Nøtteskrike
Bildet inngår i albumet Fugler rundt Bolkesjø -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-08-31 16:59:55
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-08-31 18:11:25
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon D60
  • Sigma 70-200 Ex
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeIso 200 digitalt
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger435
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_59358} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Per R. G.
hei reidun jeg synes bildet er litt blast i farvene
+ den grena som går rett i fra hodet forstyrrer litt
ellers er bildet flott (fint og skarpt)
Geir K.
Syntes bildet er helt nydelig jeg)))Hadde du gitt ut en bok med alle fugle bildene dine hadde jeg kjøpt den med en gang))
Marcelo V.
Synes fugla burde ha vært frigjort både fra forgrunnen og bakgrunnen. Du kunne ha gått noen skritt mot høyre, dersom det var mulig.
Hilsen
MV
monica p.
Flott bilde, men er enig i at det er litt blast i fargene.
men du verden så skarpt det er.
Men jeg vil ikke si at dette er et av dine bedre nei, men der er vel ikke akkurat slik at du kunne bedt den flytte seg litt heller.
Mvh Monica:o)
Reidun G.
Takk for tilbakemeldinger, har lagt inn en ny versjon - er denne bedre ?
Til orientering kan jeg fortelle at Nøtteskrikeren er rimelig sky, en liten bevegelse på linsen er nok til å skremme den.
Reidun
Jostein M.
Du har helt rett. Å avbilde Nøtteskriken er ikke enkelt, som du sier er den meget sky. Det gjelder ihvertfall for de eksemplarene jeg har prøvd meg på. Synes du har fått til en brukbar avbildning her. Fargene sitter bra. Kan være enig at litt mer fargemetning på nøtteskriken hadde gjort seg. Du har fått til det i versjon 2 men der er det en kant som går rundt hele fuglen. Ellers så synes jeg denne også står hardt opp mot bakgrunnen. Har reagert på det på noen av dine fuglebilder. Ser at det stort sett er meg som kommenterer dette så jeg må kanskje gå inn i meg selv hehehe. Fortsett å jobbe med dine fuglebilder det er alltid spennende å se hva som oppnås når en legger ned litt realt arbeid i det.
Stå på!
Mvh
Jostein
Bård Lauris H.
Hemm nå ser jeg en liten glorie rundt fuggelen... Du ser det spesielt godt over ryggen og rundt bena... Men kontrasten ble meget bedre... Prøv en usm maske på 20|250|0... det pleier å gjøre underverk på kontrast! Synes nesten det er bedre enn å bruke curves!

Ellers er det en meget fin fugel... De blå fjerne er fantastisk!
Bård Lauris H.
Jeg testet nå med USM på 15|250|0... meget bedre...
Bård Lauris H.
Må bare plage deg en gang til :)

En levels på 19|1|100 gir også samme nytta. Dog er USM med stor radius(250) og liten amount(ca 5-20) et fint verktøy å benytte når man har bilder som er vanskelig å korrigere kontrast på. Det gjelder spesielt bilder det ikke er noe serlig å hente(eller rett og slett er vanskelige) med levels/curves.
Bård Lauris H.
Alle kommentarene er ut fra orginalbildet! Ok nå er det 4 kommentarer.. Nå trur jeg at jeg skal trekke inn årene ... :-)
Reidun G.
Takk for tilbakemeldingene. Jeg ser nå at versjon 2 er et venstrehåndsarbeid. Jostein plager meg så fælt med disse kantene :-) at jeg har begynt å bruke USM på en annen måte. Jeg legger nå på et duplicate layer og bruker USM der, for å slippe kanter legger jeg på en maske og maler vekk USM rundt kantene - dvs de skal være nesten uten USM - med versjon 2 bommet jeg stygt med å øke kontrastene og legge på litt USM på duplicate layeret og gjentok så fjerning av kantene med maske, med det til følge at det ''blasse'' underbildet ble synlig og laget kanter istedet - noen som klarte å følge dette ? :-)
Skal teste ut dine USM forslag nå Bård.
Reidun
Jens Erik N.
Versjon 1 er nesten perfekt som det er. Det mangler litt flere mørke toner, noe som gjøres ved å bruke Levels og flytte den venstre slideren fra input level 0 til ca. 8. Etter min mening trengs ikke ytterligere USM på bildet. Jeg vil også foreslå å fjerne den lille mørke greinstumpen øverst i høyre hjørne. Flott bilde !
Reidun G.
Ja så har jeg lagt inn versjon 3, denne gangen begynte jeg med rawfila og sørget for å ikke ta noen snarveier som i nr 2.
Reidun
Bård Lauris H.
Det vart bedre.. testet du usm teknikken?
Du kan forøvrig lese mer om den her...

http://luminous-landscape.com/tutorials/contrast-enhancement.shtml

Reidun G.
Ikke enda Bård, for ærlig så syntes jeg ditt forslag hørtes merkelig ut, men nå ser jeg jo med selvsyn at dette må jeg sette meg inn i. Takk skal du ha.
Reidun
Bård Lauris H.
Det funker det :-)
Thor B.
Må si jeg likte versjon 3 best.
Du har gitt deg helt hen på fugler nå...
Det kommer jeg også til og gjøre etter vært, må bare få solgt Fujien min først, så viss en kjenner noen så kan de maile meg.
Reidun G.
Takk Bård !
Nå har jeg testet usm teknikken og kan trygt anbefale alle å gjøre det samme - dette er en god lærdom å ta med seg. Litt hard på ramen - men med 1 gb går det jo :-)
Reidun
Carsten A.
Jeg syns jo at V1 er meget bra, det samme gjelder V2, skikkelig fint naturbilde av vanskelig motiv.

For min del syns jeg oppjekking av fargemetning på naturbilder med slike fint avstemte farger som her lett går mot det glorete (men V2 ble ikke slik). Uansett er det etter min mening helt feil å kalle V1 for ''blast i farvene'' - men trangen til mettete farger tar trolig overhånd for mange. Norsk natur har langt fra alltid sprakende farger, man må bruke øyne og ettertanke litt for å se de som er. Dette bør også være veiledende for bildebehandlingen av naturbilder.

Forøvrig, en variant av den metoden BLH beskriver med kontrastendring via USM er beskrevet i min artikkel om USM (i avsnittet ''Utradisjonell bruk av USM''), se http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk''. I korthet går den ut på å kjøre USM (i PS!!) med A: 50, R: 50 og T: med fra 0 -20. Metoden er i ganske vanlig bruk, og kan erstatte langvarig arbeid med levels eller curves.
MVH CA
Wigdis W.
Syns versjon1 er absolutt best jeg , naturen er nå engang slik den er da og trenger ikke alltid ''sprites'' opp ..lekkert fugleportrett Reidun..Hvorfor strebe etter å gjøre perfekte bilder annerledes?
Tom E. F.
En av mine favorittfugler i sitt rette element - et bilde som ikke gjør skam på fuglen, Reidun!
Du er dyktig!
mvh Tom
Hans-Einar O.
Utmerket bilde av en flott fugl, Reidun.
Enig med Tom her, dette kan du ;-)
mvh Hans
Carsten A.
Rettelse: Jeg skrev ''Jeg syns jo at V1 er meget bra, det samme gjelder V2,..'' skulle vært ''Jeg syns jo at V1 er meget bra, det samme gjelder V3,...''
MVH CA
Fred S.
Var i dyreparken på Namskogan i dag, og klarte ikke engang å få bjørnungene så skarp som du har fått denne nøtteskrika. Forholdet ditt til småfugler gjør at jeg snart utroper deg til dottens Frans av Asissi. (Er det mange s`er i assssissssi, tro ? )
vh fred
Reidun G.
Tusen takk for tilbakemeldinger.

Fred om vi bytter litt på ssssene blir det Assisis og skal vi fortsette: ''Forbundet med en grunnleggende glede ved livet og kjærlighet til alt levende'' tror jeg faktisk jeg faller ganske kraftig utenfor :-). Men ja, jeg er svært så glad i fuglene våres, men i det siste har det blitt litt mer enn jeg ønsker. Mitt egentlige ønske den siste måneden, og med maaange timers venting uten hell, er en elgku med kalv/kalver. Ja, i går bestilte jeg faktisk et kamuflasjetelt, så sprø er jeg blitt på mine gamle dager :-) - og nå begynner vel elgjakten snart.

Reidun
Jan W.
Dette var da virkelig flott fanget Reidun!

Et aldeles nydelig bilde av det som for meg ser ut som en ung nøtteskrike. Jeg synes versjon 3 er klart best.

Denne fuglen står jo som tidligere nevnt på ønskelisten min også.

Er enig med Jostein i at du har ordnet med ett eller annet merkelig på noen av de siste fuglebildene dine, men på versjon 3 ser jo dette ut til å være borte.

USM kan som du ser benyttes på mange måter, men den enkle fremgangsmåten jeg mailet deg fungerer som oftest best på skarpt detaljert fjærdrakt til fugler etter min mening.

Mvh. Jan
Reidun G.
Takk for tilbakemelding Jan,
Joda, jeg benytter med av dine tips også - som jeg var glad for å få.
Jeg tror også dette er en ungfugl, litt spinklere i kroppen men fjærdrakten er lik den voksnes. Stemmer det at hun og han er like ?

Reidun
Frank W. G.
Fint som bare det dette her.
Takk for ny lærdom mine ''fotovenner''. Slikt liker jeg.

Frank
Tom A. T.
Ang teknisk presentasjon er for meg v3 et lite hakk foran v1. Ellers har du jo fanget fuglen i fint miljø.
Absolutt et severdig bilde.
mvh Tom T
Bjørn H.
Nydelig fuglebilde .. Super komp. Liker V3

Bjørn :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu