Bukkesprang - en omvendt Knutsen
Alle husker Odd C. Knutsens fantastiske bukkesprangbilde fra i sommer. Å dra en Knutsen, heter det, når man har fanget en aggressiv bukk i spranget mitt i mot og i drivende høljregn. En omvendt Knutsen, derimot, er det man sitter igjen med når bukken på signal fra lokkefløyta setter avgårde - i motsatt retning. Og ikke har annet enn pungen og klauvene å vise fotografen. Og det dessuten er solskinn.

Ellers noen mer konvensjonelle bukkesprang fra sommeren som gikk - de har alle det til felles at dyra er veldig klar over fotografen;-).
Ikke noen vinner rent teknisk, men en omvendt Knutsen skal man likevel ikke kimse av.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-10-24 01:25:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-10-24 01:27:53
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-10-24 01:30:51
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger150
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_612704} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Dag Tore ..

Hei Gratulerer med denne "praktfulle"rådyrserien, fra sommerens utflukter!Jeg likte alle bildene.Skarpe og i flott "positur i vakker rådyrlandskap.Dette kaller jeg meget dyktig jobbeng,spesielt med orginalen! Meget bra som alltid fra en "proff" rådyrfotograf;)Dag Tore Silseth
Svein R J.

Enig med Dag tore her flott serie i fint miljø

Mvh Svein
Bjørn Aksel B.

Flott serie Bernt, men her tror jeg du har sittet ved en liten laptopp og redigert:( Ser du har skarpet opp selektivt, og har nok gitt så det monner med styrke/mengde. Uten å være ufin har du nok dratt litt vildsomt i oppskarpingsknappen. Masse støy på dyra. Sånn er det å få seg nytt leketøy:):)
Fine situasjoner.
mvh
Bjørn A
anders s.

du verden
er dem laget av isopor:-)
en knallbra serie dette her
likte veldig godt versjon1 og også 4
mvh anders
Harald N.

Flott serie av spretne dyr dette Bernt.

Mvh Harald
Ane Therese R.

flott serie :) orginalen ble knallfin med fine farger og lys og herlig positur :)
Lars-Anders M.

Enorm spenst. Mye venting bak slike bilder?
Marit O.

Flott fanget,her går det unna Bernt :)
1 og 4 falt ismak,versjon 2 alt for mye oppskarping !

Mvh

Marit
Heidi N.

Originalen var jo bare rett og slett herlig! :)
Heidi
Svein R J.

Herlig sprangserie dette her Bernt likte alle versjonene

Mvh Svein
Per G.

Spenende situasjonsbilder dette. Enig med noen i juryen vedr. oppskarping, men vet du sitter "langtvekkistan" med en laptop på fanget og da er det ikke enkelt. Det tar du en helomvending på når du om noen dager sitter på hjemmekontoret og mesker deg med en deilig 27 tommer! God fortelling også.
Mvh
Per
Odd Chr. K.

Heisann.
Mulig jeg er inhabil, men når jeg først har blitt dratt inn i denne serien så er vel en kommentar uungåelig...
At fotografen er opptatt av bukkenes reproduksjonsutstyr har vi jo sett tidligere, og jeg må nok se meg grundig slått hva angår genitaliske detaljer som presenteres i enkelte av dine bilder:)
Ellers så er jo serien variert og fin den. Enig Med B.A i litt overskarping hist og her.
Ser jo at du vasser i rådyr i markene dine, men har lyst til å utfordre deg til en "sprangduell". Skal vi si fritt valg av dyr og sprangretning med frist bukkejaktstart 2013? Som konkurransemann klarer du vel ikke å si nei?:)))
Mvh
C. Ddo
Bernt Ø.

Takk for kommentarer! Som BA antyder ovenfor har jeg fått meg redigeringsprogram og gått bananas i selektiv oppskarping av tidligere refuserte bilder. Tviler ikke et sekund på at det KANSKJE kan gjøres mer elegant;-).

Lars-Andreas, akkurat disse bildene er det ikke mye venting bak - litt sniking og ufrivillig skremming er det som lå bak disse. Derimot er det mye ventning bak "fred og ro" nærbildene.

Odd C., selvsagt tar jeg utfordringen, selv om oddsen nok går i din favør - nå skal rådyra ved hytta komme i form, etter en sommer med lat mesking i rogn og det som bedre er!

Mvh,
Bernt

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu