Rådyrbukk i trøbbel?
Flere av rådyra i nærområdet har dårlige vinterklær, men ser ut til å klare seg i kulda likevel.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-02-06 17:54:37
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EF 500/4 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger175
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_572602} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Avsluttet .

Skarpe og flotte bilder av rådyret.Snøen og det lave ståstedet er pluss. Her har jeg ikke sett rådyr i vinter :(

mvh Øyvind
Håvard F.

Knallskarpt av bukken i fint snøværlys :)
Litt shabby vinterpels. V1
mvh
Håvard
Berit A.

Et skarpt og fint dokumentert bilde av bukken i snøværet, men stakkars, dette så ikke bra ut. Håper virkelig ikke den er angrepet av hjortelusflua, det er visst noe hærk.
Jan Fredrik I.

Flott bilde med fint driv! Utsnitt, lys, action, standpunkt og snøvær på plussiden.
Mvh JFI
Truls L.

Enig med de over. Et flott bilde av råbukken i snøværet :)

Truls
Bjørn Aksel B.

Flott kvalitet på disse bildene av ungbukken, Asle! Ikke den samme kvaliteten på pelsen til dyret. Kraftig angrep av pelslus.
Bjørn A
Asle B.

Takker for fine tilbakemeldinger! Berit: jeg vet ikke hva slags uhumskheter som forårsaker dette, men det finnes ihvertfall mye hjorteflue i området. Får håpe de berger seg gjennom vinteren.

Mvh
Asle
Avsluttet .

Jättefin bild!Kan riktigt se hur bekymrad rådjuret är.

Mvh
Jeanette
Kjell Ivar Ø.

Flotte bilder og dokumentasjon av rådyret i snøværet.
Kjell Ivar
Liv F. D.

Stakkars liten, ser ikke ut til at den har det helt greit. To fine bilder og godt dokumentert. Bilde #2 ble utrolig fint. Teknisk veldig bra. Takk for at du delte!

mvh
Liv ")
Asle B.

Takker så mye for positive kritikker! Bjørn Aksel, du kom meg visst i forkjøpet med svaret på pelsgåten. Jeg har en storbukk (som er blind på det ene øyet) som jeg mener var her i fjorvinter også. Den er hardt angrepet av samme utøyet, er det mulig at den har overlevd den strenge vinteren i fjor? (Spørsmålet går vel til ekspertisen, dvs deg, BA:)

Mvh
Asle
Frode L.

Hei.

Henger meg på rosen over, to knakenes gode bilder av rådyret, synd med luseangrepet, får håpe det går bra.
Stemningsfulle bilder i snøværet.

Frode.
Nils Henning A.

Dette var fine stemningsbilder.Det meste er sagt.

Nils Henning
Bjørn Aksel B.

He-he ingen rådyrekspert heller, men kommer de over kneika med vinteren kvitter de seg med lusa når vinterpelsen faller. I fjor var jo ikke kulda så ekstrem og stabil kald som året før heller, men behagelig var det nok ikke. Snakk om Hjortelus, så er det ikke kjent at Hjortelusa har gjort så stor pelsskade på rådyr, som hos elg.
Bjørn A
Jostein G.

Bra bilder av rådyrene. Begge skarpe og fine i lyset...utsnitt. Spesielt at det ser ut som om han er bekymret, men det er vel sikkert bare en tilfeldighet. Håper de kommer over kneika ja :-)


Mvh Jostein
Marit O.

2 tekniske og flotte bilder av rådyret
+ for snøværet som skaper en ekstra fin stemning
Asle !

Mvh

Marit
Odd E. k.

Et meget flott bilde av rådyrbukken i landlige omgivelser. Skarpt og i et fint lys der den fremstår i en flott positur. Utmerket bakgrunn og stemningsfullt med snøen i luften. Flott komposisjon og utsnitt!

Mvh

Odd E.
Solvår B.

Jeg henger meg på rosen. To flotte bilder av bukken.
: ) Solvår
Odd Chr. K.

Ser litt småskabbete ut denne ja. Flott fanget i snøværet. Litt mere luft bak på V2 kanskje? Fin dokumentasjon dette - klarer seg sikkert denne - det går jo mot vår...
Odd C.
Dag Tore ..

Hei Jeg har studert bildene av rådybukken.Dette er noe skumle saker.Har aldri sett maken når det gjeldet dette.Har tilbrakt flere uker her i Vermland,med skikkelig kulde rekord.Rådyrene har klart seg godt gjennom vinteren.Pelsen på dyrene er slik den skal være på denne tiden.Skal undersøke saken med noen rådyreksperter i nabolaget.Til slutt en takk til Asle Bardli ,Dette var meget fine rådyrbilder du presenterer her!! Godt jobbet..... DAG/SVERIGE.
Lisbeth S.

Nydelig fanget i snøværet, godt teknisk tatt, synd med pelsen.
mvh Lisbeth
Asle B.

Takker igjen for fine tilbakemeldinger! Odd: enig i at det ble trangt bak på V2, hadde dessverre ikke mer å gå på. Dag Tore: hører gjerne fra deg om hva du finner ut.

Mvh
Asle
Dag Tore ..

Hei Asle Bårdli Jeg har studert rådyrbilden på nytt. Rådyrbukken du har fotografert har pelslus,den suger ikke blod,men den har en meget sterk kløe.Dette stresser dyrene,og de taper mye energi.På kalde vinterdager trenger rådyrene mye mat. Derfor er det meget viktig å drive rådyrforing. Her i Eda Kommue har vi enda ikke oppdaget pelslus på rådyrene. I Danmark er dessverre mange rådyrene smittet av pelslus. Gå inn på nettet og les om sykdommen!!!DAG
Asle B.

Takk skal du ha for info, Dag! Bjørn Aksel har kommet til samme konklusjon, som du ser lenger opp på tråden her. Har et grellt eksempel av en gammel bukk på brikka som jeg kanskje legger ut senere!

Mvh
Asle
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu