Kos!
Her sitter kattugleungene etter ringmerking, var så heldig å få være med å ringmerke katteugler i Lier, som har et av de beste områder for kattugle i Norge.
Ringmerking av fugler er en viktig del av forskningen.
Slik at vi kan lære hvor fugler trekker, til hvilket land, over forskjellige områder eller om de er stamfugler.
kattuglen den vanligste og mest utbredte arten av alle uglene. Bestanden av kattugler er stor, det er flere hundre tusen hekkende par. Kattuglen er aktiv om natten, om dagen går den i skjul høyt opp i et tre. Man hører den oftere enn man ser den, og man hører den oftest om natten.
Den er i hovedsak aktiv om natten og holder seg i ro om dagen, gjerne sittende på en gren i skjul tett inntil trestammen. Om den blir oppdaget holder den seg stort sett rolig, hvis man ikke kommer for nær. I den lyse årstiden hender det at den jakter hele dagen. Kattuglen er en utpreget standfugl som vandrer lite. Den liker ikke å fly over store vannflater, og holder seg helst i territoriet sitt året rundt. Størrelsen på territoriet til et kattuglepar varierer mellom 10 og 100 hektar, og er størst i områder der antall fugl er lavest. Ungfuglene kan streife litt rundt omkring, men de beveger seg sjelden lenger enn 10 km.
Kattuglen finnes i både barskog og blandingsskog, gjerne nær dyrket mark eller i skogkanten, men den trives aller best i eldre løvskog hvor den kan finne hule trær som den kan bo i. Den trenger åpninger i skogen hvor den kan jakte. Kattuglen finnes også i parkområder i urbane strøk, til og med i storbyer som London og Berlin. Spesielt vinterstid hender det at den kommer frem til tettbebygde strøk, der den kan påtreffes i tårn eller andre bygninger.
Mindre skogsugler som minervas ugle og hornugle kan i alminnelighet ikke holde til i samme område som kattuglen. I områder hvor kattuglen ikke forekommer, for eksempel i Irland, finnes hornuglen overalt hvor det er skogsterreng.
Kattuglen forårsaker flere skader på mennesker enn noen annen europeisk fugleart. Kattuglen kan bli veldig aggressiv hvis den må forsvare redet. Den vil forsvare rede og unger med stor fryktløshet, og slår etter inntrengerens ansikt med de lange, skarpe klørne. Siden flukten er nesten lydløs er den om natten vanskelig å oppdage før det er for sent.

Kilde; Wikipedia
Utstyr
  • Canon 7D
  • Canon EF 100-400mm 1:4,5.5,6
  • Brennvidde200mmmm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger195
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_591353} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Dag Tore ..

Hei Meget fint presentert,med god tekst til bilde! Vakkert bilde av kattuglene i det rette miljøe,t GOD KAMERA JAKT I SOMMER
Truls L.

Dette var et flott bilde av de to hårballene. Fine farger og flott skarphet :)

Truls
Harald N.

Her er det berre idyll.
Artig og godt bilete av dei to. Intressant tekst.

Mvh Harald
Heidi W.

Utrolig søte da :) godt teknisk, og fint komponert :)
Sissel Elisabeth H.

Nei men hvor disse var søte! Skarpe og fine i naturlige omgivelser. Flott snitt, lys og farger!

Mvh,

Sissel Elisabeth
jarl kjetil j.

Hei!

Ble jo pent å se på dette av uglebarna. Det er jo ingen tvil om at bildet er arrangert. Med dette mener jeg: uglene er hentet ut av kassa for ringmerking, så stablet opp på en fin grein for fotografering, (den minste har nok med å holde seg fast på greina ser det ut som) deretter plassert tilbake i kassa. Har ovehodet ikke noe imot ringmerking av fugler (har faktisk drevet med det selv, også kattugle)men bildet mister jo noe av sitt naturlige preg når omstendighetene blir som her.

jkj
Håkon Ø.
+3
Hei Jarle.
Jeg ser du ikke er så glad i bildene jeg legger ut av katteugle.
Det er greit nok det, disse er ringmerket som det står under teksten og satt på en grein, det er også riktig.
Det er mange måter å fotografere på, for meg å få være med å se på ringmerking er faktisk ganske stort siden jeg alltid har likt ugler som det er vanskelig å se, siden de bare er ute om natten, det vet du også, så derfor er vel dette måten å fotografere disse på.
Mange legger ut åter for å fotografere, jeg syntes det er ok men det blir noe unaturlig over det også, andre kaster fisk til fiskeørn osv. Det er bildene vi er ute etter, trår vi varsomt så tror jeg det er fine opplevelser for alle. Men ser at du hver gang jeg legger ut et uglebilde så skriver du at de er hentet ut av kassa osv.
Om du ser under teksten til bildet så tror jeg folk skjønner det, også på de andre bildene mine om ugle, har jeg faktisk laget en link til en film om han jeg var med slik at folk ser hvordan det skjer. Jeg tror folk skjønner dette jarl.
Avsluttet .

Dette synes jeg var et kjempeflott og rørende bilde.
Hvilke menneskelige egenskaper og behov er det ikke som kommer til utrykk her?
Sukk!
Nært, intimt, samhold.
Klart, skarpt og gode farger også.
Jippi!
Morten E.

Knallbilde av de to vakre nøstene oppe på kvisten, arrangert eller ikke, jeg synes dette er veldig flott! De fleste bilder av ville fugler er jo arrangerte på en eller annen måte og det hører til sjeldenhetene at man får blikskudd uten planlegging og "arrangering". Du skal være godt fornøyd med dette flotte bilde Håkon!

Morten.
Berit A.

Enig med Ketil og de andre, dette ble kjempeflott og så herlig og kosete. Smelt, smelt. ;)
Heldig du som får være med på dette. :))
jarl kjetil j.

Hei Håkon!

Har absolutt ikke noe imot bildene du legger ut og syns det er bra at du opplyser om omstendighetene, ikke alle gjør det. Poenget mitt er at bildene mister litt av "det naturlige" over seg, uten at det behøver å bety noe for den enkelte som betrakter det (for meg gjør det det). Kattugleungene (ihverfall den minste) ville under naturlige omstendigheter ikke vært ute av kassa ennå, det at begge eksponerer seg såpass åpent er heller ikke naturlig. Dette har altså ingenting med at jeg misliker hverken bildene eller fremgangsmåten, men bare en ærlig og oppriktig mening hvordan jeg oppfatter bildene. Stå på videre både med ugler og ringmerkingaktivitet, det er fine opplevelser uten tvil gavner det uglene at dette arbeidet gjøres.

jkj


jkj
Liv F. D.

Sykt skjønne da! Flott uundertekst.

mvh
Liv ")
Lars Ivarson F.

herleg, men ville kanhende ha stramma snittet litt..helst i venstre kant..likte fargane og lyset i denne gode kompen..flotters
Carsten W.

Her er alt sagt allerede. Jeg skal bare gratulerer og takke for underteksten.
Jeg visste ikke at man må passe seg for katteugler.
Svein R J.

Kjekt å være med på dette da gratulerer fint bilde av di unge

Mvh Svein
Avsluttet .

Flott bilde av ugleungene. Skarpt og fint komponert.Syns uglebildene er bra jeg! Du skriver jo hvordan dette foregår og det syns jeg er ryddig.

Øyvind
Duy P.

Hei Håkon!

Klart og tydelig tekst så klart at alle kan lese å skjønne godt hva som skjer her. Sikker meget artig med slik prosjekt.
Likevel tror jeg ikke at JK er ute etter noen, tvert imot han mener bare fra den naturlig siden som han har opplevd og vil dele det med andre. For meg som er helt grønn, hadde ingen aning om hva som ble gjort her.

:) duy
Håkon Ø.
+1
Hei Duy
Tror folk skjønner det,han har sagt det på de to siste bildene jeg har lagt ut av ugle. Å som du ser av de andre kommentarene, så skjønner folk det uten at han trenger å gjenta det til det kjedsommelig.
Skal ting vær naturlig som han sier så bør han heller ikke legge ut åte bilder slik han gjør, det er heller ikke naturlig.
Fikk også et regelverk som han har lagd selv ang. reirfotografering, ser han er på alle slike bilder så fort de blir lagt ut. Nå har jeg sendt e post til foto no der redaktøren sier at det ikke er forbudt å legge dette ut, da lurer jeg på hvilken rolle han selv mener han har. Er jeg irritert. JA!

Børre Eirik H.

Dette var et bra bilde Håkon!!!!
Bjarte W.

Hmm..synes de ser gamle og slitne ut jeg, ikke unge og opplagte. Vel, regner med at de er trygt hjemme igjen hos mamma nå.
Flott bilde med fine detaljer, men JEG synes ikke de ser så søte ut. Fint med den tilhørende infoen for oss som ikke har greie på fugler.

- Bjarte
Roar K.

Nusselige der de sitter lodne og detaljerte.
Kan kanskje minne litt om en illustrasjon til et norsk folkeeventyr.

Roar
Morten L.

Dette var et blinkskudd for min del! Nyttig bildetekst, da dette er en (f)ugleart jeg ikke vet så mye om! Skarpt og med flotte farger, fin komposisjon!

Morten
Venke K.

Et flott bilde av de to sjarmerende hårballene. Velkomponert med god skarphet, fint lys og flotte farger.

:-) Venke
Elisabeth B.

Så søte! Ser av kommentarer at de ikke sitter sånn til vanlig..sårbare! Fin info .
Mvh
Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu