Kronhjort
Håpløst blitsbilde, men ville bare legge det ut for å vise frem denne bukken. Den er da ikke så liten, eller hva mener dere som kan dette, Rolf og Kjell Ivar. Til å være Østfolding er den vel ganske grei?
Den viser seg bare i mørke, så får vi bare håpe den drister seg frem i litt mere lys dag/kveld, når dagene blir lengre.
Har køla og mørka det blitshvite øye. Bare en dokumentasjon
Utstyr
  • canon 5D mrk II
  • canon eos 300mm f2,8 IS
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBlits Canon 580 EXII
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger203
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_574649} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Kjell Ivar Ø.

Det ante meg den måtte komme, en ulik 12 greiner det eg kan sjå så dette er en kroning. Første blitsbilde av en kroning det eg kan huske.
Symetrisk flott gevir litt synd med issetakken
men sånn er det nå en gang. Gratulerer, godt gjort.
Kjell Ivar
Duy P.

Jada, taggene kom til slutt BA. Kjempe jobba for dette.
Synes at det fungerte bra med blitz her. Her du et med hele miljøet eller var krøp du tett på :) Gratis så meget.

:) duy
Helge H.

Hei

Flott dokumentert av dette stolte individet. Gleder meg til å se flere bilder av denne.

HH
Torgeir M.

Ikke fotografens beste venn denne karen. Særdeles sky og stort sett bare aktiv når nattens mulm og mørke senker seg gjør den vanskelig å få feste på brikka. Miljøet er vel ikke det beste her,men uansett en flott dokumentasjon av den majestetiske kronhjorten.
Odd Chr. K.

Staselig Østfolding! Kjenner jeg deg rett så fåru`n vel i solnedgang snart...
Odd C.
Bjørn Aksel B.

Hei og takk. Kjell Ivar, den brydde seg overhodet ingenting om blitsen, men det største problemet var å fokusere riktig i mørket. Ikke mange skarpe bilder. Odd Chr, ser litt svart på den solnedgangen gitt. De virker utrolig bestemt på å ikke komme frem før det er nesten mørkt. Kjedeølig med blits, men vi får ta til takke med det, og håpe på noen uten.
Bjørn A
Rolf S.

Se der var Kronhjorten, er det ved foringsplass bilde er tatt?
På denne tiden kan det være mulig å fore de frem i fotolys.
Etter hvert som dagslyset varer lengre så kan det være mulig å lure noen bilder av den, særlig når du får den nye 1DXen ;-)
Helsing Rolf
Arve E K.

Flott bilde dette, men kunne ynskt at hjorten stod med breisida til.
Ja desse kronhjortane er nokre luringar, men trur nok du kan lokka den fram i brukande dagslys ved foring. Lauvtrekvist og furugreiner er uimotståeleg på denne årstida, for ikkje å snakka om epler, som er livretten for slike karar.

-Arve
Jostein G.

Ble bra dette. God tykkelse også på geviret. Geviret ser veldig klassisk ut syntes jeg i formen. Ikke så veldig i lengde, men veldig kraftig. Ser ut som om den borterste krona går ut i fem tagger, og det er nok imponerende og da blir det en tolvtagger. Tolv/ tretten er den vanlige maksstørrelsen her i Norge det jeg vet. Må jo skryte av hjortedistriktet mitt og nevne at her går det en med 20 tagger. Intreserte har kommet ifra fjern og nær for å forevige den. Tror den overlevde jakta.
Kanskje du skulle ta rede på hvor denne har dagleie og legge noe slagplaner på hvordan du kan få tatt bilde av den der, mens den hviler. Lett blir ikke dette med korte dager, og som du nevner, er den nok bare aktiv når fotolyset ikke er brukende...på denne tiden av året. Syntes det er imponerende at du har lurt til deg et blitzbilde. Bra jobba :-)


Mvh Jostein
Lisbeth S.

Flott og stolt gjortedyr, staselig med det store geviret,
artig å se. Greit med blitslys når øynene ikke får gjennskinn.
mvh Lisbeth
Bjørn Aksel B.

Hei, og takk igjen. Nei det er vel ikke en forplass akuratt, men de kommer til noen gårder som driver med kuer, og der nyttegjør de seg av silogress, og siloballer som er lagret ute. Blir de mere tidlig kveldsaktive utover mars?? Ja det var denne DX da Rolf. Nå er den annonsert til Norge i slutten av April. Mars som først lovt, hadde vært topp, både til Jerpe Hjort, Mår, Orrfugl, og Tiurleik. Håper å rekke det siste, men har en vond følelse av at det drøyer ytterligere.
Bjørn A
Svein Ove L.

Kom godt utav det med blitz. Men du har den vel snart i godt lys...
Asle B.

Herlig dokumentasjon av staselig Østfoldsk kronhjort! Kjenner jeg deg rett så fikser du dette uten blits etterhvert!

Mvh
Asle
Vidar L.

Se det ja, hjortebilder fra Østfold også! Ja, i mars og april kommer de ofte tidligere ut på innmark. På disse kanter driver vi årvisse tellinger på faste steder, datoer og klokkeslett for å følge med på bestanden. Dette er en stor bukk, ganske sjelden vi treffer på bukker med mer enn 12 takker. At dyrene vil komme tidligere ut på beite senere betinger at de får rimelig fred på dagtid. Tror likevel jeg ville prøvd å finne litt ut av terrenget de bruker om dagen. Føler de seg trygge kan de nemlig begynne beiteperioden i skogen lenge før de kommer frem på innmarka. Og i sitt rette miljø tror jeg bildene du kan få vil bli langt mer interessante.

hilsen Vidar
Magnar L.

Flott kronhjort du har fått på bildebrikka.!
Det er ikke så ofte man treffer på bukker av dette kaliberet på mine kanter av landet dessverre.
Det er vel kanskje ikke hjortejakt på dine trakter?
Når hjorten dukker opp på nye plasser i landet går det gjerne noen år før de blir jaktet på. Og da kan de få tid til å vokse seg skikkelig grove.
Våren er som oftest beste tida for innmarksbeite. Men etter at de har felt geviret er de kanskje ikke så attraktive fotomotiv. Men geviret vokser fort ut igjen.
Vil oppfordre deg til å følge med og lære litt om hjortens vaner. Den har ofte faste dagleier og faste stier den følger til og fra.

Mvh
Magnar
Bjørn Aksel B.

Takk til deg også Magnar. Nei her er det ikke jakt på Hjort ennå, og tror det vil gå noen år så jeg får jobbe litt ekstra et par år for å sikre meg noen bilder. takk for tips, har merket meg et lite område der de største bukkene alltid passerer inn på beite. Der får jeg bygge kamo til neste år.
Bjørn A
Vidar L.

Kamuflasje har jeg aldri brukt etter hjorten. Men jeg har etter hvert mange gode posteringsplasser som brukes med den rette vinden. Sitter du stille så kan hjorten komme svært nær uten å bli mistenksom, men etter det første kameraklikket er de fort på alerten. Med kamera på stativ og en kamuflasjeduk hengende over linsa er det bare capsen hjorten kan se, mens jeg har full oversikt i alle retninger.

hilsen Vidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu