Hindu med pannemerke
Traff denne i nærheten av Vikupaksha-tempelet i Hampi. - Pannemerket er vanligvis et religiøst tegn benyttet av hinduer. Det finnes mange ulike utforminger og farger av merket. Sinoberrødt er det vanligste. Det er ikke vanlig at merket henspiller på hvilken kaste man tilhører. Da er det mer vanlig at det forteller om hvilken gud man dyrker. Merket bæres daglig eller ved spesielle anledninger, som f. eks ved tempelbesøk -(etter Wikipedia) Også turister kan få pannemerke når de besøker templer.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix 950
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSnapshot.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_580121} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Tommy J.

Nå skjønner jeg hvorfor denne karen gliser så hjertelig, da jeg bet meg merke i siste settning av billed beskrivelsen ;) jeg likte lyset i bilde og smile hans da, men spesielt lyset, dette forekommer meg å være på morgenen, ikke for skarpt men alikevel skarpt nok til å skape skygge spill i plagg og ansikt, godt portrett!

mvh Tommy
Carsten W.

Et virkelig livlig og fortellende portrett.
Foldene i klæret hans gjør så mye for bildet.
Kirsten H.

Et fint portrett. Du har god kontakt med modellen. Jeg tror dette kan bli veldig fint i s/h også.
mvh Kirsten
Trygve B.

Et bra portrett dette også. Blikk-kontakten er ekstra fin. Teksten du setter til er så bra. Den hever bildets verdi og seerverdighet for meg. Bra dette. Mvh Trygve
Håkon Ø.

Veldig bra portrett dette Jan, av en kar som ser veldig fornøyd ut.
Flott og tett utsnitt. Jobber sammen med en Indisk dame som sa at merkene ofte også bare er pynt.
Roar K.

Hvorfor de går med dette merket i panna vet jeg ikke sikkert.
Har en gang hørt at kvinner med et rundt merke i panna skulle bety at de var gift. Men det er vel stort sett bare for å vise at de er hinduer - et slags pyntemerke. Under Holi, den store fargedagen er det ikke uvanlig at folk fra andre religioner påfører seg merket og er med på feiringa.
Greit portrett, men jeg ville enten ha tatt med litt mer oppe eller kutta litt innpå framfor kant i kant.

Roar
Camilla A.

Et godt portrett, synes jeg. Et godt og hjertelig blikk fra modellen og det nydelige smilet gjør at jeg umiddlebart blir gla sjølv :-)

Liker hvordan det røde pannemerket setter farge på en ellers nesten ensfarget billdeflate, liker også hvordan lyset rammer inn ansiktet hans fra siden. Ville kanskje ha fått med litt mer av turbanen hans, men ikke nødvendigvis. For meg er kontakten med mannen det som levnedegjør dette bilde så fint.

Mvh Camilla
Lisbeth S.

Fint portrett med god kontakt og skarphet, merket i pannen er et blikkfang her, kunne kanskej kuttet litt i øvre bildekant.
mvh Lisbeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu