1DX - prøving og feiling med følgefokus
Fjellturen i helga gav anledning til å teste 1 Dx sin følgefokus på en av de virkelig raske. Imponerende resultater ved høye kontraster men ingen mirakelmedisin når målet har lite kontrast i forhold til omgivelsene.
Bildet er et i en serie hvor fokus ble låst på fuglen mens den satt stille. "Ansiktsgjenkjenning" gjorde at den fulgte til tross for mellomliggende hindringer - ganske fornøyelig...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-08-20 20:59:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-08-20 21:01:05
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger118
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_603198} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Bjørn T.

Gratulerer med nytt hus - skal bli artig å se hva du og andre får fram utover høsten. Fine bilder du viser her - nydelig miljø. MVh Bjørn
Morten E.

Henger meg på Bjørns kommentar. Dette lover jo meget godt fremover. To flotte startbilder dette. Gratulerer med nytt superkamera:)
Geir K.

Flotte Bilder alle sammen. Grattis med nytt kamera.

Geir
Bjørn Aksel B.

Joda mulighetene øker Bernt. Litt må vi jo jobbe for bildene også. Kjedelig hvis alt satt som det skulle. Synes huset har "ville" muligheter uansett, og det skal jammen bli moro å se hva det virkelig er godt for etterhvert.
Bjørn A
Duy P.

Jeg kan ingenting om Kanon, men ser jo at det fungerte som Canon for flere her.
Herlig at teknologien har kommet så langt, men det krever likevel den soliden jobben bak huset :)

:) duy
Bernt Ø.

Takk for tilbakemeldinger - til historien med denne testen hører også at den er utført med 300 2.8 og 2x converter - det er vel på grensen av hva som kan funke når ting går så fort... Et sentralt poeng er som Duy og Bjørn Aksel nevner at man fortsatt må gjøre jobben bak kameraet;-)!

Mvh,
Bernt

Lillian Utstrand G.

Gratulerer med nytt hus ja! Du verden så flotte bilder det blir med ny teknologi, men det krever vel litt dyktighet fra personen bak kamera også vil jeg tro, samt den erfaring og kunnskap dere har bygget opp over tid! Gleder meg til å se flere bilder fra dere med 1DX fremover! Herlig!
Mvh Lillian
Odd Chr. K.

Nei, nå kreves det ingen dyktighet lenger:) Point and shoot - and you can`t miss!:) Vet ikke om jeg synes alle de nye "casene" er noe stort framskritt rent menymessig. Litt for mange og like cases + litt småforvirrende eksempler på når man bør bruke den enekelte case. Selv har jeg endt opp med å justere case 5 litt på + siden hva angår standard settings. Synes dette fungerer bra på flukt, og det fungerer i tillegg helt ok på stille mål. Videre kan jo AF punktene justeres etter behov på vanlig måte. Har i tillegg programert AF-knappen til Spot AF slik at man med en touch kan gå fra f.eks iTR zone/61pts til single pt. Og hvis man i tillegg programerer joysticken til direktekontroll over Af-punktene så har man rimelig rask kontroll på det hele. Bare noen subjektive betraktninger... litt trening må nok fortsatt til, men Canon har økt mulighetene for "treff" betraktelig med dette huset!
Odd C.
Per G.

Flott beskrevet Bernt, og til god nytte for alle DX frelste. Hvilke knapper en styrer med er vel en smaksak bare det blir en vane som en raskt å skifte i mellom. Snakket med Odd Chr. og nå har jeg tenkt å prøve ut case 5 med litt plussjustering ja!
Mvh
Per
Dag Tore ..

Gratulerer med nytt "super kamera hus" Dette er meget imponerende bilder!!Bra jobbet og fin tekst til bildene Ha gode fotodager utover høsten:) DAG
Bernt Ø.

Lillian, Per og Dag Tore, takk for tilbakemeldinger! Odd Chr, enig med deg i vurdering av hensiktsmessighet av de mange casene. Jeg har også kommet til at 5 funker best på de mest rabiate flyverne, men har ikke gjort justeringer enda. Takk også for tips i forhold til hvordan flytte raskt fra single point til iTR zone.

Mvh,
Bernt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu