Nationalteateret I
''''If you can't beat them, join them'' heter det. Jeg prøver å bli venner med IXUSet mitt selv om det ikke lar meg velge lukkertid. For jeg vil også ha uskarpe bilder. Slike som ikke bare ser ut som de har blitt uskarpe ved et uhell. :-)

Så nå har jeg stått en time på Nationalteateret T-banestasjonen og ''vippet'' kameraet nedover samtidig som jeg knipset omtrent 100 bilder. Så mange måtte det til for å få fire, fem bilder som ble uskarpe nok, men uten harde hvite lysstriper.

Her er det minst uskarpe - eller dvs to. Klarte ikke bestemme meg for hvilket jeg liker best.
Bildet inngår i albumet Uskarpt på T-banen - I denne serien legger jeg ut noen uskarpe bilder tatt med Canon IXUS 400. Kan ikke velge lukkertid på det kameraet og kan derfor ikke ta uskarpe bilder på vanlig måte eller lage panoreringer. Så dette er liksom et slags alternativ. Håper andre med IXUS 400 synes det er alright å se og kanskje prøve selv. :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-14 13:08:21
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-09-14 23:48:55
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon IXUS 400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSatte film på 50 ISO, valgte ''overskyet'', blitz av og vippet kameraet nedover samtidig som jeg knipset.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger383
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60713} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Torbjørn L.
Kjente søyler dette her for Oslo folk :) For min del så blir det kanskje litt for rotete.. må ha noe å hvile øynene på :) Ver 1 er klart best.. ver2 blir et totalt mess.. fine kontraster på ver 1.

se gjerne forøvrig min versjon av nasjonaltheateret stasjon anno 2002 :) http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=4551...reningsid=

mvh

Torbjørn

Arne S.
Versjon 1 er klart best. Personen er viktig for å ''rettferdiggjøre'' bevegelsen. Søylene bør være vertikal.

Ellers gode farger og absolutt godkjent :) arne
Caroline M. S.
Takk for kommentarer og særlig takk til Torbjørn Laundal for at du sier det blir for rotete og at du ikke finner noe å hvile øynene på. Det er noe jeg må bli mer oppmerksom på. Jeg synes det er veldig alright med Yves Klein- og Mark Rothko-bilder. Jeg trenger ikke noe å feste blikket på når det dreier seg om monokromer og nesten rene flater, men det er noe helt annet når det er så mye stæsj på bildene at man ikke vet hvor man skal se. Jeg antar at jeg blir for opphengt i farger - liker jeg fargene, ser jeg ikke alt det andre som er feil. :-)

Når jeg tenker meg om, så er vel v2 et typisk eksempel på faren ved å forelske seg i e_n_ ide. Disse bildene startet egentlig i den der alleen med trær i Kirkeveien mellom Frognerparken og Majorstua. I mangel på mulighet for å zoome eller følge objekter i fart, start jeg der med ''kameravipping''. Ikke helt vellykket, men bildene lignet litt på akvarellskisser. Ville vært fint med folk på tenkte jeg, og dro ned til Karl Johan og ''vippet'' mer. Der ble det for mye harde lysstriper. En mørk skog med masse farger, hadde gjort seg tenkte jeg så og tråkket videre til den røde søyleskogen på Nationalteateret. :-)

Torbjørn Laundal - artig å se at du har laget et grønt bilde der jeg kun så rødt. :-) Jeg har en med en svær, svart mann på - jeg tror jeg får legge ut det som nummer to i serien.
Birna R.
v1 synes jeg er passelig spenstig og det fungerer greit i mine øyne, dog ønskes et ørlite kutt på venstre side fordi den ytterste flaten bryter med sin skarphet fra resten. det er trangt men går akkurat såvidt i forhold til figuren, som må absolutt være med.

v2 blir for tom innholdsmesig for meg.

fint å lese om eksperimenteringen.
Bjørn H.
Liker V1 på mange måter ...

Enig med TL at det fremsår litt rotete ..

Kunne tenkt meg fler mennesker og litt mer fokus..

Bjørn
Caroline M. S.
Takk for forslag. Jeg så det snusket til venstre, men tenkte det ble for lite plass til damen (tror jeg det er *S*). Legger ut en v3 - det gikk fint å klippe bort. :-)

Ja, det hadde gjort seg med flere mennesker. Skal jeg bort igjen en gang, får jeg passe på at det blir i rush-tiden og plassere meg slik at det blir mindre rotete.
Caroline M. S.
Jeg glemte - Bjørn Rørslett: Fint at du likte å lese om eksprimenteringen, for det er vel egentlig deg jeg kan takke for den. Jeg fulgte lenken på Tidal Pool Disaster bilde nr. 74575 , så fyrstikkene dine og skjønte at det går an å løsrive seg fra beskrivelsene i kameramanualene. :-)
Dag T.
Enig i at versjon 1 er best, men jeg savner litegranne på høyre siden der. Hadde vært artig med handling på den siden også...
Inger Anne Maritsdotter V.
Måtte le når eg las teksten til bildet ditt her*he-he*
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu