Pilgrimer - Tungabhadra - India
Denne flokken kom en tidlig morgen for å bade i den hellige elven Tungabhadra i ruinbyen Hampi (Unescos verdensarvliste) i delstaten Karnataka, India.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix 950
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger85
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_577198} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Harald N.

Flott morgonstemning frå India dette. Fint lys, menneska blir små mot dei store steinane, er det naturen som har lagt dei der?

Mvh Harald
Jan Arild A.

Steinene i bildet viser et geologisk fenomen som sjelden vil kunne inntreffe her i Norge, og det som er avbildet er ikke flyttstein, slik som det vanligvis er i Norge.

Runde steiner i Norge er oftest formet av skuring under isene eller av å ligge i sjøkanten og bli slått mot hverandre av bølgene.

I bildet fra India har fast fjell sprukket opp og variasjoner mellom kraftig varme på dagen og kalde netter har ført til at de spisse kantene har forvitret pga temperaturvariasjoner. Til slutt vil det se ut som om det er enkeltsteiner som har blitt lagt der med former som er tilpasset hverandre.

Dette er en prosess som tar tusenvis av år, og her i Norge rekker istidene å fjerne slike spor før de blir så markerte som her.
Kirsten H.

Flott natur og mennesker som er opptatt med sitt og dyrker sitt indre liv. Kjempefint reisebilde!
mvh Kirsten
Avsluttet .

Nydelig bilde i fin kveldssol! Liker motivet godt, de fargerike klærne lyser fint opp i landskapet!
Hilsen Tove
Trygve B.

Jeg falt også for lyset her og miljøet som omgir bildet. Du klarte å gjengi det fremmedkulturelle bra. Som betrakter fikk jeg en følelse av å bli med til et fjernt sted. Godt formidlet. mvh Trygve
Lars Ivarson F.

interessant kommentar frå jan arild..herleg lys i harmonisk komp..fint snitta..flotters
Alf B.

Stemningsfylt og flott morgenbilde fra India med fine naturlige farger og flott lys
Avsluttet .

Et vell av fargenyanser og kontraster i dette velkomponerte bildet! Lyssettingen er optimal.
Liker det jeg ser svært godt!

Hilsen Arild
Roar K.

Ja, dette 70 kvadratkilometer store arkeologiske restaureringsområdet - antagelig det største i verden har etterhvert blitt gjenstand for diverse hindufestivaler selv om det fortsatt har et stykke igjen til Varanasi og Ganges.
Området er også kjent for sine kjempestore rullesteiner eller boulders som de kalles på engelsk. De du har fått med her forteller litt, men er langt fra de største.
Oppril høyre ser du stien og trappene opp til Hanuman tempelet på toppen der - Hanuman er apeguden for de som ikke vet det.

Roar
Jan G.

Takk til alle og en spesiell takk til Jan Arild og Roar for utdypende informasjon om stedets geologi og kultur.
Jan
PS: Vi var på toppen og besøkte Hanuman-tempelet.
ds
Lisbeth S.

Nydelig bilde , flott med speiling og menneskene på stranden,godt komponert og intressant lesestoff fra deg og flere over her.
mvh Lisbeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu