Eremittkreps
Bildet er fra Azorene, og er tatt på ca. 16 meters dyp. Denne lille krabaten satt på en fjellvegg med en mindre artsfrende på ''taket'' og kikket på meg.
NB! Fargene er ikke manipulert!
Bildet inngår i albumet Azorene 2003 - Undervannsbilder fra Azorene (Ilehu de Vila og Caloura) september 2003
Utstyr
  • Olympus C5050Zoom
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger283
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_61167} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Kjetil J.

Et bra ''artsbilde'', men litt lite spennende isolert som bilde. Hadde trolig vunnet på litt mindre midtstilling og litt mer dybde i bilde (lavere kameraposisjon og eller blits lengre fra linsa).

Hva fargene angår er jeg usikker på hva du mener med ''ikke manipulert''. Slik jeg ser det trenger stort sett alle opptak, og særlig undervannsopptak en liten korreksjon få å gjenngi det fargeinntrykket du hadde når du så motivet. Under vann er fargeinntrykket så avhengig av avstand til motivet og lysforhold. Generelt vil jeg si at du kan vinne en del på flere av bildene dine med en liten oppretting i Photoshop evt. på fargene og også på en liten oppskarping etter nedsampling (let opp gamle innlegg av Carsten Arnholm) Dette er ikke ''juks'' men å tilrettelegge bildet for det mediet du bruker.
Christian S.

Takker for svært konstruktiv kommentar!

Når det gjelder utsnitt var dette vanskelig, fordi krepsen egentlig sitter på en loddrett vegg som heller svakt utover, dvs. jeg henger med hodet ned over den når jeg tar bildet. Så det ble egentlig litt tilfeldig hvordan utsnittet ble ;) Lavere kameraposisjon var i dette tilfellet ikke mulig, ihvertfall ikke uten å ta bilde av den bakfra. Har brukt innebygget blitz med diffuser, men har en gammel Reefmaster-blitz som jeg skal prøve å få til å virke. Siste jeg prøvde ble bildene nesten svarte, dvs. det virket som om blitzene ''opphevet'' hverandre. Så oppdaget jeg at kameraet har en egen slave-innstilling, så den skal jeg prøve ut nå.

Jeg har ikke gjort noe med bildet i PS, men skal se hvordan det blir med litt oppskarping og evt. farger.

La også på en hvit ramme, da jeg syntes det fremhever bildet bedre.
Helge A.

Intenst og skarpt blikk. Fargene virker tilforlatelige. Med større vinkel mellom blits og linse hadde det sikkert blitt enda bedre. Jeg har også planer om å prøve min Ikelite slaveblits i kombinasjon med Ixus-huset, men det spørs om det vil funke.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu