Er jeg helt på bærtur nå eller???
Prøver alt jeg kan å bli klok på nykameraet, , men det er ikke lett.
Så vær så snill og fortell meg hva jeg kunne gjort annerledes på dette bildet. Vet at motivet ikke er av det mest spennende, men jeg tenkte mest på farger, skarphet osv
Utstyr
  • canon eos 10 d
  • Canon ef 24-85 zoom
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger323
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_58897} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Tom E. F.

Et vanskelig motiv lysmessig, Monica, men du (og kameraet) har greid det bra. (Tatt fra egen eiendom, ser det ut til).
Litt mørkt i det mørkeste, og overgangen mellom fjell og himmel på høyresiden kunne du maskert ut før du skarpet, så fikk du ikke denne lyse stripen.
Fargene ser fine ut.
mvh Tom
Avsluttet .

Hei.

Jeg lurte på hva som er motivet?
trærne? skyene? eller det lille huset som er skjult bak ett av trærne?
Fargene er OK nok, men trærne er noe undereksponert.

mvh.
Karl Otto
Wigdis W.

Hei Monica, tror du må lære deg litt om lysmåling..og innstilling av hvor du vil måle lyset.Midterste del av bildet er altfor undereksponert. Egentlig et vanskelig motiv med lys himmel, mørk skog osv. Her er det nok øvelse og litt lesing av bruksanvisning som skal til.. Husk: øvelse gjør mester og Rom ble ikke bygd på en dag.. Ikke vær altfor utålmodig..du må nok bruke kameraet flittig en stund for å få bildene slik du vil..ting tar tid... Skal forresten ta med Natalie ut på 14-årsfeiring i morgen...
Hilsen Wigdis
Jan N.

Som nevnt over, er trærne for mørke, noe som er vanskelig å unngå med dette motivet hvis ikke himmelen skal bli overeksponert. ''Problemet'' med 10D er at det brenner ofte ut i høylysene. Jeg lar kameraet stå på1/3 undereksponering som standard, og det bedrer noe. I begynnelsen brukte jeg kun jpeg og ikke raw, og fikk store problemer med å lysne de undereksponerte partiene. Etter sterk anbefaling fra andre ''dottere'' gikk jeg over til å bruke raw, som jeg konverterer til tiff-filer. Nu går alt så meget bedre. Du kan lysne temmelig mye i de mørke partiene uten å miste for mye kvalitet.
Håper dette var forståelig, og at det hjelper deg litt på vei!

mvh
JanJ
Anne O.

Flotte skyer på bildet ditt, men landskapet for øvrig blir litt for mørkt. Ser jeg får litt å bryne meg på når jeg får min 10 d i midten av neste måned.... :-) STÅ PÅ!!
Anne
Arild S.

Du har fått noen gode råd, men du har også gjort det vanskelig for deg selv med dette motivet lysmessig.

Når det gjelder nytt kamera vil jeg anbefale at du tar i bruk noen begrensede funksjoner til å begynne med som kan gi deg litt god uttelling. Da er det lettere å vurdere på egen hånd hva du ikke får til.. hva du ikke skjønner.. og hva du syns du lykkes med.

Stå på!

Arild
Bjørn H.

Hei ...Henger meg på med en liten kommentar Monica . Enig med endel av rådene du har fått ...

Likevel er dette masse stemning her og en fin komposisjon ..

Bjørn
Avsluttet .

Nydelig lyssetting her med et dramatisk motiv. Likte det.
Steinulf L.

Du har fått mange gode råd her. Når forbruk av film ikke er noe problem, og du får øyeblikkelig (nesten) respons på opptakene burde det vel være mulig å treffe på eksponeringen.

Forøvrig synes jeg dette er en fin komposisjon med flotte skyformasjoner. Og- som allerede nent- du gjør det ikke lett for deg selv med det itsnittet du har valgt.

Stå på, gleder meg til flere bilder fra din hånd.
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte dette bildet;syns det gir en flott dybdefølelse.
Mvh Inger Anne
Petur E.

Det er et rigtigt flot foto, med mange gode elementer i.
Reidun G.

Du vet nå å plukke vanskelig lys også da Monica,
en mulighet er å ta et nytt av forgrunnen som ikke er så mørkt og så sette det sammen med den flotte himmelen.
Si ifra om du ikke riktig vet hvordan i ps, så skal jeg sende deg en mail.
Reidun
Hans-Einar O.

Vanskelig lys som sagt av en del, men jeg synes du har løst det til dels. Litt mørkt i de mørkeste partiene, men fine farger. Men nå kan du jo prøve deg fram, og jeg venter i spenning på resultatene;-)
mvh Hans
monica p.

Hallo alle sammen og tusen takk for mange gode råd og tips, har nok masse igjen å lære, så bare kom med alle gode råd dere kan, de mottas med stor takk.
Reidun, send meg gjerne en mail om å sette sammen to bilder, det har jeg aldri prøvd før.
Mvh Monica:o)
Frode P.

Tror jeg ville ha kuttet bort den lyse delen øverst. 5 cm, kanskje.
Liker godt den lysegrønne bakken mot de mørke skyene.
Nils B.

Gratla med nytt kamera. Joda mange gode råd her. Men tror likevell at et av de aller aller viktigste er at du forsøker å beherske sidelys, og bakfra lys først. Derretter beveger du deg mot motlyset. Ta flere bilder med forskjellig måling (reflektert lys) en av de tingene du må bestemme deg for er hva du skal ha mest kraft på. Noen motlys bilder krever også at du fyrer avgåre eller setter lys mot motlyset. Selv har jeg med meg en liten reflektor som gjør underverker enkelte ganger. Sist men ikke minst ta mange mange eksponeringer av samme bilde. Du har også muligheten til egen fantasi, benytt den. Foto kan til tider være ganske så frustrerende, men gøy. Stå på.
mvh Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu