Spurvehauksøsken
Tatt i hardt lys, men måtte prøve når de var sammen på furugadden. Dette var utsiktstreet til haukene.
Fotograf
Utstyr
  • Canon 1 DX
  • Canon EF 500mm 4,0 L IS USM
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger135
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_602222} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Nils Christian S.

Kjemeflott motiv - litt hardt lys, ville dempet høylyset noe. Men du verden: Bildet er veldig flott!!
jarl kjetil j.

Artig familiebilde dette. Litt hardt lys men syns du løser dette meget bra. Fin naturlig bakgrunn og omgivelser, skulle ønske den øvre kvisten ikke tangerte den ene haukens hode, men sliker det jo ute i skauen, Lurer forresten på om dette er ungfugler begge to, mest sansynlig søster og bror pga. str. forskjellen.
Ingrid Milly L.

To fine fugler du har fanget på brikka. Jeg har maken til den store og tror nok den er voksen. Jeg ser på den lille at fargene er rødlige og den virker litt uferdig ifht.den første. Skarpt og flott med to av disse på samme situasjonsbilde.
Mvh. Ingrid Milly
Frode L.

Hei.

Et flott bilde av haukene, ellers så henger jeg megh på JK. sin kommentar.

Var så heldig selv for noen dager siden og fikk denne på brikka.

Frode.
Avsluttet .

Flott bilde av spurvhaukene. Fugler og alder vet jeg ingenting om :)
Skarpt med fin bakgrunn.

Øyvind
Bjørn Aksel B.

Tøfft og sjeldent dette Per. Er nok to søsken fra årets kull (hunn underst, og hann). To flyvedyktige utenfor reviret har jeg nok aldri sett så tett sammen noen gang. Flott!
Bjørn A
Arvid H.

Lekkert blide. Slutter meg til kommentarene over.
Asle B.

Lekkert familiebilde av haukene det her! Noe teknisk småtteri er nevnt, men ellers et meget unikt bilde. Du har også taklet det harde lyset meget bra. Solid!

Mvh
Asle
Per G.

Takk for komentarer. Den lille øverst er definitivt en ung hann, men så til den andre. Denne varslet når det var fare og når den kom til furua. Den hadde aldri de typiske tiggelydene ungene har, og den unge hannen maset på den slik de gjør mot voksne individer. Alt den foretok seg var typisk gammelfugl. Drakten er typisk ungfugl, men det er kjent at de forplanter seg alerede som ettåringer. Normalt ville jeg ikke vært i tvil her (tross alt yrket mitt), men alt hunnen foretok seg sa meg at dette måtte være mora. Fortsatt ikke skråsikker, men morro lell.
Mvh
Per
Bjørn Aksel B.

Hei Per, grunnen til at jeg mener det er to stk 1K er de røde fjørbremmene på rygg og vingefjær(de er ikke slitt heller). Dette er typisk for 1K spurvehauker. Disse fjærene skiftes gradvis ut utover vinter og vår som 2K, og når forsommeren kommer er de skiftet ut. Fjærene på fronten tilsier også 1K. Derfor ingen hekkende fugl. Varsling og kekking er helt vanlig hos ungene både rett før de forlater reirplassen, og utover seinsommeren.

Bjørn A
Per G.

Hei Bjørn! Enig med deg vedr. fjærene, men alt annet hunnen foretok seg gjorde at jeg ble skikkelig i tvil. Jeg har nå sett over bildene sammen to fugleforskere her og vi heller nok til at du har rett. Godt at alt ikke er like enkelt så vi får bryna oss litt. Takk for gode innspill.
mvh
Per
Torgeir M.

Flott motiv som du har foreviget på en fortreffelig måte gitt de rådende lysforhold. Av å lese kommentarene her så får man i tillegg litt undervisning i ornitologi, slettes ikke værst!

Mvh

Torgeir M
Jostein G.

Litt overeksponert, men kjempetøft bilde! Flott dette og godt fanget med to på en flott tørrgadd! :-)



Mvh jostein
Bernt Ø.

Per flott bilde, godt eksponert og forøvrig utmerket teknisk som vanlig, selv om ei blind høne kunne se at dette er to ungfugler.

Mvh,
Bernt
Bernt Ø.
+1
Okei da, etter massiv telefonstorm og verbal overhaling erkjenner jeg at heller ikke jeg så at begge var ungfulger;-).

Mvh,
Bernt
Bjørn Aksel B.

Vurderte "høna" jeg også Bernt, men forsiktig som jeg er av natur, tok jeg ikke sjansen. Ble veldig tilfreds når jeg så ditt innlegg:) :) :) :) :O :O:)

Bjørn A
Per G.

Husk på gutter at høne kan bli haukemat!!!! Heldig jeg som har bilde av to flotte unghauker sammen..........
mvh
Per
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu