• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-07 13:10:56
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger540
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60030} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Eirik H.
Bra. Estetikken er på topp, sjølv om det ikkje nødvendigvis klarer å fenge meg i lengda. Det siste er ikkje alltid vesentleg heller. Sometimes you just want a pretty face...
Siri Elisabeth J.
Hei!

Enkelt og vakkert. Modig komponert fordi det nesten ikke er et foto, men som et maleri. Godt å se bilder som viser mye på en liten og vakker måte.

Mvh Siri
Janne Cesilie J.
Enig med Siri her!
Et bilde som faller i min smak,
og som hadde tatt seg utrolig bra ut over spisestua mi!
(den er bengalakk sort;)

Men jeg får rare assosiasjoner til respiratorer her....
kan ikke forklare,
men hørte lyden av den når jeg så dette på fullscreen!
(og nei er ikke gal hehehe)

Noe konstruktivt kan jeg desverre ikke komme med,
men hvor får du disse lekre blåfargene fra:)

Mvh Janne
Tom A. T.
Dette må tygges godt før det svelges ;o).. Både kjedelig og spennende på en gang.
mvh Tom T
Arne S.
Takk for raske kommentarer!

Bildet anbefales sett på helt svart bakgrunn, dvs et trykk med venstre mus'tast midt på bildet.

Siri, du sier det på fin måte. Det skal faktisk litt mot til å lage et enkelt bilde. Dette bildet er myntet på vegg. Stor vegg, med enkel stilren møblering. Gjerne i et offentlig rom ... eller i spisestua di, Janne. Den skulle jeg gjerne sett :)

Respirator, ingen dum assosiajon. Det har kanskje noe med rytme, bølger, puls og gjøre. Ikke bare kanskje, det har det.

:) arne






Arne S.
Tom, du kom imellom.

Jeg synes absolutt du skal tygge litt. Bildet er lagt ut som en kommentar og motvekt til alle natur- og situasjonsbilder der budskapet er åpenbart.

Denne type bilde egner seg kanskje ikke så godt i dette fora, men jeg synes likevel dotterne bør prøve å se bildeverden fra ulike sider av og til, spesielt fordi 95 prosent av bildene her inne kan betraktes innenfor samme ''kategori''. (Prosenttallet er ikke etterretterlig, og kategorien er min :)

:) arne
Jo Grim G.
Hei!
Kanskje ikke bare foto, som Siri sier??? Kanskje en liten tanke PS, (nesten ikke foto)... Hvem vet?
I tillegg, Erik, som tydeligvis ønsker seg a ''pretty face'', og sier samtidig, at estitikken er på topp!! (Kanskje det..)

Ligger enkelheten, og vakkerheten i å være modig? Eller i ønske, om å gjøre noe annerledes? Personlig, tror jeg det ligger i, å være modig, i fohold til å kunne utfolde seg..., (gi blaffen i eventuelle JD' er!).

Erik er forsiktig...... Siri sier, at bildet, viser mye, på en liten flate......

OK.... det...

Hei Siri!
Hva sier bildet? Det må være mye!!
Bruk journalistikkens irrganger, og vi får kanskje, i gang, en morsom diskusjon, eller??

mvh
den bakvendte
Grim Jo
Arne S.
Jo, jeg skjønner godt hva Siri sier. Men jeg skjønner ikke helt hva du vil fram til?
Jo Grim G.
Hei Arne!
Fordi jeg går frem og tilbake på nettet, uten nødvendigvis å starte på nytt, har jeg tydeligvis forbigått, både Janne, Toms og dine to kommentarer.
Spørsmålet er ganske enkelt PS eller ikke?
Jeg vil ikke være en del av, de jeg har tillatt meg, å kalle JD er!
Personlig, synes jeg mange her på Foto.dotten bare følger, hva andre sier....
Uten teknisk kommentar, i forhold til bildet ditt, blir det jo kanskje vankelig, å gi kritikk, i forhold til, at dette i utgangspunktet, er en fotokritikk... eller????
Fortsett å dans med linser.....
No hard feelings!
Fra en ''sommerEidsvåging''
Jo Grim

Øyvind L.
Pent! Testa ut denne på 1,5 meters avstand også... hehe, da ble den også stilig! pene kontraster!

Øyvind
Rune L.
Et tøft og kreativt bilde. Passer godt inn i lag med bestemte typer interiør. Synes skyggen fra venstre ikke skulle vært der. Vil nå påstå at alle streker har en rytme så lenge de ikke er absolutt rette. Enten de nå viser takt eller utakt.
Frank W. G.
Hei!
Dette bidraget fra din skapertrang passer så absolutt inn her på foto.no Trenger mye mer av den type bilder. Men det er om du spør meg, da.
Det er det enkle som så absolutt treffer meg her. Det enkle er ofte det vanskeligste av alt å lage. Det gjelder vel i andre settinger også.
Det første jeg tenkte var: Ja, du verden så enkelt og nydelig. Spurte meg endel ganger om det blå var for blått. (Har du forresten forsterket det blå mye i ps?) Men svaret ble nei. Når jeg ser du skriver om hvor plasseringen av et slikt bilde ville passe inn så er jeg ikke i tvil om at det bør være som det er. Ellers et motiv som stiller større krav til ettertanke og tankevirksomhet enn mange av de andre bildene her på dott`n. Jeg forbinder det med livet, og da mener jeg livet generelt.
Snadder!!
God søndag til deg!

Frank
Birna R.
bildet er godt sett, men ikke like godt formidlet. jeg har kikket på det bl.a. på et skikkelig hardwarekalibrert oppsett og det er ikke tvil om at bildet fremstår altfor mørkt. korrekt som Arne selv nevner at en svart bakgrunn hjelper, men den hjelper ikke nok - hva er vitsen om man selv under optimaliserte betraktningsforhold har problemer med å få med seg de viktige detaljene, bl.a. taktiliteten i steinen, som bærer så mye av bildet?

Respirator vet jeg en del om og den assosiasjonen får ikke jeg. men det er klart et bilde å spinne sine egne tanker og historier rundt. komposisjon er meget bra i tillegg.
JOHN S.
Har litt problemer med å skrive kommentar på dette bildet da det er for mørkt på min skjerm. Jeg lurer på om det er skjermen min som gjør det, eller om bildet er mørkt.
Stemmer bildet med skjermen min mener jeg altså at bildet burde vært noe lysere.
Arne S.
Takk for nye kommentarer!

Jo; Dette bildet skal utfordre fantasien og gi en visuell opplevelse. Da blir det feil å fokusere på teknikk. Vi tar det på mail.

Hva er en JD?

Rune; Skyggen er et bevisst valg. Den skal gi en viss'' bevegelse'' i bildeflaten. Innspillet er interessant.

Frank; Vi er på samme planet :)

Bjørn; Du berører et punkt som ble nøye vurdert før jeg la ut bildet. Det er riktig som du sier at bildet er mørknet i forhold til originalen. Dette for å framheve hovedmotivet, den blå linjen. Dersom jeg hadde malt dette bildet, hadde bakgrunnen trolig vært helt svart, kun med en ørliten''bevegelse'' i toneomfanget.

Jeg legger likevel ut en lysere versjon på grunnlag av din kommentar. Strukturen i fjellet kommer bedre fram og gir bildet en annen (litt mer konkret) dimensjon. De to versjonene bør vurdres som to uttrykk, ikke et enten/eller.

John; du kom til akkurat nå. Det mørke bildet ble lagt ut i natt, og krever et mørkt rom. Jeg ser at bildet kan bli for mørkt i et lyst og solfylt rom. Se på versjon 2.

:) arne


Birna R.
ett sted mellom v.1 (for mørk) og v2 (altfor lys) bør den gyldne middelvei finnes, Arne.

v.2 viser *alt* og alt for tydelig, dessuten blir fargeinntrykket blasst og kjedelig.

v3 = (v1+v2)/2 + 10% økning av fargemetning (for å korrigere opplettingen)

Arne S.
Tror du er inne på noe, Bjørn. Har vært litt usikker på skjermen min den senere tid. Verdifull tilbakemelding!

:) arne
Thorfinn B.
Estetisk og stilrent. Litt mørkt som i v1 er helt i min smak.
Arne S.
Takk for innspill, Thorfinn! Savner bildene dine her!! :) arne
Toini B.
Rett og slett bare lekkert
likeliker:)
Caroline M. S.
Med fare for å ha mistolket JD og 95-prosent-kategorien: ”Always Look at the Bright Side of Life” (sitat Monty Python). Nå er bildene dine blant de topp fem prosentene. Ta vekk 95 prosent her og du dumper ned i bunnsjiktet. Kanskje. ;-D

Det vil kanskje more deg å høre at jeg for mange år siden sendte skriftlig klage på deg til redaktøren av tidsskriftet Fotografi. Jeg husker ikke nøyaktig hva jeg skrev, men det var noe i retning av at det måtte vel finnes andre bilder å trykke en gang i blant enn Arne Strømme (og Torbjørn Tandberg) sine. Og dessuten så det ut som dere to alltid var på fototur sammen. Husker heller ikke om jeg fikk noe svar fra redaktøren eller om jeg bare tenkte svaret selv; at man gjerne skulle trykket bilder fra flere fotografer om det bare var flere å ta fra. :-)

Jeg håper bildet ditt i bittelitt lysere variant enn v1 havner på veggen i et offentlig bygg, selv om minimalisme nå har vært ut i minst et år og maksimalisme er in. Dessverre, spør du meg.

*taper igjen den svære kjeften sin med sølvgrå elektrikertape og krysser fingrene for at den sitter på plass noen uker* :-)
Arne S.
Hehe!

Ta vekk den tapen du, Caroline!

Slikt tåler jeg å høre. Slenger man med leppa, må man tåle kritikk. Hva blir dotten uten meningsutveksling og temperatur?

Når det gjelder (det uhyre kvalitetsbevisste) bladet fotografi, har du et poeng. Dette bildet hadde aldri kommet på trykk i fotografi. Bare et fåtall av mine bilder på dotten har vært på trykk.

Hvilket sjikt jeg selv befinner meg i, med eller uten 95-prosenten, er forøvrig knekkende likegylding. Men det vet du. Det leser jeg mellom linjene...

Ellers kan du surre på den tapen igjen :-)

:) arne
Kai-Wilhelm N.
Jeg liker dette. Det er en bitte liten smule for mørkt. Men bare bitte litt. :)
mvh
-kai
Dag T.
På min skjerm (en standard iMac LCD-skjerm) er versjon 1 definitivt den mest spennende. Spennende visuelt, jeg kommer nok til å grunne litt på hva det viser, men jeg er litt i tvil om hvor lenge jeg vil gjøre det. Dermed er jeg også litt i tvil om hvor lenge det holder (men det er en stund).

Jo Grim skal du ikke bry deg om. Vi vet at han ikke liker PS, at han beskylder enhver for å bruke det, og at han har et markeringsbehov. Langvarige diskusjoenr begir han seg imidlertid sjelden ut på. Greit nok ;-)
Anne-Cecilie Wendelborg H.
Som den minimalisten jeg er,
må jeg si at dette traff meg rett i hjertet (V1) :-)

Jo Grim G.
OK!
Til Arild Strømme!
Hva er en JD? Siden jeg antageligvis er opphavsmannen for uttrykket, kan jeg si følgende; Fordi enkelte går under beltestedet i forhold til billedkritikk, d.v.s går på person i stedet for bilde, oppfannt jeg et ord: JD=Jante Dokkenen, er igjen lik Jante Dottene...
Dag Thrane. er et godt eksempel i forhold til sin ovenstående kommentar.. Handler dette om bilder???
Derfor beklager jeg, at jeg føler meg nødt, til å svare deg, under ditt bilde, som jeg synes om!!!
mvh
Jo Grim

Til en JD! Dag Thrane!
(Dag Thrane, jeg tar gjerne en diskusjon, og den kan gjerne bli, Laaaannnnngggggvvvvaaarrriigg!, men den bør ha noe for seg, i forhold til ''enkle'' påstander), eller??
Når, og hvordan vil du diskutere???
mvh
Jo Grim

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu