Morgendagens naturfotografi??
Ikke noe pent bilde denne gangen, men tenkte jeg ville dele med dere en opplevelse jeg har hatt denne uka.

Var på befaring i Russland, for å se miljø-ødeleggelser rundt byen Nikel, som ligger helt inntil norskegrensa. Skogen er ødelagt av sur nedbør fra smelteverket som alene slipper ut like mye som det samlede norske utslippet.

Strukturen i skogbunnen ødelegges, og akkurat her har en skogbrann satt ''kronen på verket''. Normalt ville en skogbrann tåles, men ikke når skogbunnen er så skadet. Tilbake står noe døde trær, og vind og regn har fjernet alle rester av vegetasjon og jord. Bare grusen ligger igjen.

Russiske forskere er i gang med prosjekter for å finne måter å så til igjen. Det ser lovende ut, metodene kan nok finnes, men vil vi noen gang rekke (og ha råd til) å reparere slike skader? Neppe.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger199
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_59295} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Trond H. T.

Stygg ting dette her. Ikke et pent syn å se hvordan miljøet er blitt rasert av industri. Gudskjelov er det blitt fokus på miljøet og skadebegrensing og reparering. Tror dog ikke Russland er veldig flinke til det.....

Billedmessig tror jeg at det hadde vært bedre å fått med mer av fabrikkene i bakgrunn, og kanskje brukt et større perspektiv evt. stått lengre unna?

Uansett et bra tema og informativ undertekst og tittel.

Mvh.
Trond.
Tore U.

Heisann.
Veldig beskrivende. Enig når det gjelder perspektivet, men jeg tror det er nok med fabrikkpipene. Det er faktisk mulig å overlate noe til betrakteren.
mvh Tore
Tom A. T.

Ikke noe pent syn som du selv skriver, men denne typen bilder går nok heller dypere i sjelen. Aner allikevel litt håp i det grønne som finnes der.
Fint skildret.
mvh Tom T
Hans-Einar O.

Et tragisk syn og et greit dokumentarbilde med interessant tekst til. Har kjørt forbi (på norsk side)og sett pipene og røyken for en god del år siden når jeg var grensevakt i militæret.
Det ser jo ganske håpløst å få rettet på slike skader dessverre.
mvh Hans
Birna R.

Med ''morgendagens naturfotografi'' antar jeg du mener dette kan bli et motiv i det fremtidige Norge? For det å doklumentere den ''stygge'' siden av menneskets fremferd i naturen har meg bekjent alltid vært et tema i norsk naturfotografi.

jeg synes du kunne laget et reportasjebilde med litt mer smell i, men greit nok som illustrasjon til en tekst. og virkeligheten bakenom er så klart både dyster og tankevekkende nok.

(hint: det finnes liknende motiver i Norge også, bl.a. rundt enkelte aluminiumssmelteverk på Vestlandet)
Jostein M.

Legger meg tett inntil BR`s kommentar her. Som han også nevner det finnes også i Norge.
Mvh
Jostein
Tom E. F.

Tankevekkende og godt utvalgt dokumentarfoto!
mvh Tom E. F.
Øyvind A.

Ok dokumentar, story/budskap er jo tankevekkende nok. Men det rent bildemessige fenger ikke så mye.
mvh Øyvind
Anne-Cecilie Wendelborg H.

Skikkelig trist å se!

Kanskje kutte litt på bunnen?
Føler at pipene vil få enda mer oppmerksomhet da.....?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu