f.o.m. Sandbox 932
Jeg sitter jo med i likhet med gårsdagens bilder med en masse bilder som egentlig ikke er akseptable som normale fotos. Men de kan bli noe annet, f.eks. digitale malerier og fortsatt holde seg innenfor sjangeren foto i og med at de er eksponert med et kamera og "malt" i et anerkjent fotoprogram.
Ofte kan nettopp slikt være mer moro og bedre terapi enn etterstrebelsen av å få til et regulært foto i skseptabel kvalitet og ende opp med stiv nakke og smerter fordi man binder seg for mye nettopp i bestrebelsen på å få det best mulig.
Her har jeg også i tillegg til filterbruk tegna litt sjøl på fuglen slik at den da avviker enda mer fra den opprinelige eksponeringen.
I digitale arbeider er støy en akseptert effekt i bildet som her på fuglen. Em maler som med sin pensel eller paletkniv påfører sin maling det være seg tempra der egg er en viktig ingrediens, acryl som tørker fort eller oljemaling som tørker sakte og kanskje krever litt trening hvis man vil male vått i vått ville antagelig betegnet fargene på spesielt fuglen som møkkete. Men digitalt godtar vi det som en effekt der maleren antagelig ville brukt overganger mot mørkere farger for å illudere skygger.
Joda, jeg har begått noen malerier i tidsrommet 1971-1976, men de egner seg nok ikke for offentligheten for jeg innså jo etterhvert at det ikke var min greie. Kanskje kunne jeg fotografere noen av dem og bruke som digitalt utgangspunkt, men har jo så mange mislykkede eksponeringer at jeg har materiale nok å boltre meg med i min digitale lekegrind i årevis uten å ta et eneste bilde mer.
Jeg hopper over utstyr og exif her da det jo har liten verdi, men de fleste vet vel sånn noenlunde hva som ville stått der likevel da jeg ikke gjør så mye endringer.
Forventer nok ikke det store innrykket her, men liker jo å eksponere meg med det jeg lager om det er litt på siden av det flertallet driver med.

http://pbase.com/kneppen
Lekende
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger108
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_583607} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .

En interessant fototegning av syng lille sangfulg, syng.
Og ikke minst en interessant beretning om livets viderverdigheter som absolutt angår oss alle.
Hvor ble det av drømmene våre?
Frem med penslene igjen, Roar.
Mye har skjedd siden 1971-76.
Talentet slumrer fremdeles.
Trygve B.

Jeg liker dine kreative ideer. Du prøver noe, gjør noe som jeg synes er utfordrende. På denne måten gir du ideer til oss andre. Jeg tar jo bilder på tradisjonelt vis, men du går videre. Det er interessant, synes nå jeg. Bildet likte jeg godt, et kunstprodukt . Mvh Trygve
Berit A.

Et flott "maleri" du har laget her. Dette er på et nivå jeg ikke har satt meg inn i enda, selv om det ser veldig spennende ut. Kreativiteten din har ingen grenser og det er jammen bra. :)
Jeg liker det du klarer å få til.
Ha en fin helg.
Jan G.

Jeg synes din ide om å resirkulere bilder er svært så høyverdig, sett fra et kunstnerisk symspunkt. Det var vel på 1960-tallet at fotografi ble godkjent som kunst ved å komme inn på Høstutstillingen. Det vakte stor oppmerksomhet. Nå er vi altså i den situasjonen at kunst kan bli akseptert som fotografi. Grensene viskes ut, slik de også gjøres i debatten om abstrakt kontra konkret fotografi.

I dagens bilde ville jeg ha løftet wiren bitte litt.Ellers estetisk et fullgodt bidrag.
Mvh Jan
Kirsten H.

For meg ble denne fuglen litt for mørk i forhold til bakgrunnen. Men linjer og komposisjon stemmer bra, så det er en bagatell som sikkert havner under "smak og behag".
mvh Kirsten
Carsten W.

Du har skapt et sterk bilde, som egentlig ikke behover forklaring.
Som Jan så: grensene viskes ut. Vi kan bruke penselen eller mus. Avgjørende er resultatet.
Roar K.

Ketil:
Penslene skal få ligge for all fremtid for meg - har funnet mitt i det digitale nå og vet at det er heller der jeg hører hjemme hvis jeg hører hjeme noe sted i dette sammensuruium som kunsten har blitt og jeg bare er en nysgjerrig lekende som tar utfordringer i mine eksperimenter.. Penslene får de bruke som ønsker å kombinere foto og maling - d.v.s. det som for en del år tilbake kom som en farsott, nemlig å forstørre fotos for så å gå løs på dem med pensler og maling.

Kirsten:
Jeg har prøvd meg litt fram hva lys og kontraster gjelder her og fant at jeg ville ikke ha fuglen så veldig kontrastfylt i forhold til bakgrunnen, men heller la den som slik vi ser i skumring og mørke at elementer lett glir sammen med bakgrunnen.

Roar
Tommy P.

Jeg føler meg litt ute på tynn is når jeg skal kritisere denne typen bilder, men du får heller slå et hull i isen under meg om det skulle gå galt. Jeg synes fargene står veldig bra til hverandre. Den røde fargen skjærer gjennom lillafargen og fremhever seg fint synes jeg. Jeg liker også det lille ekstra du har gjort i etterbehandlingen på wiren og fuglen som gjør at det er annerledes enn bakgrunnen. Jeg liker også godt utsnittet du har valgt her. Du har tatt med det som er nødvendig. Spesielt nede i høyre hjørne synes jeg det er perfekt med luft rundt stjertet til fuglen. Dette var absolutt verdt å resirkulere, og jeg er glad du ikke kastet det i restavfall.
Solvår B.

På min skjerm forandrer dette bildet seg mye alt etter ståsted og avstand. Når jeg sitter. er det for mørkt, men ser jeg det ovenfra, er det herlig gnistrende og selvfølgelig veldig roarsk.
: ) Solvår
Lars Ivarson F.

syns jan g seier det så bra at eg vel å henge meg på..gromt
John B.

Ja jeg er egentlig for et mangfold både her og der, og jeg pleier å si til venner og kjente at så lenge man holder seg innenfor Norsk lov, og man har de sosiale antennene ute, så er faktisk alt lov....
Dette bryter med mange fotografiske lover, men det er også et eksempel på at det går an å skape ting med digitale verktøy!
For meg personlig er ikke dette et av dine beste bilder, men jeg synes det er artig at folk fortsatt har evnen til å tørre å leke...
John B.
Bent S.

Stilig og flott laget.

vh
Bent
Asle B.

Stilig uttrykk du har fått til her! Kreativt og artig!

Mvh
Asle
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu