Kokospalme i Goa
Kokosnøttpalmer er et viktig aktivum i Goas økonomi og gir både føde, brennevin og råvarer. Goas nasjonalbrennevin – Feni – lages enten av kokospalmesaft eller saft av cashewfrukten. Kokos-saften kommer fra palmer som ikke får nøtter. Blomsten bindes opp slik at bare saften samler seg og blir hentet to ganger til dagen. (Etter Roar Kneppen)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-04-21 07:45:21
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix 950
  • -
  • Brennvidde9mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/150s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_584733} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Carsten W.

Spennende å se på med mannen vel plassert foran himmelen.
Jeg lurer på om han bruker en slags klatrehjelp.
Solvår B.

Det er flott å se hvordan mennesker (bare menn?) klatrer oppover palmestammene. Med min høydeskrekk, er det nesten uforståelig at de klarer det og våger.
En flott dokumentasjon. Han ser stolt ut, og det har han all grunn til.
: ) Solvår
Lars Ivarson F.

Roar i Goa? likte båe versjonane, men held knappen min på snittet i v2..flotters
Roar K.

Ja, her ser vi han står i et hakk som de ofte lager seg her og der oppover stammen. Noen bruker to taukveiler - en rundt anklene og en som de holder rundt baksiden av treet og hopper oppover. Ikke hvem som helst som gjør dette for når de kutter ned klaser av kokosnøtter og også noen av de nederste greinene slik at de ikke skal tørke og falle ned slik jo kokospalmegreinene gjør - noen kan jo få dem i hodet. Sett deg forøvrig aldri under ei kokospalme for får du ei kokosnøtt i hue så blir det din siste opplevelse her i livet. Normalt hentes de ned før de faller av seg selv. Men det finnes også dyr som klatrer opp og og forsyner seg og biter over slik at nøtta faller ned - kanskje ikke med det samme, men men hvis det blir litt vind.
Disse gutta som gjør denne jobben får en masse bøss og insekter på seg som klør skikkelig så forsøk ikke på dette sjøl. Dessuten så kan det jo være langt å falle 20 meter ned. Jeg vet en eldre kar som hadde holdt på i mange år. Han falt ned to ganger og brakk ryggen. Til slutt måtte han gi seg.
Ok beskrivende bilde her selv om han jo stiller seg litt opp slik indere gjerne gjør. Tror jeg foretrekker originalen med litt luft nede.

Roar
Lars-Anders M.

Bilde av en palm klatrende man. Palmen har en fin bue gjennom bildeflaten. Mannen virker rolig i sitt arbeide som ikke er helt ufarlig. Kontrasten er litt hard. Men det er vel det sterke lyset som er grunnen til det. Kanskje du kunde lettet opp skyggene litt. Det er noe blåstikk rundt mannens øvre del. Refleks i objektivet? Tror v2 er best da vi ser mannen litt bedre. Ok dokumentasjon.
Lisbeth S.

v2 ble et flott og renere utsnitt,godt komponert, liker plasseringen av klatreren, herlig med alle palmebladene rundt
interessant undertekst.
mvh Lisbeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu