordi man er så forbanna teknisk at man ikke ser det.
Tidligere holdt superfotografene seg på bildekritikken, men nå har også de kommet over på galleriet. Men skal vi andre som også ser det sosiale aspektet ved foto og ikke alltid, men heller sjelden leverer en innertier finne oss i å bli tråkka på enten det nå gjelder det fotografiske eller at vi skriver såkalte kosekommentarer? Da skjer det antagelig her som en annen norsk side at 75% av medlemmene forsvinner fordi en to tre stykker til stadighet kom med sleivspark og ufine kommentarer og da spørs det om siden vil klare seg økonomisk med bare anonseintektene.
Framtia får vise for nå har det jo blitt så trendy å mobbe, trassere og fornedre pr. Facebook, Twitter, mail og/eller mobil. Hadde vært fint om vi kunne få denne siden fri for denslags. Ikke alle er trassige som en unge slik jeg er og svarer på tiltale - og da ofte med ord som helst glimrer med sitt fravær i mine kommentarer. Vi polioter er ikke uvant med urettferdighet og mobbing så vi er sære, trassige og kamplystne når vi blir angrepet og jeg har derfor blitt kasta ut av en internasjonal fotoside da jeg svarte på drittkasting under mine bilder i samme tone som der ble brukt. men det var tillatt å skrive hva som helst under andres bilder, men ikke å svare med samme mynt. Håper vi slipper slikt her.

NB!
Skulle kanskje skrevet dette under diskusjonsforum, men har sett at ytterst få av de jeg kommenterer har innlegg der og da blir det jo liten vits i. Skriver dette under eget bilde så er det bare det som blir skadelidende om her skulle komme hissige motforestillinger.

http://pbase.com/kneppen
Kanskje litt på kanten av hva jeg burde legge ut.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSnapshot tatt for frihånd. Riktignok ikke skutt fra hofta, men resultatet hadde kanskje blitt det samme.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_572149} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Solvår B.

Du har sterke meninger, Roar. Du er viktig på dotten. La oss ikke skape krig!!!
Jeg er nok en av kosekommentar-damene, selv om jeg prøver å være konstruktiv. Min fotokunnskap kommer aldri til å bli så stor at jeg kan si: Gjør slik og sånn, rent teknisk, selv om jeg foreslår endringer iblant. Magefølelsen styrer meg der. MEN jeg har utrolig stor glede av foto og dotten.
Jeg synes at man kan stille større krav til spesialister, eller de som prøver å bli spesialister, enn til oss som gaper over hele fjøla. Hvis man spesialiserer seg på f.eks. makro, fuglebilder, reptiler....må det være legitimt å stille større krav enn til hvermannsen. Jeg mener, hvis jeg legger ut et bilde etter et skjelvende møte med en hoggorm, kan det betraktes annerledes enn et bilde fra "reptil-Øyvind", som er blitt dottens spesialist på dette området, men jeg mener ikke at man skal jatte med meg. ( Et slikt bilde kommer nok aldri fra meg. hehe)
Jeg lærer av konstruktiv kritikk, prøver hvertfall. Men mobbing skal vi ikke godta.
Bildet ditt - ikke sylskarpt, nei, men fint lys på vingefjærene.
: ) Solvår
Ingrid Milly L.

Fint av fuglen med flott bakgrunn og soft kvalitet og flotte farger som vanlig. Spesielt nydelig av vingefjærene. Har lest det du skriver også og kan si meg ganske så enig. Når det gjelder hva som får en til å bli bedre fotograf så er det vel først og fremst at en opprettholder å fotografere? For ingen er da født mester? Kritikk må etter mitt syn ha funksjonell verdi om den skal være til hjelp. Mvh. Ingrid Milly
Avsluttet .

fint bilde m el uten riktig fokus roar :) foto er frihet men noen mener funnet fasiten :) man lærer ikke så mye av kose kommentarer ,å setter stor pris på at du kommer m konstruktiv kritikk å har lært masse av deg roar pga d :) takker for dine ærlige tilbake meldinger å du har aldri vært ufin bare saklig er vel saklig man bør være her inne på siden ..håper du fortsetter kommenterebilder ,mvh stig :)
Kirsten H.
+1
Dekorativt fuglebilde dette. Fint lys.

Du er en av mine trofaste kritikere, og jeg håper virkelig ikke du lar deg mobbe ut av foto.no. Jeg synes det er utrolig trist at voksne mennesker kan gå til angrep på noen på denne måten som du beskriver, men jeg tenker at folk sliter med sitt, og noen ganger biter hestene. Vær stor nok til å overse det, le av det og gå videre. Man kan velge hvilke bilder man vil kommentere og hva man vil si. Jeg er heldivis en av dem som nyter godt av mange kosekomentarer, og jeg har blitt oppmuntret til å utvikle meg gjennom en trofast heiagjeng. Jeg er raus med kosekommentarene selv også. Men jeg gjør nå som jeg vil jeg da! Ha en fin lørdag, Roar!
mv Kirsten
Carsten W.

Jeg liker bildet for det utstraler faktisk noe. Og angående melding du fikk syns jeg at du skulle gi blaffen.
Foto.no er en amateurside, ikke sant? Vi har lov å prøve oss fram og har gøy.
Hvis fyren kommer neste gang for å måse send ham videre til seenby.com.
Der far han se...;))
Morten W.
+1
Heisan

Jeg synes det er stor forskjell på å "få så hatten passer", og alt det andre du skriver i den enorme teksten under bildet ditt, og det å få en sånn melding som det her.
Jeg har alltid trodd at meldingstjenesten var noe man kunne benytte til andre fotoglade mennesker her inne.
Så jeg sendte deg altså denne meldingen som er under her. Det hele grunnet interresse for foto. At du tar dette som personlig mobbing er for meg en gåte.
Trakkasering, skremme vekk???

Så her er meldingen:



"Hei

Jeg antar du har meg litt i vrangstrupen, men jeg klarer ikke å la være å spørre:

Hva er det som gjør at du mener at "skarpheten sitter som et skudd" på det seneste bildet til xx?
Er du av den oppfatning at bare det er skarpt på deler av fuglen, så er det OK? Skal ikke skarpheten sitte i øyet?

Det nevnte bilde har uskarpt øye og nebb mens andre deler av fuglen er skarpt. Ser du ikke det? Okkesom, dermed er bildet ødlagt. Tar man med benkutt er bildet ødlagt dobbelt opp.

I tillegg så er fotografen så dum at han/hun tror at når fukuspunktet vises i etterkant på bildet (på displayet eller i PS), så mener hun at hun har gjort jobben??? Antakelig har hun/han kamera innstillt på single shot, fokusert på det som er skarpt på fuglen, flyttet så kameraet og dermed fokuspunktet til øyet uten å slippe utløser, og så fyrt av. Men dette skjønner han ikke.
Videre nevner du lys og farger som "sitter". Synes du virkelig det? Helt ærlig? Bildet er slapt med dårlig lys, farger etc. Jeg ser ikke noe ved det bildet som er bra.

Vedkommende har dog forbedret seg noe, og hadde det ikke vært for den massive kritikken vedkommende fikk fra meg tidligere hadde vi fremdeles sett grumsete uskarpe bilder flere ganger i uka derifra. Dette tar jeg faktisk all ære for, samtidig som vedkommende ser på meg som det værste innpå foto.no. Er det ikke rart?

Men så kommer sånne kosekommentarer fra deg og andre som gjør at han/hun tror han/hun er topp.

Mvh MW"
Ingrid Milly L.

Roar vil du ha bilde av en hakkespett også, jeg kan sende eller du kan få laste ned den hvis du spør først! Ha en fin dag og fotohelg. Mvh Ingrid Milly
Lars-Anders M.

Skulle ønske jeg trodde på Storken. Her er den som i en drøm, og jeg liker drømmen
Gunnar F.

Ikke teknisk på topp dette, noe du også er inne på selv. Teksten under bildet har jeg ikke sansen for. Dette provoserer frem en kommentar som dere burde holdt på meldingstjenesten.
Mvh Gunnar
Børge W.
+1
Flott bilde Roar. For en som helt sikkert er klar over svakhetene og manglene i sitt eget bilde kan det være andre ting som gjør at man velger å bruke bildet. Det kan være en helhet, noe man ønsker å formidle osv. For eksponeringstalibanistene, de ultraortodokse skarphetsridderne og åtefotografenes indremisjon kan det være detaljer som gjør at et bilde forkastes, på tross av at bildet kan være svært severdig. Å forfekte et annet syn vil føles blasfemisk og krenkende for den aktuelle religionsutøver. Jeg synes forøvrig at kritikk bør inneha et minimum av momenter som går på muligheter for fotografen å forbedre resultatet ved neste korsvei.

Når det gjelder storken synes jeg at stemningen du formidler her langt overstiger de små detaljene som kunne vært bedre. Det jeg imidlertid er mer kritisk til er at bildene dine formidler varme og sommer når vi fryser rævva av oss her oppe. Veldig irriterende;)))
Christian W.
+2
Både kritikk og disse så blir kalla "kosekommentarer" er viktige.
Kritikken for faglig forbedring.
Kosekommentarer for oppmuntring til å fortsette.

Håper dere løser dette som har rullet igang her.

God helg!
Helge H.
+1
Hei Roar
Sikkert lov å legge ut, og bildet innehar sikkert mange kvaliteter, men som fuglebilde betraktet, så tror jeg vi fort ville gått lei om majoriteten av fuglebilder her inne holdt den samme tekniske kvaliteten...

Når det gjelder din laaange undertekst, så mener jeg det er å helle mer bensin på et bål som burde vært slukket. Du gjør det sikkert i beste mening, men dette gavner ikke omtalte fotograf, dessverre...

Mvh Helge
Roar K.
+3
H.H:!

Nå oppfattet jeg faktisk dette mer som et angrep på meg fordi jeg ikke hadde skrevet en mer kritisk kommentar - ikke for å forsvare bildet som sådant. Men det er ikke min stil å hamre løs på et bilde og sable ned en fotograf som har jobba med bildet sitt og brukt tid på det, men kanskje trenger tid for å komme dit som andre gjerne vil at vedkommende skal være. Det er jo så forbanna enkelt når man kan ting. Meg tok det over fire år før bildene mine ble sånn noenlunde og fortsatt sliter jeg med å finne riktige innstillinger på diverse verktøy og filtre og nå er det 8 år siden jeg kjøpte mitt første digitale speilrefleks kamera. Men jeg tenker kanskje mer som maleren enn som fotografen for jeg liker å lage bilder og ikke nødvendigvis virkelighetskopier - også har jeg fortsatt ikke glemt at en gang så var faktisk også kua en kælv. Derfor moderer jeg meg. Jeg var faktisk dom nok til å legge bilder under kritikken her på dotten med det samme jeg startet opp her. Det skulle jeg ikke gjort for det var like før kamera ble lagt i skapet for godt fordi jeg trengte tid til å lære ett og ett verktøy, men det var det ikke alle som forsto. Men noen ga meg noen oppskrifter som jeg lærte litt av og slik kom jeg igang. Det er slik jeg selv gjør nå med mine ringe og mangelfulle kunnskaper. Men når jeg har skrevet flere og kanskje lange kommentarer så korter jeg ned etterhvert så da blir det kanskje bare en oppmuntrende komment. til de siste der jeg kanskje burde vært mer spesifikk uten å være ufin for der er mye der det ligger - måten kommentar og kritikk blir skrevet på. Det går nemlig an å gi råd og hjelp uten å pakke det inn som et tupp der bak eller et slag mellom lyskastera. Kanskje lage en oppskrift istedenfor som mange gjør å redigere andres bilder og sende for å vise hvordan det kunne blitt. Det lærer man ikke noe av. Noen trenger faktisk veiledning og hjelp til å finne fram til verktøy og filtre før de kan ta dem i bruk for det er ikke gjort på en dag ei heller et år å finne fram i f.eks. photoshop. Jeg driver fortsatt rett som det er og leter etter verktøy som jeg vet jeg har vært borti, men ikke husker hva het og hvor jeg fant det.
En annen ting som man kanskje bør huske er at ikke alle er ute etter å bli topp fotograf, men ha det gøy og kose seg med sin hobby på sitt nivå slik faktisk jeg gjør. Jeg driver med mye gøy og rart. Hvorvidt det i det hele tatt kan kalles foto er det fortsatt mange som setter spørsmålstegn ved. Men det er terapi - og det er kanskje det viktigste.

Roar
Odd E. k.
+10
Hei Roar!

La ingen ta fra deg fotogleden her inne. La ingen andre bestemme føringen av dine meninger og synspunkter her inne på dotten, det skal da bare mangle. At noen er sykelig opptatt av den kritikken du skriver på andre sine bilder her inne og hva jeg skriver på andre sine bildet sier vel sitt om vedkommende. Har selv fått mail fra noen her inne som prøver å forfremme seg, erger seg vanvittig over at jeg kunne gi en slik kommentar på et sånt bilde. Hva superlativer vil du da gi til mitt bilde her inne sier vedkommende når du nynest at dette bilde var så bra. Svarte ikke på mailen, da jeg tenkte at personen må være sykelig sjalu eller ikke vel bevart. Stå på Roar, overse slike kommentarer, da andre ikke har noe med hva du skriver her inne av kommentarer. Det florerer også sykelige negative kommentarer også på andre fora her inne på nettet, facebook og blogger...har mine mistanker...
Stå på og ikke la andre styre dine meninger eller hva du kommenterer her inne på dotten... Ønsker deg her inne Roar!!

Mvh

Odd E.


Odd E. k.

Hei Roar!

Til bildet:

Synest dette blidet ble et flott stemningsbilde, der fuglen bader i et fint motlys. Posituren er også meget bra der den slår ut med vingene, har en høy setting med kroppen og de lange føttene hengende under. Nydelige bakgrunnsfarger og et utsnitt slik det skal være. Fuglen er noe uskarp over det hele, men dette bildet kan brukes til det meste, også som storformat på veggen.. Godt fanget!!

Mvh

Odd E.
Eli S.
+1
Har sett på bildet flere ganger i løpet dagen.
Synes det er noe drømmeaktig og nydelig av storken. Slike fugler ser vi ikke hver dag her oppe i kalde nord.

Har også sett endel på kommentarene over. Er enig med flere av dem. Ikke la deg styre og heller ikke knekke av de som tror de er forståsegpåere. Du har din egen stil både hva gjelder bilder og kommentarer. Vi trenger sånne som deg.

Ha ei flott helg i Goa.
:) Eli
Inger Anne Maritsdotter V.
+1
Vi trenger deg her på dotten, Roar (!!) så vær så snill å prøv å heve deg over meldinge rog sure kommentarer fra folk som har sin egen syke agenda.

Eg liker dette bildet, og ikke p.g.a. din undertekst. Ser i grunn ikke på det som et artsbilde, men mer et stemningsbilde og en kunstnerisk helhet som eg liker. Fint lys i bildet. Selvfølgelig er du i din fulle rett, både til å legge ut akkurat hvilke bilder du har lyst til, og skrive akkurat hva du ønsker i dine kommentarer.

Begynner å bli kraftig lei av enkeltindivider innpå her som kommer med mobbing og skittkasting, indirekte eller direkte.
Forrige mnd. var det en annen person de var ute etter, denne mnd. er det deg de prøver å "ta".

De er ikke noe annet enn en gjeng med besserwissere full i PMS, som er ute etter å kverulere og lage "kvalm". Det er deres "syke" form for "underholdning", og ingenting annet. Forstår ikke hvorfor de ikke kan bruke energien sin på foto i stedet.

Stå på videre, Roar (!!)

:)Inger Anne
Jostein G.

Dette bildet av storken var veldig tiltalende. med engang jeg så det så tenkte jeg at det er noe drømmeaktig over det. Sjeldent bra dette motlyset og hvordan det fremhever vingene. Du vet livet er magisk og ikke teknisk perfekthet. Et bilde med utsråling kan inneholde de magiske vibbene som livet selv innholder. Optimalt så stråler et bilde ut magi, men det er ikke nødvendigvis det samme som teknisk renhet. Et teknisk rent bilde er også positivt da, men essensen og knallen sitter ikke alltid i det teknisk fullkommne.
Bildet du her har lagt ut syntes jeg har en sterk stemning og utstråling. Kanskje også tilogmed forsterket av sine teknisk ufokuserte kvaliteter. Ihvertfall for meg som syntes det var som hentet ifra en drøm. Drømmer huskes gjerne ikke helt i fokus.

Debatten ellers er intresant og illustrere vel noe som er riktig, nemlig at vi opplever og definerer osv. forskjellig. Ingen har vel helt rett og ingen har vel helt feil. Viktige og fine ord du skriver syntes jeg. Jeg har stor glede av de intresante bildene dine og av kommentarene dine. Jeg har også glede og utbytta av Woldstad sitt bidrag. La oss være eninge om at det er uenighet, men la nå for all del ikke det ta fotogleden bort.
Uenige vil vi vel alltid være, og personlig så syntes jeg det blir feil å vinkle noe så uungåelig negativt. Håper det går seg til og at fotogleden seirer :-)


Mvh Jostein
Ingrid Milly L.

Jeg setter høyt personer som deg Roar for det er alt for ofte at folk godtar slik negativ atferd fra noen så lenge det ikke rammer dem selv. Mvh. Ingrid Milly
Avsluttet .

Legg ut akkurat hva du vil Roar! Syns dette ble ett drømmende fuglebilde,der jeg liker lyset. Fotogleden skal ingen ta fra deg!!!

mvh Øyvind
Elisabeth M.
+1
Jeg er relativt ny både her inne og med foto, og burde sikkert ikke si noe - men jeg blir en smule provosert av at noen setter seg sjøl så høyt at de kan sette normer for andre.
Det være seg hva som er korrekt foto eller korrekt kommentar. Det må være rom for å utvide horisonten sin, - alle har sine meninger og øyne som ser... Lytte og lære av andre..
Jeg har nok høy kosefaktor på kommentarene mine, men for meg har det etter cellegiftbehandling vært vanskelig med ord, men jeg gjør så godt jeg kan. Sikkert mange som irriterer seg, men det får være deres problem.
Roar - vi trenger deg, dine kommentarer og ikke minst bildene dine her inne!

hilsen Elisabeth
Frode L.
+1
Hei Roar.

Legg ut det du vil, skriv det du vil, gjør hva du vil med bildene dine, det er ingen som skal ta fra deg den gleden, og det er fint at du deler alt dette med oss andre.

Frode.
Tor Inge O.
+1
Håper det ikke blir noe problem at enkelte skremmer vekk andre på dotten fordi de tror de er så mye dyktigere enn andre når de har lært om det gylne snitt og hvor fokuspunktet teoretisk skal sitte i et bilde. Det viktigste med et bilde er vel å formidle hva fotografen har sett og dersom bildet forteller en historie som påvirker andre er det veldig trivelig å få tilbakemelding på det.Forslag fra betrakteren på hvordan han/hun ville prsentert bildet tror jeg også vil bli godt mottatt,også forslag om tekniske ting som kan gjøres annerledes og bedre. En blanding av ris og ros er vel det vi ønsker når vi legger ut et bilde men tilbakemeldingene må ikke gis på en måte som gjør at enkelte blir redde både for å legge ut bilder og å kommentere andres bilder.
For de som er veldig opptatt av teknikken er det vel lett bare å slakte bildet ditt og si at det er så uskarpt at det aldri burde vært lagt ut men som du ser så har mange som kommenterer det, funnet kvaliteter i bildet som ligger utenfor synsranden til de som bare er interessert i teknikk og lærebøker.Det finnes ingen fasit på hva som er et bra bilde. Vi har alle unike oppfatninger av det.
mvh
Tor Inge
Bjarte W.

Får assosiasjoner til engler/englevinger når jeg ser dette bildet, men regner med at bildet er ikke er hovedtema, snarere underteksten.
Jeg er rimelig ny her på dotten, og setter pris på all den konstruktive kritikken jeg kan få - det er det jeg lærer av. Nøkkelordet her blir 'Konstruktiv'. Hva er kontruktivt? Det er vanskelig å svare på, for det antar jeg varierer fra person til person. Uansett bør kritikken IKKE i hovedsak påpeke feil og mangler, men heller fokusere på hvordan det kan gjøres bedre. Kritikken bør være begrunnet, ikke emosjonell, og samtidig være undervisende. I tillegg bør en huske at ikke alle er like mottagelige for kritikk.
Jeg har også fått noen kommentarer som sier at dette ikke var bra, og takler det ganske greit. Jeg hadde imidlertid satt pris på å høre hvordan jeg kunne gjort det bedre. Her synes jeg du, Roar, er flink. Jeg setter pris på dine ærlige, og ofte fortellende, kommentarer og undertekster. Det er sikkert vel ment med en kommentar som sier "Du burde kutte litt oppe, litt mer kontrast og justere ned fargemetningen noe". Men hvorfor? Det er ikke sikkert det er innlysende for alle. Hadde satt stor pris på den lille ekstra setningen, f.eks "for da vil hovedmotivet fremstå skarpere og mer fremhevet".

- Bjarte
anders s.
+1
spennende bilde
like godt den duse drømmeaktige effekten her

angående pm fra Morten så synes jeg nå at han har et poeng
vi har blitt alt for snille,det er iallefall min mening
alikevel så blir det nå til syvende og sist opp til hver enkelt hva slags nivå en skal legge kritikken på

hvis du mener at Morten ikke har et poeng her,så er det bare å ignorere meldingen hans

uansett dette bør bli tatt opp i øyrådet fortest mulig:-)

ha en fortsatt flotters søndag

mvh anders




Roar K.

Her ser jeg at mange er enig med meg mens andre har en mer skeptisk holdning.
Nå er det vel slett ingen dum ting om det blir litt diskusjon på det faglige plan under et bilde grunnet forskjellige oppfatninger. Men da er språket en viktig faktor - at man holder seg innenfor sømmelighetens grenser og ikke påstår å ha fasitsvaret for det finnes ikke i foto.
Visste jo at jeg kanskje kasta ut en brannfakkel her og var vel inne på det i innledningen.
Jeg liker rein luft og derfor tok jeg dette ut i full offentlighet.
Nå vet vel de fleste som har vært innom her hvor jeg står og hva jeg mener.
Tilsvarende henvendelser vil i framtia bli lest, sletta og glemt. Livet er for kort til å skusles bort på å krangle.
Hva bildet gjelder så ble nok det denne gang mer brukt som illustrasjon til teksten og ikke omvendt. Hyggelig å se at noe likevel har sansen for det. Kanskje hadde det uansett blitt lagt ut en gang i framtia. Jeg liker å se reaksjoner på det jeg har kommet fram til selv om jeg kanskje vil bli skuffet.
Takker så mye for kommentarer - både de som var pro og de som ikke var helt enige. Meningsbrytninger er sundt. Men da bør det jo helst være om det som er sagt og skrevet og ikke som det handlet om her - det som ikke ble nevnt i en bildekommentar.

Roar

Tor Reidar A.

For meg er du en viktig man å ha på dotten, det er jo viktig for oss alle med konstruktiv kritikk både på godt og vondt. Positiv kritikk(Kosemelding/klapp på skulderen)synes jeg er greit så lenge folk mener det og ikkje bare skriver for å få kommentarer..
Eirik B.
+2
For å kmmentere teksten din først Roar så tror jeg at jeg for å unngå å havne helt utpå og skrive en hel bok begrenser meg til å skrive hva jeg synes om dine kommentarer til MEG. Jeg tror kikevel mange er enige i dette.

Jeg setter stor pris på dine konstruktive tilbakemeldinger. Du er dønn ærlig- og du formulerer deg samtidig med stor respekt for ethvert bilde og den fotografen som har tatt det. Sånn synes jeg alle bør gjøre. Jeg lærer en god del av den type kommentarer- selv om jeg ikke alltid er helt enig. I tillegg vet jeg, Roar, at når du kommenterer mine bilder i positive ordelag- så mener du det virkelig. Det varmer faktisk mer enn positive kommentarer fra brukere som alltid er positive.

Selv har jeg en tilnærmingsmåte der jeg ut i fra mine forutsetninger peker på det jeg synes er bildets sterke side. Også peker jeg på noe jeg tror ville løftet bildet. Hvis de som får kommentarer av meg ikke tåler dette, så ser jeg det ikke som mitt problem. De har selv eksponert seg for det ved å legge ut bildene og jeg vet at jeg kommenterer alle bilder med respekt for fotografen og bildet.

Så mitt tips, Roar, er- glem de brukererne som ikke takler å få en saklig kommentar fra deg. Bruk tiden din på å ta flere bilder og på å utveksle kommetarer med oss som setter umåtelig stor pris på din tilstedeværelse her på foto.no.

Angående bildet- jeg synes det er nydelig. Lys og bevegelse er stikkord for meg her. Skarphet ville ødelagt akkurat dette bildet!

Mvh
Eirik
Heidi N.

Dette ble vel nesten mer som en diskusjonstråd om rett og galt, men hos meg får du kun en uttalelse om bildet. Hang meg litt opp i det siste som Eirik skriver her ang. lys og bevegelse. Dette her er som et maleri, og lyset og bevegelsene er veldig essensielle her. En nydelig helhet i det hele, som et kunstnerisk uttrykk.
Heidi
Lars Ivarson F.

voldsom undertekst denne gangen, roar..og det som sit best denne her er ikkje skarpa, men fargemiks, biletvinkel og layout i biletflata..det held i massevis..men eg likar fokus på det som bør framhevast, så meg gjev biletet lite..men klart du kan legge ut kva du vil..det gjer me alle..og får tilbakemeldingar deretter.. :-))
Roar K.

Stor takk til dere 4 siste som stakk innom vepsebolet også.

Roar
Duy P.

Kunne på eget tema på forum og åpen for diskusjon.
Enig at det finnes ingen 100% fasit, men det er forskjell på framstille motivet som kunstrisk, malerisk, abstrakt eller rent fotografisk. Gjelder det sist nevnte burde en god del kriterier opprettholdes. Som nevnt ingen fasit, mange ganger er betyr situasjonen mer enn fotografisk gjennom søkeren.

Morten W har et poeng synes jeg, men som jeg kjenner vedkommende er meget direkte. Kanskje det er der han kan såre folk uten å legge opptil det. Jada, ikke blir irritert av hans ord. Det beste å stoppe han på er å kvalitet sikre. Da har han ikke mer å pirke på.

For min del foretrekker jeg konstruktive kritikker, det er eneste måte å forbedre meg på. Men knassende ord er vel ikke det beste heller. Føy til et smile fjes vil hjelpe mye. Den finnes en mellom ting på alt. Nei, nok fra meg Roar.

Skal ikke inn på tekniske, men fint og malersik fremstilt fikk du til. Ha en god start uke.

The past is the past. Better to concentrate on the future.

mvh
Duy
Avsluttet .

Stå på, Roar! Ikke bry deg om smaksdiktatorer!
Jeg liker dine flotte foto, konstruktive kritikker og herlige kommentarer!

Hilsen Arild
Elisabeth B.

Var nede for telling mens diverse diskusjoner og meningsutvekslinger pågikk, fulgte med men uten piff til å delta.....alle ser at fuggelen din ikke er skarp i " øgeregionen" men jeg tenker ikke på det når jeg betrakter bildet. Bildet er velkomponert, har vakre farger. Lyset og uskarpheten gir fuglen et eventyraktig, flyktig preg som tiltaler meg! Jeg må innrømme jeg blir betatt av skarpe, tydelige fuglebilder, men mange av oss er ikke der..og vi gleder oss likevel over bilder vi har klart å ta og vil gjerne vise de frem og få ikke for strenge kommentarer på. Den som betrakter ser fort hvilket nivå fotografen som har tatt bildet befinner seg på ..og bør kommentere utifra det..og når det gjelder dette bildet og din fotohistorikk, så vet vi jo at du kan fotografere og at du da sannsynligvis vil formidle noe mer enn et skarpt fuglebilde!
Mvh
Elisabeth

Ps. Legger ut et fuggelbilde som nok heller ikke er et teknisk vidunder men som jeg synes er helt herlig! Ds
Roar K.

Takk til de tre siste også.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu