Ærfugl
Et par ærfuglpanoreringer på 1/60s.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-03-05 20:54:25
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-03-05 20:59:24
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 7D
  • EF 500mm/f4L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger90
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_577115} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
jarl kjetil j.

Se her ja, gutten har fått dreis på panoreringa!
Tre forskjellige varianter hvor alle har sine kvaliteter. Jeg går utvilsomt for v. 2 der lyset er varmt og flott samtidig som det tekniske sitter meget bra. Orginalen sitter den også, men litt mer ordinært lys her. Den "frosne" versjonen i v 3 er jo knallskarp med fine detaljer og flott eksponering. En serie med høy kvalitet og vanskelighetsgrad. Bra jobba Odd!
Frode L.

Hei.

Henger meg på Jarl Kjetil's utfyllende kommentar der han har fått med seg alt, og jeg er enig.

Frode.
Lisbeth S.

Flott serie av de flaksene fuglen, Ærfugl?
liker godt v2 og det nære utsnittet i v3,

mvh Lisbeth
Morten E.

Flott serie. Utrolig at du greier dette med den lange lukkertiden. Stativ? Utsnittene sitter selvfølgelig som de skal. V3 er jo knallbra med noe mer "menneskelig" lukkertid. Imponerende!

Mvh Morten.
Børge W.

Liker v2 meget godt! Varmen i lyset kombinert med kontrollert uskarphet gjør susen.
Odd Chr. K.

Tusen takk alle sammen.
V2 er tatt akkurat idet sola står opp. (Ikke fargejustert). Fruen er delvis i skyggen pga terrenget bak meg - skulle gjerne hatt henne også i sola som gubben...
Morten; tar de håndholdt, men sitter og hviler linsa i fanget - klarer kun noen sekunder av gangen - hvis situasjonen tillater så tar jeg albustøtte på ene kneet. Så er det bare å håpe at "svingen" sitter - det blir mye skrot:)
Odd C.
Torbjørn P.

Tøffe ærfuglbilder. Liker godt v2 med flott lys på hannen og fin-fin farge på bakgrunnen. Du er åpenbart i panoreringsmodus om dagen, men synes likevel det beste du har fått her er v3. Synes dette er knallbra. Hadde fortjent å bli presentert som eget bilde synes jeg. Vet godt hvor tung 500 er og må bare si: godt jobba!
Trond W.

Nice serie dette Odd Chr. Likte alle.

Trond
GEIR MAGNE S.

må jo bare si at v3 er det som imponerer mest... fantastisk flott med super nærhet..ja liker det meget godt!
Per G.

Fulltreffere alle tre. Måtte jeg velge ble det nr 2 og 3. Bruker du aldri monopod på flukt Odd?
Mvh
Per
Avsluttet .

Flott driv over ærfuglen som du har gjenskapt i dette bildet! Bakgrunnen og vannet danner fartstriper som er med på å understreke farten på fuglen. Originalen for meg!
Et flott resultat!

Hilsen Arild
Odd Chr. K.

Nok en takk.
Per; Jeg begynte å ta håndholdte fluktskudd med en 400mm/f5.6. Denne er jo lett som en fjær i forhold til 500mm`ern. Det ble noen tusen skudd med denne og en viss teknikk ble nok innøvd. Etter at 500mm`ern kom i hus har "den lille" (noe urettferdig) blitt liggende i skuffen. Har med meg monopod, men bruker den kun på flytende/landliggende fugl. Jeg posterer på en slik plass at jeg risikerer å få fugl innenfor nærgrensa samt at ofte trekker fuglene bak ryggen på meg. Mao 360 graders skuddvinkel blir kun mulig uten stativ/monopod når ting skjer kjapt og nært. (Har jaktet rype og skogsfugl i mange år, og noe av hagleteknikken har kanskje blitt overført til Canonen:) Hvis du har en begrenset fotosektor og litt avstand til objektet så kan sikkert monopod eller helst stativ med gimbalhode funke bra.
Mvh
Odd C.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu