Gaustatoppen
På veg inn til Rjukan må jeg nesten alltid stoppe og beundre fjelltoppen. Norges peneste ? ;)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-06-06 14:14:30
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 500D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger95
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_592291} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Carsten W.

I hvert fall mest symetrisk fjell jeg har sett i Norge så langt...;) Men landskapet rund og bildet du har lagret av deter vakkert heller.
Asbjørn H.

Ser ut som nysnø. Litt imponerende i juni måned, eller?
Berit A.

Tusen takk for hyggelige kommentarer Carsten og Asbjørn. :))
Carsten, fra denne siden er fjellet veldig symetrisk, men fra andre siden er det stupbratt.:) Glemte å fortelle at det er 1883 moh.
Asbjørn, ja det er snø, det snødde natt til fredag forrige uke til langt ned i lia. Så været følger ikke alltid kalenderen. ;)
Harald N.

Vakkert bilete av Telemarks stolthet.

Mvh Harald
Lars Ivarson F.

elva hjelper oss inn i biletet..til gaustadtoppen under ein dramatisk himmel..trur eg hadde sett pris på meir brightness..velsnitta..flotters
Liv F. D.

Hei Berit,
så flott av Gaustadtoppen! Mål å komme opp der i sommer jeg :))

mvh
Liv ")
Kirsten H.

Vakkert landskap med elva som leder blikket innover i motivet.
mvh Kirsten
Venke K.

Flott fanget av det nydelig landskapet.

:-) Venke
Roar K.

En del hvite utbrenninger i skylaget, men heldigvis ikke så skarpt avgrenset. Jeg ville lagt i litt forsiktig støy etter å ha isolert feltene for å dempe litt. krever nok flere forsøk for å få det til å se litt naturlig ut. Mulig litt forsiktig blur også kan være en løsning i kombinasjon. Kloning fra omkringliggende tror jeg vil ødelegge dramatikken i himmelen her.
Mitt første inntrykk da jeg så dette bildet var en vulkan - kanskje et utsluknet krater. Formen trigget fantasien i den retning.
Flott utsnitt med en dybde som jo i dette tilfellet gir seg sjøl.
Lys, skarphet, farger og detaljer sitter.
Tror jeg ville tatt med ørlite mer nede for at den mørke streken som nesten treffer venstre hjørne nede fikk litt mer luft fram til hjørnet.
Hvis du kutter akkurat under de to hvite midt på øvre ramme øker dybdefølelsen noe samtidig som du får mindre å fikse hvis du vil gå løs på utbrenningene jeg nevnte.
Dette er et så flott bilde at jeg ville nok gjort et forsøk.

Roar
Ingrid Milly L.

Fint bilde i stilig format og flott utsnitt.
Mvh. Ingrid Milly
Elena H.

Flotte Rjukan og flotte Gaustatoppen! Mitt kjære hjemsted. Så gøy å se. Hehe :-) Et vakkert naturbilde!
Berit A.

Hei og tusen hjertelig takk for alle fine kommentarer til dere alle. :))

Harald, ja det er Telemarks stolthet. ;)

Liv, jeg har heller ikke vært på toppen og det er også et mål for meg. Sliter litt med ei vond hofte som må bli bedre først, for jeg vil gå og ikke ta banen. ;)

Elena, ja jeg har røtter og familie på Rjukan og det er nesten som mitt andre hjem. Er veldig glad i både Rjukan og Gaustatoppen. ;)

Roar, dette var ikke lett. Jeg tok en kopi og prøvde med litt blur, men det ble ikke fint. Utbrentheten er der like fordømt. ;) Eller jeg kan for lite om dette.
Jeg har kuttet litt på toppen, men i bunn ligger det et rustent nedlagt jernbanespor, så det ønsker jeg ikke å ha med. Men har lagt ut en ny versjon.

Har også lysnet litt etter forslag fra Lars. ;)
Solvår B.

Et nydelig og mektig landskap. V1 for meg.
: ) Solvår
Berit A.

Tusen takk for fin kommentar Solvår. :))
Jeg blir like betatt her hver gang vi kjører inn mot Rjukan, uansett årstid. ;)
Avsluttet .

Vakkert, går for versjon 2!

Arild
Frode L.

Hei.

Et velkomponert landskapsbilde med flott dybde, skarpt med fine farger, her går jeg for orginalen, men tror en mellomting mellom disse hadde vært topp.

Frode.
Bjarte W.

Utrolig flott landskap med den snøkledde fjelltoppen som ruver majestetisk mot den skyene på himmelen. Vet ikke hva du har gjort i v2, men på min skjerm har den fått et lite grønnstikk i tillegg til mer lys. Jeg synes heller ikke at det i utgangspunktet var nødvendig å lysne det, tvert i mot ville jeg redusert lyset noe og økt kontrasten for å fremheve lys-skyggevirkningene i fjellsiden.

- Bjarte
Avsluttet .

Vil si en ting: Jeg bryr meg ikke lenger om at en himmel blir utbrent iblant. Sånn er det bare, og helt naturlig er det slik vi ser med det blotte øye også.
Du redder mye av utbrenthet hvis du fotograferer i RAW-format.
I v2 blir alt grønt som du sikkert ser.
V1 er bra, skal du klare utvikle denne versjonen må man til med lag og layers i PS/CS. For justeringer må gjøres forskjellig i diverse områder for å få en skikkelig smell i farvene som blir riktige.

Men nå skal jeg ikke blande meg borti alt for mye her, et nydelig bilde der bildets innhold er særdeles vakkert natur, og komposisjonen er bra.

Takk for titten, skulle gjerne vært der en tur ja:)
mvh arild
Berit A.

"Det får værra som det er, når det ikke vart som det sku" ... er det vel ei låt som heter. ;)

Jeg takker hjerteligst for flotte kommentarer igjen, og ikke minst for gode råd. :))

Jeg kan alt for lite i PS enda, men det skal bli vinterarbeid, selv om jeg lærer litt hver dag etter gode tips og råd fra dere. :)

Har også hørt at det går an å bruke et filter eller no ved fotografering i hardt lys, for å få vekk utbrenthet, men vet ikke hvilket som er best. Noen forslag ??
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu