Utkastelse - den gang som nå.
Bildet er malt av Erik Henningsen i 1882. Utstilt på nasjonalgalleriet i København. Bildet gjorde inntrykk på meg. Vi ser mor, bestemor og far som diskuterer med politiet, og to skuelystne i bakgrunnen. Kapitalkreftene rådde den gang som de gjør nå. Jeg så nylig et Tv-program fra Spania, der en familie ble kastet ut på samme måte. Trist at verden skal være slik. Det blir en pause med bilder fra meg nå, men jeg vil forsøke å følge med dere her på foto.no. Det gir mye glede.
Bildet er tatt inne på et museum. Håndholdt kamera og ikke bruk av blitz. Igjen er det motivet som jeg er opptatt av, det tekniske er det nok så som så med. En må også huske på at slike maleri har en grov og matt struktur.
Utstyr
  • Fujifilm finepix x-100
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_572168} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Anders F. R.
+1
Jeg forstår at motivet gjør inntrykk på deg, deg gjør det på meg også. Men å legge ut en ren avfotografering av et kunstverk her på bildegalleriet, det er vel diskutabelt? Det med rettighetene er vel ikke noe problem, bildet er jo 130 år gammelt, men det er ikke ditt bilde, du har ikke tilført det noe eller satt det i en sammenheng, du har bare tatt bilde av det og lagt det ut.

Jeg bare spør om det er innenfor bildegalleriets tiltenkte funksjon?

afr.
Kirsten H.

Kunne vært fint å få noen regler på dette området ja. Skiller man mellom maleri og skulptur? Hva med arkitektur?
mvh Kirsten
Trygve B.

Det har jeg lurt litt på selv, men trodde at det var ok. Som du sier så er bildet gammelt og henger på et offentlig rom uten noe fotoforbud. Så lenge kilden blir oppgitt, ville jeg tro at det ikke skulle være noe problem. Som du sier ,så gjengir jeg bare bildet slik at flere kan se det. Imøteser andre meninger og går de enstemming i din retning, så vil jeg fjerne det. mvh Trygve
Hans Olav H.

Flott at du deler bilde med oss :) Og jeg kan ikke se at det er noe problem med å ta bilde av ett maleri , hvorfor skulle det være det ? Og om det ikke skulle være lovlig å ta bilde der du har tatt det så er det ditt problem :)
Bra tatt forresten :)
Walter S.

Jeg skal ikke ha noen formening om det er innenfor reglene eller ikke, men rent teknisk synes jeg at du har lykkes meget bra her, Trygve.

Jeg har tatt mange bilde av oljemalerier (mine egne og andres) og kan underskrive på at det IKKE er enkelt. Man møter en del utfordringer, rent fotografisk, ikke minst perspektiv (hvis det er et stort maleri) og reflekser i billedoverflaten.

Så, både teknisk sett og det å formidle en situasjon som plutselig har blitt aktuellt igjen, har du lykkes bra, Trygve.

Takk for titten og for enda en påminnelse om at verden er i stadig forandring.

Mvh,
Walter

P.S.: Jeg kommer til å savne dine bilder!
Elisabeth M.

Jeg synes du gjengir maleriet veldig bra Trygve - for det er ikke lett med lys og strukturer. Budskapet ditt er tragedien vi ser, som helt sikkert er aktuelt i dag...
Håper du snart er tilbake!
Ha en fin kveld:)
vh/Elisabeth
Trygve B.

Tusen takk for kommentarer. Glad for at dere likte bildet. Det gjorde iallfall inntrykk på meg. Det å fotografere et kunstverk og så legge det ut, skulle jeg tro var ok, så lenge kilder oppgis. Det er ikke bare å trykke på utløserknappen og så har en et brukbart bilde. Som Walter sier så krever det en del. Jeg skal nå prøve å sjekke med foto.no om det finnes regler på dette området. Kirsten reiser også spørsmålet om skulpturer, arkitektur osv. Det er også kunstverk. Det kan bli vel mye landskap hvis disse tema skulle falle bort. For meg er det viktig å dele gode opplevelser/kunstverk med andre her på foto.no. Jeg tenker at det er bra at flest mulig får del i den kunstskatten som finnes i inn- og utland. Det var nå mine tanker. Mvh Trygve
Eirik B.

Bildet er beskrivende nok det, for en desperat og tragisk situasjon som går ut over uskyldeige barn. Teknisk godt gjengitt. Jeg liker at du kutter helt inntil bildet, og at du klarer å unngå reflekser fra lerretet.

I Norge har vi noen av verdens beste sikkerhetsnett som tar bedre vare på oss enn vi selv aner. Det har vært oppslag i nyhetene i det siste om nordmenn som velger å la vær å jobbe fordi det ikke lønner seg. Samtidig finnes det individer som faller gjennom alle stoler.Dette er nok du som sosionom mer inne på enn meg. Jeg kjenner kun fakta slik de fremstilles gjennom mediene. Men om det virkelig er slik som jeg tror, så trengs det en del omrokkeringer i dagens sosialstøtteordning.

Samtidig bør de fleste nordmenn slutte å syte over hvordan vi har det. Sammenlignet med resten av verden-inkludert mange vestlige land, så har vi det bedre enn vi tror. Det har du blant annet dokumentert med dine gode bilder fra syd-Europa.

Mvh
Eirik
Avsluttet .

Det er en god dokumentasjon av en situasjon som var ganske vanlig i ei tid da samfunnet ikke var den beskyttende faktoren som det er i dag.
Fint at du la ut dette bildet, Trygve! Godt at du er tilbake her på foto.no!

Hilsen Arild
Lars Ivarson F.

dette er jo ei rein avfotografering, men syns at den biten har du fiksa bra..og det er ingen liten bit..samd med walter s..flotters
Roar K.

Ingenting å si på gjengivelsen her.
Historien maleriet forteller er vel kanskje det viktigste her.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu