Bylandskap. Ankerkvartalet
Dette kvartalet er av de få som ble komplett utbygd etter sanerings- og reguleringsplanen fra 1946. Nå innser man at modernismen fra etterkrigstiden skapte et «blodfattig» bylandskap, en god del av kontorarealene står tomme. Eierne av bygningene har engasjert arkitektfirmaet Snøhetta for å myke opp inntrykket og samtidig øke utnyttelsesgraden. Ankerbygget/Ankerkvartalet har navn etter det sorte ankeret i rederiflagget til Sigval Bergesen som bygde Ankerbygget. Bygningen er tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg i 1959. Han har blant mye annet også tegnet Rådhuset i Oslo.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-06-11 05:30:16
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-06-11 05:32:06
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix P6000
  • -
  • Brennvidde6mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_593284} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Solvår B.

Du fortsetter din flotte dokumentasjon.
Dette er ikke det vakreste området i Stavanger, og det er fint at noe skal gjøres her.
Man blir ganske blind når man går forbi her ofte. Flott å se det gjennom dine bilder.
: ) Solvår
Kirsten H.

Biler kan ofte være forstyrrende når man fotograferer bygninger. Den beste komposisjonen har du i v3 som er fri for biler. Fine bygninger som trenger en liten make-over for å bli verdsatt i dag. Arneberg er en arkitekt det står respekt av.
mvh Kirsten
Lars Ivarson F.

likte v2 best pga den dramatiske himmelen..flotters
Roar K.

V3 har vi sett i annet utsnitt tidligere. men det er den jeg velger.
Fint utsnitt, kameravinkel og komp. Litt småtteri i bildekant til høyre for mannen ville jeg klona vekk for en renere og roligere bildekant.

Roar
Carsten W.

Det er vanskelig å far et spennende bilde ut av litt kjedelig arkitektur. Men med hjelpen av lyset er det mulig og i V2, syns jeg, lykkte du bra.
Avsluttet .

Har jo aldri studert bygningen (V1), og måtte tenke meg litt om før jeg fant ut hvor vi var. Jammen ikke den peneste bygningen i Stavanger, ser nesten ut som en fabrikkbygning.
Så det er sånn den ser ut. Er man i området, pleier jeg ikke å se opp, så det var gildt at du tok dette bildet. Ja trengs litt oppmykning her, det skal bli spennende å se hva Snøhetta får til her.

Forresten, ble litt lei meg at du ikke har med deg hele "rundkjøringen" i nedre kant, alt av stein der er lagt av min sønn og hans to kollega. Så, opp i heisen med deg så vi får et fugleperspektiv over det vakre utskjelte krysset, ja det har vel vært til ergrelse mer enn 50 år nå:) Alt de har prøvd, har liksom ikke hjulpet noe på fremkommeligheten både for biler, syklende og gående.
Nå har jeg hele tiden snakket om v1. Flotte bilder de to andre også.
mvh arild
Bjarte W.

Fin dokumentasjon. Hiver meg på Roars kommentar her. V3 for meg også. Liker kompen best her. Blomsterbedene og trehusene er også innslag som hever bildet.

- Bjarte
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu