Ung stokkand!
Jeg leste at unge snadderender, eller juvinile som det heter på fagspråket, kan mangle det hvite vingespeilet....delvis eller helt. Nebbet skal være sammenhengende mørkt med oransje kanter. Jeg kom til at dette er en ung snadderand. NEI NEI NEI ! Nå har jeg sett en gjeng unge stokkender og funnet ut at dette er en ung stokkand. Utrolig tidlig de må ha sett dagens lys da...i år.
Fint andemiljø, der frodigheten og fargene er mye av bildet. Ikke rart endene koser seg i så fine omgivelser! :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-05-27 14:01:03
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon 80-400 4.5-5.6 D AF VR-Nikkor ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger63
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_590601} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Hanne Christine B.

Flott andebilde, men utfyllende informasjon :)

Hanne
Lars Ivarson F.

anda i sivet fortener eit mykje strammare snitt..no ligg ho midt i biletet på lengda..mesteparten av det bak skjerten kan du godt ta...og så senker du øvstekanten..
Jostein G.

Hei !
Takker for tipset her Lars og takker til deg Hanne Christine :-)
Jeg tar å legger ut en versjon til. Eneste jeg var så fasinert av det livlige nyutsprungne miljøet her. Hmmm men snittmessig så har du et godt poeng. Jeg er også redd for at skarpheten faller igjennom hvis jeg snitter mer....men jeg prøver. Ok. Jeg har jo merket meg at du har ofte gode poenger etter min mening Lars.




Mvh Jostein
Håkon Ø.

V2 ble veldig flott her Jostein av den flotte snadderanden, gjorde seg med kuttet.
Camilla A.

Flott bilde:-) Kuttet gjorde seg det:-) Fint å se anda kose seg i sitt rette miljø, og med min fantasi ser det ut som om vannplantene daser til ære for anda;-)

Lekkert bilde;-)
Mvh Camilla
Bjarte W.

Enig med de enige. v2 for meg også. Fin speiling.

- Bjarte
Jostein G.

Takker til dere siste ! :-)




Mvh Jostein
Svein R J.

Flott bilde av Anda Jostein men jeg tror det er en stokkand hu jeg da, denne har altfor flatt hode til å være en snadderand den er dessuten ganske sjelden her

Mvh Svein
Jostein G.

Hei ! Det kan være du har rett Svein Raymond. Men syntes dette skillet i halsen er anderledes her enn hos stokkandhunnen og den virket noe mindre. Det var flere der, men de holdt seg inne mellom vannplantene her. Ikke godt å si syntes jeg. Ikke noe synlig vingespeil på denne heller.
Takker for kommentaren :-)



Mvh Jostein



Morten W.

Flott bilde. V2 best.

Har innimellom sett små ender som så ut som Stokkand/hunn, men de var altså for små.
Du skriver den var mindre enn Stokkand. Nebbet stemmer godt med Snadderand, men i følge Fugleguiden finnes den ikke på Vestlandet. Kanskje såvidt i det sørøstligste Norge.
Frode L.

Hei.

Jeg skal ikke utale meg om hvilken art dette er, men ei and er det ;-) Hvis det viser seg at det er ei snadderand, så må da dette bli et sjeldent bilde.

Et flott miljøbilde med fin skarphet, flott med det frodige grønne, ser så friskt ut.
Litt hardt lys som du har kommet godt ut av, fine farger. V2.

Frode.
Jostein G.

Hei !


Takker så mye for tilbakemeldingene og tips angående art. Bjørn Aksel Bjerke mener det kan være en ung stokkand, med et visst forbehold. Ikke godt å si så jeg lar det stå litt åpent i tittelen selv om det mest sannsynlig er nettopp det.
Imidlertid så er ikke snadderanden så sjelden som den engang var. Jeg leste at det observeres stadig mer av denne og at bestanden er på vei oppover. Tidligere i år har jeg tatt bilder av et snadderandpar på Karmøy. Det ligger i porteføljen min her på side 2. Så vi har snadderender her Morten....selv om fugleguiden sier noe annet. Bestandsutbredelsen av fugler er jo stadig i forandring...




Mvh Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu