Byhistorie IV. Valbergtårnet. Stavanger
Valbergtårnet ble reist i 1865 for å oppdage og varsle brann. Oppgaven ved brann var å vekke byens befolkning med stormklokke og å henge ut flagg som viste retningen for hvor det brant. Tårnet ble tegnet av stadskonduktør C.H. Grosch. Han har også tegnet Universitetet og Børsen i Oslo. De hvite bygningene under tårnet, Skagen Brygge Hotel, ble reist på branntomten til Bjellands Fabrik no 1 i 1988. Arkitekt Lund & Slaatto.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-09-26 06:29:03
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix P6000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_608524} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Kirsten H.

God dokumentasjon fra Stavanger. Bilder som dette kan bli en fin serie.
mvh Kirsten
Lars Ivarson F.

fin dokumentar..likte nok originalen best
Solvår B.

Stavangers historie kan du, Jan.
Jeg skjønner at du vil illustrere Valbergtårnet dengang da i V1, men jeg er ikke helt fortrolig med manipulasjonen. Likevel - det er flott at du leker deg.
V2 er slik vi kjenner tårnet i dag - en av de flotte dagene med sol fra blå himmel.
: ) Solvår
Jan G.

Hei Solvår. Jeg forstår godt at du ble litt forvirret. Slik som dette har du ikke sett Valbergtårnet før og det er det nok ikke så mange andre som har heller. Bildet er ikke manipulert. Det er en mindre kloning av toppen på huset til Cafe Sting. Du kan se dette motivet fra Olav Kyrresgate 23, den store terrassen mot øst over parkeringsplassen til Straensenteret. De nærmeste trærne er Lendelunden, så kommer trærne rundt Valbergtårnet og lengst borte kommer trærne på Sølyst. Perspektivet er litt sammentrykt. Det er ikke så mange som kjenner dette stedet.

I historisk tid var det nok ikke så mye trær i byen og fra Valbergtårnet kunne man se hele bykjernen, slik man også kan i dag.

Det finnes mange slike "ukjente" steder i Stavanger og jeg har tatt for meg noen av dem i en serie som jeg legger ut i nærmeste framtid.

Mvh Jan
Solvår B.

Tusen takk for voksenopplæringen, Jan!
Jeg tok feil, og jeg har lært noe nytt om byen min. Så flott!
: ) Solvår
Fred S.

Fin kontrast mellom de duvende grønne bladene og murkolossen som stikker opp i dette grønne havet. Trærne ser ut som de er behandlet med en eller annen effekt, men kanskje det bare er vinden...

vh fred
Berit A.

En flott dokumentasjon og nydelige bilder. :)
Og tror det må være samme arkitekten som har vært på ferde både i Stavanger og Bergen, v2. ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu