Natt på Røros
Fortsetter å legge ut Rørosbilder.

Dette motivet er tatt på plassen foran slaghaugene ...
Utstyr
  • Nikon F 90
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger344
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_61081} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Inger-Lise S.
Et stemningsfullt og fint bilde! Jeg kjenner meg igjen,men da fra Gudbrandsdalen.Litt spøkelsesaktig det her! :-) Vekker følelser! mvh Inger-Lise
Jostein M.
Flott nattbilde Bjørn. Føler kanskje at lampen forstyrrer noe eller så er dette flott å se på. Kvalitet som vanlig fra deg.
Mvh
Jostein
Hans Petter G.
Jeg synes forskjellen mellom lys og mørke blir litt for stor. En løsning hadde vært å ta bilde noe tidligere (i skumringen).
Rune T.
Hei Bjørn!

Nydelig himmel og bra plassert lampebelysning. Dog kunne jeg tenkt meg at jeg så en antydning til detaljer i de mørke partiene - ville gjort bildet mindre ''tungt'' hvis du skjønner hva jeg mener.

Mvh

Rune
Siri Elisabeth J.
Hei Bjørn!

Synes dette er et kjempe motiv!! Lampen er halve bildet for meg. Hadde du tatt bildet tidligere (eller senere), ja så hadde det jo blitt en helt annen stemning. Kanskje da ikke den trolske litt dystre stemningen jeg for min del kjenner meg så godt i gjen i når jeg kjører rundt i landet. Bildet får meg til å tenke på svartedauen (ok....lykten passer kanskje ikke helt inn da....), himmelen er dyster og spennende. På min skjerm ser bildet toppers ut. Men det er nå min skjerm da...

Mvh Siri ;=)
Bjørn H.
Takk for kommentarer ..

Bildet er tatt bevisst for netopp og få til denne stemningen og lyset.

Ja, det er mørkt på høyre side, og det var det, og det ville jeg ha slik ..(siluetter)

Hvis jeg hatte tatt bildet tidligere i blåtimen hadde jeg selvfølgelig fått mere tegning, men her er det denne stemningen med kunne det lille spot lyset jeg var ute etter ..

Lyset som er brukt er billys !!

Bjørn
Kristoffer R.
Trolsk og fint, dette her. Du har som sagt teken på dette med blåfarger! Synes gatelyset gjør bildet langt mer spennende og originalt enn det hadde vært uten. Flotte greier.
Vegard E.
Teknisk vanskelig. Synes du har lyktes særs godt her. Du får frem svært mye stemning i himmelen. Billyset blir kanskje noe hardt og definert, men jeg ser ingen umiddelbar løsning til hvordan du kunne forbedret det. Joda, nok et bilde fra deg som jeg liker, Bjørn.
Fred S.
'Det er natt i stoveglaset. Men dei gamle har sin Gud...''
Kom bare på noen strofer av et forlengst hensovnet band fra Bergen som het ''SAFT''. Nesten dystert dette, du får Røros til å se ut som en skukkelig Ghost Town !
vh fred
Avsluttet .
Ja dette ble bra synes jeg. Fine konturer av takmønene og himmelen har fine tegninger. Det har treverket som er opplyst også. BRA !!!

Vh Svenn
Hege K.
Likte at det var så mørkt jeg også. Om man ser bildet med svart bakgrunn ser man tydeligere at det er tegning også i en del av de nesten helt svarte feltene.

Likte spesielt godt himmelen.

:-) Hege
Kurt S.
Bildet gjorde seg absolutt best med svart bakgrunn som Hege sier. Ellers en meget spesiell og flott stemning. Svartedauen er nevnt - iallefall virker det fraflyttet og øde - og litt spøkelsesaktig. Huff nei nå tar visst fantasien overhand her. Ble jo nesten mørkredd midt på lyse dagen :o) Iallefall veldig bra bilde !
mvh Kurt.
Marianne M.
Heia Bjørn
Er på etterskudd når det gjelder kommentering,men iler til og sier at jeg synes bildet er veldig spennende. kan ligge mye mystikk i dette motivet....Mørkeredsel,spøkelser osv....det får meg til å tenke på hvordan de levde der på den tiden husene ble bygget....(Uten gatelys selvsagt) Synes at billysene dine gjorde en god jobb med å øke spenningen ;-}
Vennlig hilsen Marianne

Hm....jeg sa vel ikke at jeg likte bildet,....men det gjør jeg altså!
John G.
Skikkelig fint!
Eneste som ikke er helt bra, i mine øyne, er lampa som godt kunne vært dempet.
Flott himmel, helt greit at den er så grov i strukturen, og ''politisk ukorrekt'', men fint, med de gjengrodde skyggene.
John :-)
stian w.
flott og trolsk stemning!
bra!
Toini B.
Enig skikkelig fin stemning.
lampa er kanskje biiittelitt sterk, men det er pirk-

:)
Arnt Ove J.
Trolsk stemning. Bra utført teknisk (lampelys, billys og natthimmel).
Synest lampa er fin slik den er.

Arnt Ove
Toini B.
ja, forresten. Jeg glemmer det innimellom. Skjermen jeg sitter på gjør det lyse mer skjærende, så jeg tar forbehold om at skjermen spiller meg et puss:)
Bjørn H.
Tusen takk for de siste kommentarene ... Det var hyggelig det !!

Toini ... Litt vanskelig dette med skjermer og riktig kalibreringer ... Etter å ha sjekket med noen andre skjermer i det siste, så sitter jeg på en for mørk skjerm ..

Så klart, hvis du sitter på for lys skjerm, vil jo lampa i bildet brenne ut ja ....hm ... Hos meg er den fin og dempet med litt varm gulfarge .,..

Jeg tror jeg, må sjekke min uansett ... Men det er jo endel 1000 derute da, som kanskje sitter med forskjellig greier ..

Dette ble voldsomt mye ...hehe .. Skal avslutte å scanne gamle negativer nå .. og ta kvelden !!!

Takk ''anyway''

Bjørn :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu