Bispekapellet
Bispekapellet ligger mellom Stavanger Domkirke og Katedralskolen. Det ble oppført på slutten av 1200-tallet som biskopens private kapell. Da bispegården ved reformasjonen ble kongsgård, ble kapellet omgjort til bl.a. amtets arkiv. På slutten av 1700-tallet kom det i privat eie og Kiellandfamilien hadde sin vinkjeller der. I 1925 ble kapellet igjen vigslet for kirkelige formål og benyttes i dag blant annet til gudstjenester for ortodokse etiopere. (Stavanger Byleksikon)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-10-08 08:00:11
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix P6000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger77
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_610421} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Liv F. D.

Hei Jan,
to fine bilder av bispekapellet. Liker at du fikk frem de fine strukturene i steinveggene her, de fine naturfargene. Litt usikker på utsnittet i #1 men #2 ble bra.

mvh
Liv ")
Solvår B.

Her har du fått fram flotte detaljer i de gamle steinveggene.
Det hadde vært fint å ha med hele kapellet i V1, men da får man andre forstyrrende elementer i tillegg, så jeg skjønner ditt valg av utsnitt.
Utsnittet i V2 er fint.
Flott dokumentasjon i bilder og tekst fra deg, Jan.
: ) Solvår


Trygve B.

Nok et meget kjent sted/bygg i Stavanger. Da jeg gikk på Kongsgård, hadde vi morgenbønn/andakter i bispekapellet. Så det har jeg låst opp mange ganger. Flott fotografert. Likte vinkelen du hadde valgt. Noen tregreiner som nok er vanskelig å fjerne. De får nå bare være der. Mvh Trygve
Kirsten H.

To veleksponerte bilder. Jeg liker utsnittet i v2 best, men jeg synes strukturen i steinene på originalen har mye for seg. Fint dokumentert.
mvh Kirsten
Roar K.

Fotomessig setter jeg nok V2 på førsteplass.
Men som mer eller mindre steingal setter jeg stor pris på din nærgåenhet på steinsettinga i originalen som slett ikke er noen dårlig komposisjon den heller. Det er bare det at jeg liker V2 bedre i så måte.
P.g.a. steinsettinga ville jeg antagelig ha dempet lyset, økt kontrasten og kanskje også fargemetting slik jeg har gjort på både Akershus festning noen steder og likeledes Hovedøya kloster der jeg nok har vært litt ekstrem hva annen redigering angår også.

Roar
Matilda F.

Jeg liker V1 men kanske med lite dempet lys, strukturen fikk du verkligen fram fint jeg er også lite steingal. Bra fotografert.
Matilda
John A R.

To flotte bilder med mange fine detaljer! Liker best orginalen her med nydelig tekstur, farger og flott lys :)
Eirik B.

Liker særlig hvordan lyset faller av på gavlveggen i V1. Detaljene på veggen kommer godt frem men etterbehandlingen gjør at man mister litt av den dybden i som jeg forventer å se i steinstrukturene. Etterbehandlingen synes jeg dog gir bildet et malersk preg, og hvis det er dette du har vært ute etter synes jeg du har lykkes bra. Hvis ikke tror jeg det ville vært interessant å se en versjon der du ikke hadde dratt fullt så hardt i spakene.

Ekstra pluss for litt fakta omkring det vi ser. Det er alltid interessant.

Mvh
Eirik



Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu