1DX iTR Hi-speed Demo
Som relativt ivrig fluktfotograf har jeg på tidligere hus brukt et meget snevert autofokusområde ved fluktfotografering. Derfor var jeg meget spent på 1DX`ens såkalte iTR modus som kort fortalt går ut på at man velger ett fokuspunkt som utgangspunkt for fokusoppnåelse, og deretter bruker kameraet alle 61 AF-punkter (ev zone) for å opprettholde fokus. I tillegg bruker huset farge- og ansiktsgjennkjenning under iTR. Min lille erfaring så langt er at kameraet sliter litt i denne modusen på mørke fugler mot broket bakgrunn, men mot jevne bakgrunnsflater som vann og ikke minst himmel så fungerer modusen glimrende - ja mot himmelen skal man faktisk være meget ustø på labben for i det hele tatt å klare og miste fokus:) Med skuddtakt på 12b/s så er vel også muligheten for at et og annet bilde oppnår ønsket positur tilstede. Skal bli spennende å utforske litt mere...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-08-14 09:09:40
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-08-14 09:10:09
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-08-14 09:11:09
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-08-14 09:11:48
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2012-08-14 09:12:21
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2012-08-14 09:13:01
    Versjon #7
  • Lagt inn: 2012-08-14 09:13:30
    Versjon #8
  • Lagt inn: 2012-08-14 09:14:08
    Versjon #9
Utstyr
  • Canon 1Dx
  • EF 500mm/f4L IS USM
  • Blenderf/5.6
  • Nei
  • AnnetISO 2000
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger170
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_602335} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Per G.

Hei Odd! Meget interesant og godt forklart. Skal sende deg en lenke som du kan se på om temaet. Kom gjerne med flere demoer på 1 DX, det setter jeg stor pris på. Som vanlig gode fluktbilder fra deg. Grattis med nytt hus.
mvh
Per
Torgeir M.

Flott serie av hegra der fokus sitter som det skal på samtlige. 12b/s er forøvrig en heftig skuddtakt, kan nok bli flere blinkskudd fremover:)

Mvh

Torgeir M
Erik R.

Flotte bilder, og ikke minst en god demonstrasjon på 1dx sin fenomenale AF. Og, som Per over meg her skriver, kom gjerne med flere demonstrasjoner av kameraet. Slike tester, sammen med bilder av kvalitet er veldig interessant å se/lese.

Forøvrig, av bildene over må jeg si at originalen er min favoritt. Den ser ut som en ballettdanser som ikke helt får til trinnene :) Lys og skarphet sitter som bare det, imponerende!
Asle B.

Herlig demoserie det her Odd! (Så det ble bra lys på morran likevel?!) Enig i at iTR'en trenger gode kontraster. Teknisk meget bra serie av hegren, flott lys, fin situasjon. Knallserie!

Mvh
Asle
GEIR MAGNE S.

kjempeserie av hegren, canon bra ;=) v1 for meg.
Duy P.

Jeg er ingen Canon fans, men artig å følge med teknisk siden og tester fra en Canon bruker. Du kan vel kanskje søke nå test stilling hos Canon. Uansett flott demoserie og andre kan dra nytte av.

:) duy
Solvår B.

En lekker fluktserie.
: ) Solvår
Jostein G.

Hei ! Vanskelig å velge her men holder en knapp på orginalen og V4. Interesant å lese om ITR modus og imponerende med 12b/s.
Syntes fokuset sitter i alle bildene her. Nå er jo ikke dette verdens raskeste fugl til å teste funksjonen på da. lærerikt dette og stilige bilder!



Mvh Jostein
Odd Chr. K.

Takker.
Dro av drøyt 30 skudd i denne serien uten en fokusbom, men for ikke å lage fullstendig "hakk i plata" - så ligger de 9 første her (uten hull i sekvensen). Nå er jo dette et meget lett fokusobjekt, men selv på skarv og ærfugl ble undertegnede mektig imponert. Det man er mest skeptisk til når man bruker alle punktene, er jo at det hele skal dra i vei mot bakgrunnen eller annet uønsket fokuspunkt, men der må jeg si at dette ser ut som en lovende "fluktmodus" - uten at man dermed skal hive den "smalere sti" ut av vinduet...
(Per; Takk for lenken)
(Asle; Trodde du hadde soverom mot øst? - men bingen ble for god skjønner jeg:)
(Duy; Synd du ikke er fan, men det er aldri for sent å snu...:)
Odd C.
Berit A.

En kjempeflott serie med herlige farger og lys, og skarpt som bare det. Virkelig moro å se, og det blir jo fint å følge med videre, gratulerer. :))
Lars Ivarson F.

vakkert komponert serie i fint lys..ingen spesiell favorittversjon
Harald N.

Imponerende serie dette Odd Chr.

Mvh Harald
Bernt Ø.

Dette var spennende testresultater. Knivskarpt og forøvrig teknisk briljant. Jeg må innrømme at jeg slet med å få det til å funke da jeg testet samme hus sist helg på svaler over vann. Får finne ut hva jeg gjør feil og prøve påny - du må vel fortsatt greie å fange objektet i målepunktet du har valgt og så låse for at resten av målepunktene skal følge objektet?.

Mvh,
Bernt
Per N.

Flott serie av Langbein , denne er vel relativt enkel å få til i og med at hegra flyr stort sett i samme vinkel /sideveis . Og dette går ikke spesiellt fort .
Sjekk ut mine svalebilder her på siden , så kan du teste ut med svaler som sparringspartnere .
Men det er klart at dette kamera leverer topp resultater , men rask fokus i objektivet kompenserer nok en del .
mvh Per
Odd Chr. K.

Takker.
Bernt; Svaler er nok en skikkelig utfordring ja. Blir jo et veldig lite "target" dette, og hvis kontrastene er svake mot vannflata så vil nok AF slite uansett mode. Ja, forfokuser på antatt avstand - finn målet med valgt punkt FØR du begynner å fokusere - så låser du på med valgt punkt - og vips så gjør Mr Canons 61 småtasser resten av jobben. Såre enkelt:) Er jo helt i startgropa med dette huset - så vi får prøve å feile litt før vi bastant fastlår at alt er "såre enkelt" - trur eg:) Uansett, moro er det!
Per; Jada, som sagt såre enkelt mål, men hovedpoenget mitt er at AF ikke sklir av ved bruk av alle AF punkter - kunne like godt brukt ett- punkts AF her:)
Odd C.
Bjarte W.

Super serie. Imponert over billedkvalitet og fokus på det huset. Interessant lesning, men dessverre er nok 1Dx'en litt utenfor mitt budsjett. Flott at du deler erfaring og synspunkter.

- Bjarte
Lillian Utstrand G.

Hei Odd Christian!
Du å du, dette var jo helprofft da! Nå kan du ikke kalle deg amatør lenger vel?? Nå må du begynne å samle dine beste shots i et album, og så skriver du en naturbok fra østfoldtraktene!Du har jo bevist at du kan deklamere også! Jeg tinger på første boka!
Mvh Lillian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu