Et glass vin
Nok et meget gammelt bilde, fra 1958.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-11-05 20:55:45
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-03-01 15:11:28
    Versjon #3
Utstyr
  • Exakta VX II
  • Meyer Primotar 180mm
  • Brennvidde180mm
  • Blender-
  • FilmtypeIlford HPS 27 DIN
  • Nei
  • AnnetFilmhastighet på 27° DIN (ca. ISO 400) er presset til omtrent 30° (ca. ISO 800) - en "uhørt" høy følsomhet for sin tid.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger567
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5964} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Mats N.
Bra!!! En ganska ''vanlig'' bild, men den förmedlar värme och ro, och är mkt snyggt utförd mht komp/exp/kopiering etc.
MVH/Mats N.
Dag N.
Fin type fra en ''annen tid''. Men gleden over livet (og ett glass vin) er ikke borte. En fin skildring Carsten...
Fred A.
Urettferdig!.Hvordan tar man bilder fra den tiden?
Absolutt et godt bilde..bakgrunnen som er uskarp,har fortsatt detaljer som kanskje kan forstyrre litt..(klar over at dette er å trekke det litt for langt..men føler bare at jeg må komentere noe..)
MVH,FA
Hans- Georg S.
Enig med DN, en fin skildring fra en annen tid, men det er jo slik vi liker å sitte i dag også. Sitte på en fortausrestaurant og prate eller å ''kikke på livet i gata''.
Fin teknikk, litt mørkt nede i venstre hjørne, med det er ikke av betydning. Bra!
morgan s.
Stemningsfullt bilde av en blid mann, som tar seg tid til å nyte livet. Liker spesielt lyset og det enkle milde utrykket. Synes også kopieringen er god, men savner noe detaljer i nederste tredel av bildet. Gir også minus for uryddig bakgrunn. Men uansett er det et bilde jeg setter pris på.

mvh morgan
Perra M.
Ja stämmningsfull är nog ordet. En bra bild från en duktig fotograf. Bra komposition och få bildelement. Ser att du redan på den tiden hade förmåga att fotografera. Duken till höger var kanske i det ljusaste laget. MVH/PM
Åse G.
Herlig bilde med nydelig komposisjon. Jeg liker spesielt godt lyset på pannen og hodet og ''glimtet i øyet''. Og kafé livet tiltaler i disse gråe regnværsdager.

- hilsen Åse
Carsten A.
Jeg takker for hyggelige kommentarer, og synes det var interessant å digitalisere et såvidt gammelt negativ - fra en film med ganske skral toneskala - bord-duken *er* (var!) hvit og har faktisk ikke mer av tegning å by på på dette negativet.

Når det gjelder bakgrunnen er den slik jeg vil ha den. Men jakken (bildets nedre venstre side er for mørk). Her viste det seg at om jeg foretok 2 scan, et for lyse og et for mørke partier, lot dette seg med litt arbeid kombinere. Resultatet ligger på
http://home.online.no/~carnholm/m_html/photo_galleryvar15.htm

Synes vel selv at dette ble en forbedring. Uansett er versjonen her på FOTOdotNO og på min egen hjemmeside bedre bedre enn jeg noensinne har greid med tradisjonell kopiering, toneseparasjon og lithfilm etc.
MVH CA
Hans- Georg S.
CA: Det mørke jakkepartiet ble absolutt en klar forbedring. Glimrende!
Mats N.
YES, den var bättre ändå..!Går sådan ''dubbelskanning'' att göra med Minoltas nya ''5000:-'' skanner? (eller är det den du brukt här?)
MVH/Mats N.
Carsten A.
Mats: Ja, teknikken skal kunne brukes på omtrent alle filmscannere, gitt at scannerens software har det nødvendige styringsverktøy, dvs. i praksis ''levels'' og ''curves''. Og på vanskelige negativ/dias er det en fordel å ta ut resultatet som 16-bits filer.

Minoltas ''5000.-'' scanner (Minolta Dimâge Scan Dual II) er helt tilfredsstillende utstyrt for dette (og jeg har gjort ligende ting på min tidligere Minolta Dimâge Scan Dual 1). Men her brukte jeg min Minolta Dimâge Scan Multi (i 35mm modus), og laget 1 relativt normalt scan med hovedvekten på å få best mulig høylys og lysere mellomtoner, og 1 scan der hovedvekten ble lagt på de mørkeste mellomtonene (i praksis jakken). Ettersom den svarte jakken er relativt klart avgrenset, var ikke kombinasjonen spesielt vanskelig. Litt konkret oppfinnsomhet er likevel nødvendig i slike situasjoner. Og når ''jakken'' ligger på en egen layer, har en jo full frihet til å bestemme toneskalaen særskilt, samt bestemme virkningsgraden av ''jakke''-layeren med ''Opacity''.

Tilsvarende teknikk kan selvsagt brukes f.eks. på landskap, der himmel og landskapet selv spriker i toneverdier. Dessuten, dersom scanneren har anledning til å eksportere 16-bits filer, kan det mange ganger være tilstrekkelig å behandle en kopi vesentlig annerledes enn originalen, for så å gjennomføre en kombinasjon.
MVH CA
Tina E.
Flott formidling av stemning !
Lasse F.
Et av mine favoritt-S/H-portertter på bildekritikken.
Mva. Macmannen
Stein Rune B.
Kan du gi ut bok med S/h bildene din flotte bilder
Stein Rune B.
Du er en kunstner i SH.
Synd Du ikke kommer med bok a la Morten Krogvold,
Jeg syntes du tar bedre SH bilder/og teknikken er bedre enn MK.
Dere er tar begge innspirerende fotografier.BRA.
Farge macro bildene dine er også ennormt bra.
Takk for att du legger ut bilder.
Hilsen SRB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu