Jernaldergården III. Skut
Jernaldergården på Ullandhaug er innredet med husgeråd og utstyr slik arkeologene tror det var i folkevandringstiden for 1500 år siden. Trekk fra byggeskikken fra folkevandringstiden finner vi igjen i bygninger opp til vår tid. Først og fremst i grindhusene, men også i Jærhusene, med skut på hver kortvegg kledd med stein.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-10-15 08:52:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-10-15 10:54:29
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix P6000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_611468} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Carsten W.

Her kommer husene best frem. Himmelen understrekker tøffe samtintrykket. Alt er som man forestiller seg livet noe århundre før.
Harald N.

Fint og interssant bilete med informativ undertekst. Skulle gjerne hatt med høgre hjørne.

Mvh Harald
Cato E.

Et bra dokumentar bilde og undertekst. Fine lysningspartier i bildet og jeg syntes at de tunge skyene kler bildet godt her.

Mvh
Cato
Jan G.

Takk til alle for kommentarer. Harald, jeg har mange varianter av motivene fra Jernaldergården, men ikke en som dekker det hele av det minste husene (derimot av begge langhusene). Originalen viser den nordligste skuten, mens versjon #2 viser den sørligste.
Lars Ivarson F.

Heng meg på Carsten w, for på Hebridane budde folk slik fram til våre dagar
Odd E. k.

En flott formidling av jernaldergården. En fln bygning som sikkert er praktisk anlagt. Flott undertekst.

Mvh

Odd E.
Kirsten H.

På Shetland og Færøyene har folk bodd på denne måten helt fram til våre dager. Ikke alle selvfølgelig, men de gamle husene har ikke blitt ødelagt, man bygget bare en ny fløy ved siden av den gamle.
Fine bilder som dokumenterer stedet godt.
mvh Kirsten
Roar K.

God komposisjon i begge versjoner. I originalen ville jeg som så ofte før ha klippet litt i himmelen - tatt faktisk hele 7 cm sett i min oppløsning på 1920 x 1080 for da får du fram dybdefølelsen i himmelen. Scroll opp og dekk til t.o.m. det smale hvite skråfeltet oppe til venstre så ser du kanskje sjøl at bildet faktisk tjener mye mer enn det taper på et slikt kutt.

Roar.

Terje J.

God og meget interessant skildring. Ver 3 ble meget bra. Mvh Terje
Berit A.

En flott dokumentasjon på disse spennende byggverkene. Liker utsnitt og farger veldig godt. Fin himmel også. Flott med teksten til. :))
Trygve B.

Informativt og meget bra dette. Jeg vet om disse husene, men du gjør en god jobb her både med informasjon og bilder som viser ulike utsnitt. Lærerikt og interessant. Mvh Trygve
Eirik B.

Herlig dramatikk i disse bildene. Sterk saturasjon og kontrast passer utmerket. Lyset er vidunderlig. Lav kameravinkel og komposisjon for øvrig synes jeg bygger opp om dramatikken. På alle måter en flott billedserie der jeg ikke ønsker å velge en favoritt. Synes de er like bra alle sammen og at de utfyller hverandre.

Skal man peke på forbedringspotensialer, noe jeg alltid synes er nyttig- så kunne kanskje en støyreduksjon på himmelen hevet bildene ytterligere.

Mvh
Eirik
Bjarte W.

Fine serie igjen, med tilhørende interessant undertekst. I likhet med Eirik vil heller ikke jeg velge noen favoritt. Synes alle ble bra. Liker de mørke skyene. Lurer fælt på hva som er under takene - er det åpent inn? En liten dør kanskje? Kunne tenkt meg et bilde med høyere standpunkt også, for å få tilfredsstilt nysgjerrigheten :)

- Bjarte
John A R.

Tre flotte bilder med god info! Herlig stemning og gode farger i bildene. likte godt formatet på V3 :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu