Drektig rådyr.
Nå er det like før det fødes nye rådyr. Bildet er tatt 28.04
Ikke så mye til bilde, men en illustrasjon på hvor langt våren er kommet i rådyrverdenen. Vinterpelsen er i skifte og dyret her er drektig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-04-28 04:56:20
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-04-28 04:57:22
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon 80-400 4.5-5.6 D AF VR-Nikkor ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger68
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_585870} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Roar K.

Absolutt en flott serie der jeg ikke ser noen grunn til å velge versjon da dette foteller en historie.
Skarphet, farger og detaljer sitter godt.
Hva etterarbeidet angår ville jeg nok jobba litt med lys og kontrast da bildene virker litt overeksponerte. Jeg tenker en aldri så liten lysdemping i kombinasjon med kontrastøkning. Brightness/Contrast er kanskje beste verktøyet her da Curves fort gir for mye da det er et mye kraftigere verktøy. En aldri så liten økning av fargemettingen instilt på master er kanskje også en fordel. Men her som ellers må ting avveies underveis i prosessen når man ser virkningene.

Roar
Lars Ivarson F.

fin originasl og god serie ...flotters
Avsluttet .

Nydelig bilde av det drektige Rådyret.
Det er godt du skrev det,ellers så ville jeg trodd at det hadde spist for mye mat på den andre siden av gjerdet,der gresset alltid er grønnere.
Berit A.

Her er det ingen tvil om hva som skal skje snart. Får håpe hun holder seg i nærheten og at du kan få tatt bilde av de små også sånn litt utpå sommeren. :)) Flott serie. :)
Håkon Ø.

En fin serie av rådyret. Der jeg liker best v2 og v3, v1 blir litt rotete og litt for lyst, men det er jo slik at vi ikke kan velge hvor modellen stiller seg. Flott presentert av dette skye dyret.
Jostein G.

Hei !

Takker for hyggelige kommentarer :-)

Takker for tipsene her Roar. På V2 har jeg øket kontrastene... Å øke fargemettingen innstilt på master...går meg litt huse forbi, fordi jeg har ikke sett denne funksjonen... Bruker helst Lightroom # her. Imidlertid ...jag har nok justert litt på alle bildene, med de spakene jeg er komfortabel med. Er redd bildene skal bli for mørke og da... Enig at orginalen fremstår som for lys.
Ok....bildene her er ikke noen blinkskudd, men jeg vil jo de skal ta seg best mulig ut....så takker for omtanke.

Disse rådyrene er veldig lojale til denne plassen. Det er et par jorder som grenser til skogen og et vann, langt inne på bondelandet i Sveio. Her er det rolig og stille for dyrene, bortsett fra et og annet skudd i jakttida. Det er veldig mye hjort og rådyr i området og de kommer frem på bøndenes velgjødslede åkrer, i skumringa. Naturen rundt disse jordene er omkranset av store våtmarksplanter...jeg tror det er siv og eller takrør pluss annet...så det er veldig fotogen plass... veldig grønt og frodig.
Har endel film på youtube ifra dette området...hvor rådyrene har tvillingkalver.
Rådyrene kvapp fælt av kameraklikkene, men de kan vel kanskje vennes til den lyden hvis jeg går der flere ganger. Ok



Mvh Jostein



Bjarte W.

Fint dokumentert av rådyrene. Som det er sagt over, kunne du kanskje justert litt farger og lys. I lightroom er det vel bare å prøve alle spakene - bærer det helt galt avgårde har du jo 'Reset' knappen, og kan begynne på nytt. Liker alle versjoner. Som Berit er inne på, kan vi kanskje vente oss noen kalvebilder med tiden også...(?)

- Bjarte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu