Urban Art 316 - 318
Dette er fra Ingens gate for f& dager siden.

Man skal være svært s& lokalkjent for & vite hvor Ingens gate er. Kanskje har du g&tt der uten & vite det.
Rett ved lyskrysset mellom Maridalsveien og Hausmannsgate g&r det en bratt bakke ned. Det er Brenneriveien. Her hadde Nora fabrikker adresse da jeg var guttunge. I 5 somre p& rad var jeg p& leir for poliorammede barn - og flere somre ble vi invitert til omvisning p& Nora fabrikker og fikk drikke så mye brus vi ville. Derfor vet jeg det.
I b&nn av bakken g&r det et smug inn til høyre. Det er Ingens gate. Der ligger bl.a. Musikkrestauranten Bl& og ogs& kunstnerbutikken K.E.M. som jeg ikke visste hva var før kjerringa tok meg med inn der for hun skulle kj©ªpe noe. Jeg hadde jo sett skiltet, men aldri stikki hue inn der for & se hva det var.
F©ªrste gang jeg foreviget Ingens gate og omr&det rundt - deriblant Hausmania var i August 2007. Det man ser p& V2 her var der allerede da, Men stolpen med tag til venstre hadde dengang fargerike figurer hvilket ogs& omr&det i V1 ogs& hadde. Det er nemlig til venstre for nevnte stolpe.
Mangt og meget har forandret seg flere ganger siden den gang. Men figuren som Carsten Wagner presenterte fra Brenneriveien for litt siden var der da ogs og jeg refotograferte den ifjor.
Fargene har jo bleknet p& en del som er noen &r, Men det fikser jo Photoshop s& jeg har dratt til litt.
Mange bruker uvitende tagging som en fellesbenevnelse p& b&de tagging og graffiti. Tagging er kun disse signaturene som en del setter igjen mens graffiti vel kan kalles malerier og kunst som man etter hvert har f&tt øynene opp for - senest Vardø var det vel som har f&tt farger p& mange gamle gr& bygninger til befolkningens begeistring.
N& er Oslo på vei til & komme etter.
Ikke alltid er det s& lurt & fjerne tegninger og malerier fra vegger for det kan gjøre vondt værre. jeg har sett det en del ganger rett nedi gata her jeg bor hvor det var tegninger og graffiti tidligere som ble vasket bort. Like etter var de samme omr&der full av tagging - bare signaturer i et virvar som i motsetning til det som var der tidligere var svært skjemmende.
Oslos n& avg&tte politimester ville jo fjerne graffitiveggen p& Hausmania fordi som han sa det førte til mer tagging rundt i byen. Typisk polititenking & forby.
Ved & stoppe de lovlige stedene ville jo bare føre til at steder der man slett ikke vil ha slikt ville f& det - slik som T-banevogner, busser og trikker som har vært svært plaget av slikt og har kostet millioner & fjerne samtidig som at det gikk utover kollektivtransporten fordi nedmalte vogner ikke kunne sendes ut i trafikk.
Tidene har forandra seg. Selv en gammal tassaladd p& 65 år med litt konservativ tankegang som meg har forst&tt det. Man m& godta nye trender og spille p& lag ved & finne felles l©ªsninger der de nye tingene ogs& f&r sin plass.
Vi har jo sett det samme i narkotikapolitikken - hvis du sprekker f&r du ikke mer metadon. De fleste sprakk minst en gang og resultatet er at antallet narkomane er mangedoblet istedenfor at man kanskje kunne f&#tt en del p& rett kjøl igjen som I Danmark hvor narkomane har f&tt tildelt sine doser under tilsyn - og mindre og mindre til de var ute av det.
N& ser vi her i Oslo mye av samme politikken overfor Romfolket. De som absolutt ville ha Norge inn i EU eller EEC og EF som det ble kalt p& tidlig 70-tall er de som idag vil bruke harde midler mot et folk som har kommet hit for å plukke smuler fra de rikes bord. De skal ikke engang få smulene - tomflasker for å pante og annet som de finner i søppelkassene.
Man får ytterst sjelden både i pose og sekk s& n& m& de som s& sterkt ville inn i EU p& tidlig 70-tall, men m&tte ta til takke med en EØS avtale der lover og forordninger blir tredd nedover hodet p& oss uten at vi kan nekte finne seg i at Romfolket er en av bivirkningene - medaljens bakside om man vil.
De av oss som har hatt aua med oss har sett narkomane som har sittet med koppen sin og en plakat hvor det st&r: "Gi meg noen kroner s& slipper jeg & gjøre brekk og stjele". Det samme gjelder Romfolket. Får de ikke noe i koppen så ser de seg nødt til å stjele selv om det ikke var derfor de kom. Hvis man tror at kriminaliteten forsvinner ved & kaste ut de fattigste av de fattige s& m& de vel ha tarmer i hue istedenfor hjerneceller. Det er ikke Romfolket med tiggerkoppen sin som stjeler diesel, bryter inn i flotte villaer i Bærum p& dagtid osv.
Historien gjentar seg.
Paris og Berlin ble ikke noe bedre for folk flest fordi politiet skj©ªt med skarpt p& studentdemostranter p& slutten av 60-tallet. Det er jo derfra vi her uttrykket 68ere. Jeg traff selv Rudi Dushke i 1972, Rote Rudi som han ble kalt, få m&neder før han døde av skadene han ble påført av politiets kuler. Han bodde sine siste år i eksil i Danmark.
Graffiti er altså på god vei til å bli godtatt til tross for all den motstand som har vært mot den. Det gjelder & legge ting til rette s& blir kanskje de fleste fornøyd. Aldri har noen vunnet en krig - det er bare tapere.


http://pbase.com/kneppen
OK
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-09-08 11:25:42
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-09-08 11:26:28
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildene tatt for frihånd fra rullestol.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_605856} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Med dine fargesprakende bilder og interessante tekst gjør du Ingens gate til Noens gate.
Du har helt personlige erfaringer herfra.
Det avtegnes i dette omfattende produktet.
Lars Ivarson F.

flott og fargerik serie, der komp,snitt og motiv i originalen gjer den til min favoritt
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er en veldig interessant undertekst du forteller i dag der du belyser mange interessante tema og problemstillinger. Og er enig med deg i mye av det du beskriver.
Har sansen for graffiti, og syns det liver opp i det urbane landskapet. Gamle losslitte bygårder med et grått og kjedelig preg har slett ikke vondt av litt "moderne kunstverk".

Fin bildeserie med flotte fargeklatter og fine kunstverk.
Jan G.

Versjon #3 for meg, stram i komposisjonen, ren i koloritten. Og takk for utredningen som følger med. Beklageligvis har du rett.
Mvh Jan
Berit A.

Tre flotte fargerike bilder hvor jeg liker alle.
Synes noe graffiti kan være fint å se på, men ikke alt. En fin og lærerik tekst du har lagt med. Kanskje tar jeg meg en tur til Ingens gate en gang, det hørtes spennende ut. :))
Alf B.

Tre flotte og fargerike graffiti bilder med interessant undertekst, falt for v3 i denne serien

Alf
Frode L.

Hei Roar.

Henger meg på Inger Anne, tre flotte bilder med moderne kunst.

Frode.
Bjarte W.

Som Frode, henger jeg meg på Inger Anne sin kommentar.

- Bjarte
Tor Inge O.

Henger meg også på Inger Anne.
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu