Plumheaded Parakeet = Blossomheaded Parakeet = Psittacula cyanosephala
Litt irriterende at feltet for søkerord svært ofte ikke har plass til alle ordene som her hvor jeg ville hatt med alt som står i tittelen pluss hvor bildet er eksponert, men altså måtte sløyfe en betegnelse pluss stedsanvisning.
Bildet er tatt i Camotim Vaddo, Candolim, Goa, India - så er det sagt.
Igår så jeg under mitt bilde at polfilter var bortkastet og bare ga lenger lukkertid. Nå har jeg 15 vintre bak meg i det klima, lys og temperatur. Men fotograferte ikke så mye de første årene så la oss holde oss til 10, muligens 11 år hvorav 5-6 måneder hvert år. Mine instillinger er sikkert svært uortodokse lat som jeg er også. Men har funnet noe som funker for det jeg driver med. Hadde jeg f.eks. ikke brukt polfilter , men nøyd mg med UV filter her så hadde t.o.m. noen av de grønne bladene vært utbrent. Har blitt rådet til å forsøke gråfilter så neste gang prøver jeg kanskje det på et av linsene. Sleit mye med utbrenninger spesielt på hvite fugler de første årene med bare UV filter. Nå undereksponerer jeg alltid og lyser opp i RAW. Er langt fra like heldig hver gang, men det får jeg leve med.
På tigerbildene jeg presenterte som jo var tatt på samme sted som gårsdagens kommenterte flere her på siden det skarpe lyset. Nå var det ikke den varmeste tiden jeg var oppe på Decanplatået i Karnataka denne gang, men nevner at mens vi I Goa har rundt 30+ endres dette til 43-46+ når man kommer til sentrale Karnataka når sola står fra skyfri himmel. Med et slikt lys brenner t.o.m. grønne blader ut.
På dette bildet befant jeg meg på min balkong som har skråtak og følgelig i dyp skygge mens jeg fotograferte ut mot dette området som befant seg i en dalende ettermiddagsol hvilket gir til sine tider noe i likhet av motlys, spesielt hvis man fotograferer med skråvinkel mot himmelen.
Dette er faktisk det beste jeg har funnet for redigering blant alle mine eksponeringer i RAW så langt på denne fuglen. Fuglen befinner seg i et rotete miljø. men det er her som dere ser at den finner maten sin, de grønne fruktene. Dette er en hannfugl. Hunnfuglen har grått hode. Ble jo litt cropping her, men ikke så mye som tidligere bilder av denne som er tatt på over 43 meter.

http://pbase.com/kneppen
Ikke perfekt, men det får holde.
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetBildet er eksponert med sidestøtte i en av balkongens bærestolper i en avstand av 17,5 meter fra motiv. ISO 640. Lysmetting nedsatt med -0,33. Polfilter i bruk. Fotografert i RAW så lukker og blender automatisk fra kamera.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_586178} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Solvår B.

Flott bilde av den fargerike fuglen i sitt rette miljø.
: ) Solvår
Avsluttet .

Synes du har fanget denne fuglen i et spennenede miljø, uvant fra det vi er vant til på våre breddegrader. Synes det ikke ble rotete, som du antyder. Et meget severdig bilde!

Interessande betraktninger og erfaringer du har gjort deg med det fototekniske der du befinner deg nå.

Hilsen Arild
Håkon Ø.

Herlig komposisjon av den fargerike fuglen, flott plassert i treet og i bildeflaten. Artig å lese det du skriver om bruk av filter, tror det er like mange meninger som fotografer. Men du Roar viser jo gang på gang at det fungerer.
Avsluttet .

Flott bilde av parakitten! Her kommer det røde hodet tydelig fram der den sitter i frukttreet.

Espen
Jan G.

Først takk for interessant og lærerrik tekst. Noe av hensikten med fjærdrakten er vel at fuglen skal gå i ett med det du betegner som en rotete bakgrunn? Jeg synes fuglen fremstår svært fordelaktig. Et gjennomtenkt og godt bilde.
Mvh Jan
Dag Tore ..

Hei Meget dyktig utført i tekst og bilde. God biotop , vakker fugl denne parakitten. Ha en god dag!! DAG
Inger Anne Maritsdotter V.

En vårlig helhet i dette bildet med fint lys og fin formidling av denne eksotiske arten.
Interessant å lese din info i teksten du skriver.

Inger Anne
Lars Ivarson F.

forsvann inn i grønsværet og kveldssola denne karen, ein typisk roar..flotters
Sissel Elisabeth H.

Herlig lys, fargerikt og flott av fugl i gyllent tre. Fint snitt. Eksotisk.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Lars Morten B.

Flott fugl dette. Nesten godt gjort å få øye på den da du tok bildet slik som den går i ett med bladene. Syns bildet er helt ok.

Mvh,

Lars M
Bjørn T.

Fargerik sak du har foreviget her. Fint plassert i bildet. Som alltid en interessant tekst med. Mvh Bjørn
Camilla A.

Spennende å se slike eksotiske fugler i sitt naturlige miljø:-) Fikk lyst på plommer selv:-)))
Synes du har vært heldig med dette.
Mvh Camilla
Tor A.

Som alltid, en god tekst til et godt bilde. Virile farger som sparker godt fra seg her. Flott fugl også. :)

Mvh Tor
Frode L.

Hei Roar.

En lekker fugl flott foreviget, det røde hodet skiller seg fra resten av fuglen slik at den ikke er så kamuflert, men rødt kan også virke skremmende kansje, tenker da på rovfugler eller andre farer.
Den grønne kroppen glir jo rett inn i miljøet.
Informativ og god tekst.

Frode.
Jostein G.

Igjen et varmt bilde ifra en varm plass. Tror du mestrer det skarpe lyset bra med teknikkene dine...undereksponering og polfilter. Prøv likevel gråfilter også, når du først vet om det. Uansett alltid en utfordring å takle sterkt sollys og temper på 45 grader. Har sett lite utbrenthet på dine bilder...
Fint plassert i flata dette og en meget fargerik fin fugl. Litt piksler mener jeg det bærer preg av, men jeg vedder på at det er avstanden som gjør det og corpinga. Ideelt sett så skulle du vel vært på 10 meteren og mindre av denne fuglen...for å høyne bildet som artsbilde med detaljer i duna. Jeg forstår jo at american flawless ikke er din policy ha ha ...men hvis du vil nærmere likevel...så kan du jo rigge deg opp med et kamuflasjetelt muligens. Hvordan det blir inni et sånn telt i varmen...det er jo en annen sak. Ei bøtte vann og en svetteklut...er kanskje greia her. Et sånn telt setter man enkelt opp og poliofingre er ingen hinder vil jeg tro. Svært enkle grep for å ta det opp og ned. Der i Goa med så mye myldrende liv, kunne du sikkert tatt utrolig mange nærbilder av fugler, hvis du hadde gått inn for det. Man må jo imidlertid ha entusiasmen og troen for å gjøre noe sånt. Sikkert mange som hadde lurt fælt på hva du driver med hvis du setter opp et sånn telt her og der. Det opplever jeg stadigvekk her i Norge og he he , men er vel ikke annet å forvente. Jeg bruker ofte kamoflasjetelt for å komme nærmere fuglene.
Tilbake til bildet: Utrolig fine farger i denne parakitten. På dette bildet drukner den litt i miljøet, men kommer igrunnen greit frem likevel. Bra dokumentasjon på miljøet den finner mat i også.
Mange av bildene dine blir veldig dekorative fordi fuglene er fargesterke og formene til fuglene har kanskje større spennvidde enn her oppe i den tempererte sonen. Dette bildet ble litt mer ordinært likevel sånn sett syntes jeg...men fargene på fuglen syntes jeg er det som hever dette bildet. Ok




mvh Jostein
Lisbeth S.

Nydelig fargefyllt fugl som du har kommet over her, har vel sett denne i bur i dyreforettninger, men veldig flott å se den i sitt naturlig element og miljø.
mvh Lisbeth
Lars-Anders M.

Stilig bild. Ok
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Bjarte W.

Artig liten sak dette. Hvis de ligner på dem man får i bur her nord, så kan jo disse være festlige å ha f.eks utenfor soveromsvinduet c",)
Liker fargerene, miljøet og det varme lyset. Fint plassert i bildet også.

- Bjarte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu