Ikke lenge nå så ...
... så braker det løs her. Båteierne kommer snart tilbake etter en lang vinter og går løs på vårutrustningen, vasking, lakkering, og overhaling. Kanskje skal den på slipp og skrapes, primes og stoffes for en ny og forhåpentligvis solfylt sommer.
I dag var det vår, Påskeaktig vær, blå himmel og solskinn i byen, noe som fristet til en tur bryggelangs.
Egentlig et testbilde med et analogt objektiv med blenderring (med små klikk i..) og manuell fokusering fra filmdagene. Mitt eminente OLYMPUS OM-series G.Zuiko Auto-S 55mm f/1,2 (Gromt!!) som på min gamle Lumix G1 får vinkel tilsvarende 110mm p.g.a. cropfaktor på 2 (m4/3)
Ikke noe stort bilde, bare en måte å kontrollere skarphet og kontrast på. Fornøyd med objektivet på f/8 - også likte jeg lysspillet i sivet!
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-03-14 21:01:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-03-14 21:38:36
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-03-14 21:47:31
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX DMC-G1
  • Olympus OM G.Zuiko Auto-S 55mm f/1.2
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_578644} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Heidi N.

Jeg synes at det blir for mye luft i v2. Noe negativt skjer for min del når jeg klikker på den versjonen. Originalen ser riktigst ut for meg. Fin og stille stemning. Du får vise oss en ny versjon når sommeren er kommet. :)
Heidi
Olav Bjarte K.

Artig vri med analogt objektiv og digitalt kamera, en kombinasjon jeg bruker sjøl noen ganger - spesielt ved stativfotografering. Mye større kontroll på fokuspunkt og/eller dybdeskarphet hvis hyperfokal settes (Se ordliste under "nyttig" i menyen over). Mange av disse gamle diamantene kan være sylskarpe. Motivet er dagligdags (Takk for det!), og skiller seg i kontrastomfanget fra de andre bildene du leverer. Flott penseleffekt i vegetasjonen!

Vennlig hilsen.
Walter S.

Takker både Heidi og Olav Bjarte for rask og hyggelig tilbakemelding.

@ Olav Bjarte: Jo takk, Olav Bjarte. Artig å prøve ut og se hva som bor i et slikt objektiv. Det kan selvfølgelig ikke måle seg med moderne digitalobjektiver, men de har sine karakteristika også.

Mvh,
Walter
Håkon Ø.

Herlige bilder fra et flott miljø på Isegran, har hvert der mange ganger syntes det er et spennende sted med mange fine detaljer å fotografere. Liker det varme lyset du får i sivet til venstre i bildet, herlig.
Bjarte W.

Ja, et av de sikre vårtegnene, er når båtfolket begynner å sette i stand båtene til sesongen, og motorsyklene begynner å bli vanlig i bybildet.
Jeg liker begge versjoner - plasseringen er best i v1, men formatet best i v2. Kanskje et lite kutt nede i v1? Fin, vårlig stemningsrapport.
Forøvrig virker objektivet relativt skarpt i senter, men lider litt på kanten.

- Bjarte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu