Longyearbyen sett fra Adventsdalen
Bildet inngår i albumet Natur - På min vandring fra nord til Sør vil jeg samle mine naturbilder her.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-06 10:56:24
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger236
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_59940} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Tor A.

Kjempeflott bilde fra Svalbard, har vært der selv.

MVH
Tor
Steinulf L.

Tror nok du må rette opp horisonten. Kunne kanskje vært litt mer smell i fargene?
Avsluttet .

Hei Turid

Nei, jeg er ikke enig med Steinulf (med all respekt Steinulf). Jeg har vært der mange ganger og fjorden fremstår slik Turid har avbildet den.

Vh Svenn
Reidar N.

Motivet har store kontrastar og er vel eit typisk motiv der avtona gråfilter hadde gjort susen. Forgrunnen er rett eksponert, men bakgrunnen er ein blendar for lys.

mvh
Reidar
Avsluttet .

Ja.....beklager begge to men jeg ser det heller littegran. Men det er en naturlig dreining i fjorden også. Her ble det mye frem og tilbake, beklager det.

Vh Svenn
Avsluttet .

Et kjempebra svalbardbilde!
Inger-Lise S.

Flott bilde Turid! Dette er Svalbard,ja! Helt typisk og karakteristisk! Bra! mvh Inger-Lise
Kurt S.

Hei. Fint bilde fra Svalbard. Har selv trasket mye rundt i området her en gang i tida. Bildet har imidlertid rom for noen forbedringer. 1. Horisonten er skjev. Har sjekka det i photoshop. Hvis du retter opp 1 ccw- altså mot klokkeretninga blir den rett.
2. Det er tydelig tegn (lys stripe) over fjelltoppene, spesielt den til venstre - Adventtoppen- etter for mye USM eller for hard komprimering. Bildet er på 76.4kb. Du kan godt ha det på 150kb. Stripa kan du klone bort i photoshop. Bare zoom deg inn og vær litt nøyaktig.
3. Til venstre for ''Huset'' i forgrunnen er det ganske mørkt. Dersom du markerer området der og justerer litt i levels kan du få dette området adskillig lysere.
Sier ikke dette for å være negativ (ref siste dagers diskusjoner her på dotten) Bildet er jo fint, men det er jo som sagt rom for adskillig forbedring. Lykke til og stå på !
mvh Kurt.
Turid G.

Takk alle sammen for fine kommentarer.
Til Kurt:
Jeg er meget takknemlig for rådene jeg fikk på hva jeg kunne gjøre bedre. Siden jeg ikke kan photoshop så godt, er dine forslag veldig nyttig for meg. Det er dette som gjør at en lærer og kan vise frem bedre bilder etter hvert og ikke minst ser nøyere etter om en burde forandre noe i bildet.. Ser det er vanskelig med digitalfotografering. Det bildet som er satt inn var det ikke gjort noe med, men det ble tatt i en forferdelig vind hvor jeg nesten ikke selv klarte å stå oppreist.
Setter inn en ny versjon og håper jeg har klart etter mange timers jobbing å få det ihvertfall litt bedre.

mvh
Turid
Lars-Anders M.

Bra landskapsbilde. Men litt for lys himmel syns jeg.
Kurt S.

Hei igjen Turid: V2 ble mye bedre. Photshop kan gjøre underverker. Er selv slett ingen ekspert, men man lærer stadig nye ting. Den mest elementære bruken er ikke så vanskelig. Kan tipse deg om (er ikke sikker på om det er lov med slik reklame her, men tar sjansen ) at det nye bladet Digital foto har photoshop-kurs på cd som følger med bladet. Der er det mye nyttig å plukke opp.
Som sagt: Lykke til videre.
mvh Kurt.
Turid G.

Takk igjen Kurt. Abonnerer på det bladet selv og har lært allerede mye derfra, men selvførgelig tar det tid å lære alt på en gang. Øvelse gjør mester har jeg hørt, men inspirasjon fra andre setter jeg utrolig pris på.


mvh
Turid
Per R. G.

flott bilde fra svalbard
Lars Teppan J.

Jeg synes bildet samt komposisjonen og alt det der er fint, men det er litt synd at du drar med deg disse JPEG-artefaktene på mange av bildene dine. Det er veldig viktig med riktig bruk av USM og utnytting av filstørrelsen som Kurt har vært inne på... Bruker du Photoshop? Og i så fall, hvorfor prøver du ikke å lagre bildene opptil grensen på 250k?

mvh
Lars
Avsluttet .

har aldri vært der........ (sukk) ..... men jeg liker bildet ditt, v#2 med rettet horisont er selvfølgelig best, mht. fargene vet jeg ikke ( siden jeg ikke har vært der ), men jeg liker komposisjonen - ''draget'' øynene får i bildet - YES, dette liker jeg.
mvh
Tom B.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu