Luftakrobat
Denne rypa kom som skutt ut av en kanon med jaktfalken i stjerten. Falken bøyde av før en skuffet fotograf fikk løfta 500 millimetern til kinnet, men rypa fortsatte å fly som om den hadde fanden.. eh, falken, i hekken. Rypa vinklet fram og tilbake og akkurat på dette skuddet flyr den med ryggen halveis ned, mens hodet er i perfekt balanse. Ganske imponerende!
Jeg har fjernet støy i bakgrunnsflata. For en stakkar som ikke har tålmodighet til å jobbe på pixelnivå i etterarbeidet blir overgangen til rypekroppen rufsete. Noen gode tips for hvordan man fjerner støy i deler av bildet som grenser inn til deler hvor støy ikke skal fjærnes?
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger152
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_610003} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Odd Chr. K.

Twisted denne ja. Ingen ekspert på isoleringsteknikk, men er det ikke best å ta bilder uten støy da???:) Stilig bilde. Ren flate. Litt glatte fjær, men du verden for en positur. Må jo ha vært en flott opplevelse dette!
Odd C.
Bernt Ø.

"Er det ikke bedre å ta bilder uten støy da?", sa a. Jo det er det. Men når en stakkar ikke er god nok til å komme tett på og må croppe det hvite ut av øyet på rypa, så må man fjerne støy!

Mvh,
Bernt
Odd Chr. K.

:-)
Geir B.

Misunner deg den opplevelsen og det bildet :). Hvis du har lightroom så har det gode støyfjernings muligheter. Da hadde jeg rett og slett fjernet støy i hele bildet og så hvis behov malt den tilbake igjen med justeringsbørsten der jeg syntes det ble for "glatt".
Roar K.

Etter det du selv forteller om forholdene så kan du kanskje være fornøyd med dette. Cropping har sine begrensninger. Når man forstørrer og skarper opp i etterkant så er jo den støyen som da kommer fram ofte et resultat av forstørrede piksler.
Dette så du kanskje i V2 på mitt bilde idag som du har kommentert. Jeg så det ikke engang umaken verdt å forsøke å gå løs på den støyen.

Roar
Helge N.

Ja de kommer styggfort disse rypene enten man har hagle eller kamera.
Synes bildet ble svært så severdig jeg da! Ingenting som plager meg her ;)

Personlig er jeg lett allergisk mot støyfjerning,både i kamera og i pp. Men enkelte ganger må mann Synes ofte snerten i bildet forsvinner. Foretar oftest litt selektiv skjerping + litt generell justering og lar det være med det.
Torgeir M.

Bildet står seg godt med eller uten støyfjerning:)
Flott fanget og presentert fra deg.


Mvh


Torgeir M
Svein R J.

Flott fluktbilde av rypa,for nesten litt lyst til å drA på rypejakt he he

Mvh Svein
Per G.

Fluktpositur jeg aldri har sett andre dokumentert. Derfor er bildet verdifult og spennende på tross av støy. Generelt er jeg selvfølgelig enig i at man i utgangspunktet burde være så nære som mulig og i så godt lys som mulig. Slik er bare ikke hverdagen for naturfotografer. Da må vi vel tåle litt "grums" på noen bilder.
Mvh
Per
Duy P.

Hei Bernt!
Teknisk kan jeg lite med. Og enda mindre støy fjerning :) Synes du har gjort en god jobb på feltet og hjemme.
Stilig positur og du traff med Kanon utstyret.

:) duy
Bernt Ø.

Takk for hyggelige kommentar! Når Gätzschmann sier jeg må akseptere at bildet er grumsete må jeg vel leve med det.

Mvh,
Bernt
Frode L.

Hei.

En utrolig stilig positur, der jeg støtter meg til Per sin kommentar.

Ellers så kan jeg anbefale TopazDeNoice til støyfjerning, det liker jeg godt.

Frode.
Tor Inge O.

Flott fluktbilde. Sikker på at du ergrer deg veldig for at du ikke fikk med jaktfalken.
Rita Barbro S.

Jeg gleder meg å se andres bilder, spesielt fluktbilder da det er så krevende for jeg har ikke lyktes selv ennå.
Enten det er fugel, rådyr eller elg så har du og noen andre her på dotten kvalitetsmessige og teknisk så BRA bilder at det er en fryd.Skal si jeg studerer bildene dine og andres for selv å bli bedre.Dette bildet ingen unntak

Mvh
Rita Barbro
Avsluttet .

Herlig fluktbilde av rypa. Godt att falken har mat! :)

Øyvind
Dag Tore ..

Meget godt fotoopptak av rypa.Den lille "støye" som er her må fotografene tåle å se!!!Dette er et verdifulgt bilde med dramatikk.Jeg har oppdaget det sammm for mange årside i Indre Troms.Her kom det en Jaktfalk flyvende etter en lirype, i meget stor hastighet.Rypa flakset av gårde,men kom unna i siste liten!!Noen dager senere fant vi rypa omkommet.Den hadde brokket den en vingen.Bare 100 meter unna fant vi også et bebodd jaktfalkreir.Men dette blir en annen fortelling!!!! DAG
Robin J.

Høy kvalitet over dette fluktbilde.
Marit O.

Lekkert uansett med eller uten støy Bernt !!

Mvh

Marit
anders s.

jeg skulle hjerne ha hjulpet deg,men jeg har ingen anelse om åssen:-)
jeg bruker bare å dra i noise reduction spaken til fuglene ser ut som om dem er laget av plastikk:-)
og vips ingen støy hehe:-)
et fint fluktbilde dette her
ikke lett å fange disse raske skapningene i lufta
mvh anders
Odd E. k.

Et nydelig bilde av den vettaskremte rypa,med falken i nærheten. ja, de er noen akrobater disse fuglene, der acrokunstene kommer godt med når en skal unslippe en sulten falk. Utmerket fanget denne,der lyset og fargene ble meget bra sammen med skarpheten. Likte også godt bakgrunnen som så fint fremmer fuglen.

Crooping vil alltid føre med seg støy som det ikke er så lett å fjerne. Du må nok sikkert tilbake til orginalen for å behandle bildet på nytt. Skjerme bakgrunnen før en skarper opp fuglen. Kvaliteten på støyfjerningsfilteret er også avgjørende for et godt resuktat.

Mvh

Odd E.
ketil o.

Herlig positur på rypa.

ketil
Bernt Ø.

Takk for hyggelige tilbakemeldinger også fra dere siste som har kommentert bildet - og særlig artig å få feedback fra dere som velter dere i lekre rypemotiver i nord!

Mvh,
Bernt
Terje S.

Artig lesing om rypa og jaktfalken. Har en metode jeg har brukt i arbeid for Glamox med frilegging som du kunne brukt til støyfjerning men den tar for lang tid. Anbefaler heller at du bruker 2 lag/mask i Ps. Dubliser ett lag at det bilde du ønsker fjernet støy på. Merk område rundt fuglen og høyreklikk-feeder. Du kan da på pixelnivå bestemme hvor godt du vil at støyfjerningsovergangen skal vises. Visk frem laget med Erasser tool det du ikke ønsker skal støyfjernes.Har plugin av Noiseware Prof i Ps som jeg bruker om jeg vil støybehandle bakgrunn. Visker frem igjen dyr/fugler for som oftest er det bare bakgrunn som trenger støyfjerning :)
Bernt Ø.

Hei Terje,

takk for interessant kommentar. Det høres komplisert ut, men jeg nå nok krype til korset og slike løsninger. For mange bilder som ellers kunne blitt bra går i søpla...

Mvh,
Bernt
Terje S.

Ta deg en tur til Molde å jeg lærer deg dette på en halvtime. Er mer komplisert i tekstform en i virkeligheten.
Ole Birger S.

Flott, tipper rypa hadde høy puls her hihi mvh obs
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu