Fjellmyrløper min norske fugleart nr. 183 på foto.no. 17 til 200
En av Norges sjeldneste hekkende fuglarter. Sterkt truet. Hekker på synkemyrer i fjellet, men de blir det færre og færre av. Trues av terrengkjøretøyer, drenering, oppdemming,habitatmangel og ikke minst på trekket, der det finnes færre og færre stoppesteder! Jeg var selv med på taksering av Nedalsmyra i 1965, der det fantes hekkende fjellmyrløpere. Få år etter var hele Nedalsmyra oppdemmet og fjellmyrløperens habitat lå flere meter under vann. Populasjonen var i 2006 beregnet til bare ca. 1000 - 1500 par i Norge. Bildet her er tatt i Sør-Norge i år, 2012, på en av de få gjenværende hekkeplassene.
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_602950} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Synes du har fått til et rimelig bra resultat her av denne godbiten..:-)
Bjørn T.
Fint bilde og interessant undertekst! Mvh Bjørn
Frode L.
Hei.
En liten fokusbom, men hva gjør vel det på en så sjelden fugl, en flott vadefugl med fine farger.
Frode.
Svein B.
Det eksklusive momentet gjør for oss som er litt mer enn gjennomsnittlig interessert i fugler, at det småpirket en kan finne ellers overses. Morro med slike opplevelser- og bilder attpåtil blir fin bonus. Gratulerer!
Mvh
Svein B
Ketil K.
+1
Takk for tilbakemeldinger. Jeg kunne nok skarpet opp hodet på fjellmyrløperen litt mer. Ikke lett å få tatt denne typen bilder annet enn håndholdt med manuell fokus, midt i all vegetasjonen, der autofokus slår over på nærmeste strå. Hensikten var å få bildet av fuglen i sitt riktige miljø. Bilder av fjellmyrløper på trekk på mudderflater har jeg fra før, men det var ikke poenget her. Opplevelsen, det å søke frem i store myrområder, finne passende biotoper og å oppdage fuglen var det spennende, men slitsomt og tidkrevende. Etter påvisningen gjald det også å trekke seg fort tilbake for å unngå å forstyrre!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
En liten fokusbom, men hva gjør vel det på en så sjelden fugl, en flott vadefugl med fine farger.
Frode.
Mvh
Svein B