Nationalteateret IV
Her avslutter jeg serien med det mest uskarpe bildet. V2 er nesten det samme som bilde nr. 80924.
Bildet inngår i albumet Uskarpt på T-banen - I denne serien legger jeg ut noen uskarpe bilder tatt med Canon IXUS 400. Kan ikke velge lukkertid på det kameraet og kan derfor ikke ta uskarpe bilder på vanlig måte eller lage panoreringer. Så dette er liksom et slags alternativ. Håper andre med IXUS 400 synes det er alright å se og kanskje prøve selv. :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-21 14:33:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon IXUS 400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFilm satt på 50 ISO, blitz av, ''overskyet'' og zoom 3x. Vippet kameraet nedover samtidig som jeg knipset.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger310
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_61433} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Hei Caroline!

Morsomt bilde igjen. Tenkte på at hadde du levert en film med et slikt negativ, ville laben kanskje ikke kopiert det, hvis de reklamerte med ''pengene-tilbake-hvis-du-ikke-er-fornøyd''. De ville sikkert trodd kameraet gikk av ved et uhell ;-)

Bare for å spinne videre på assosiasjonsnivået jeg har bestemt meg for å legge meg på, dette kunne vært Nationaltheatret i dobbelt forstand. jeg tenker selvsagt på sceneteppet. Såpass uskarpt kan man ikke se om det er skabbete eller blir frynsete i nedre kant etter all subbingen fram og tilbake. Man skal vokte seg vel for å assosiere for mye Ibsensk med dette, man kunne fort begynne å tenke på ''Naar vi døde vogner'', det ville jo Sporveien bli beklemt av. ''En sporvogn til begjær'' er kanskje nærmere, men Tennessee Williams ville kanskje snudd seg i undergrunnen om han fikk se de nye lokaltogene til NSB, de ser ut som syketransporter. (Ettertanke, det ville kanskje ikke vært så farlig, tatt i betraktning frekvensen av sykdom, dødsfall og leger i populære teaterstykker). Kanskje Leif Panduro-inspirert ''Tre vogner for to konduktører''? Eller hva med noe mer frivolt: ''Applaus for åpen skinne''? De klapper jo når flyene lander, de med billig etterbarberingsvann.

Spøk til side. Å se kan være så mye. Å se ting i en sammenheng enda mer. Du viser eksempler på hva man lett kunne avfeid som bomskudd, keiserens nye scenetepper, eller snabel by accident, så henger det likevel i hop - særlig samlet. Skulle likt å se store utskrifter av bildene. Har du beskåret dem mye?
Inger-Lise S.
Hei caroline! Jeg likte dette også veldig godt! Duse,fine farger og fine linjer.Det kunne vært sceneteppet også ja! Fint det her! :-) mvh Inger-Lise
Bjørn H.
Fine farger Caroline .. men tror dette blir litt for abstrakt ... ( for meg da )

syns det fungerte bedre det forrige da man kunne ane noe mer en dette ..

Bjørn

Caroline M. S.
Takk for kommentarer.

Toralf: Takk for den livlige assosieringen din! Jeg skulle ønske jeg kunne fortelle at disse bildene egentlig var en kommentar til Sporveiens sikkerhetsarbeid. Eller enda bedre – mitt syn på nyere norsk dramatikk. Men på den annen side, 40-åringenes livskriser og elleville farser er så likegyldige og uinteressante at de ikke kvalifiserer for å brenne i helvete.

Denne serien var nok intet annet enn en demonstrasjon på at det går an å ta skikkelig uskarpe bilder med puddelen (IXUSet). Eller – hvis jeg skal være helt ærlig, så var det vel heller et utslag av irritasjon over aldri å klare og ta skarpe bilder. He, he – bedre med planlagt uskarpt enn uskarpt som var tenkt skarpt. Men nå får jeg vel heller øve meg mer på det jeg ikke får til. Malere som driver med abstrakt kunst klarer sjelden å lage gode abstrakte bilder før de har lært å tegne og male gode naturalistiske bilder. :-) Bjørn: Dette var det jeg likte best av de fire i serien – sikkert fordi det var det mest uskarpe og fordi jeg var så heldig å få med et par (mann med frakk og dame med veske).

Om bildene er mye beskåret? En del. På V2 og Nationalteateret I har jeg ikke kuttet nevneverdig på sidene. På Nationalteateret III var det en masse grønne, røde og hvite striper over halve bildet – så det har jeg beskåret ganske kraftig. Ryddet PCen her om dagen og slettet nesten alle foto, inkludert de ubeskårne t-banebildene. Så det er ingen andre meg som noen gang vil vite hvordan de egentlig så ut. ;-)
Tom D.
Så får vi vente på neste serie fra deg.
Av de fire bildene dine, likte jeg personlig best nr II.
Ditt siste bilde ble nok noe for abstrakt for meg.
Fine, duse farger, og en ser at det er bevegelse i bildet.
Kanskje det er tittelen som er for fjern i forhold til det en kan oppfatte, eller assosiere seg frem til.
Vet ikke helt. Men uansett så ser jeg altså frem til neste serie. Ha en god dag !
Tom
Caroline M. S.
Takk for kommentar Tom. Jeg liker fargene best i nr II. :-)

Jeg synes det er interessant at du og Bjørn sier dette er et abstrakt bilde. Hvis jeg skulle valgt en annen kategori enn Diverse, ville jeg valgt Mennesker til dette. For meg er ikke bildet abstrakt i det hele tatt siden jeg ser to mennesker og søyler helt tydelig. Abstrakt er for meg noe hvor man verken kan se hva det er tatt bilde av eller gjenkjenne noe konkret.

*ler* Nå holder jeg på med en annen serie - Natur. Bilder fra botanisk hage hvor det ikke finnes noe som helst skarpt, men jeg har likevel tenkt å plassere det på natur og ikke abstrakt. For fargene er helt tydelig botanisk hage. :-)

Takk og ha en fortsatt fin, fin dag du også! :-)
Trond H. T.
Tja, da var den serien over :(

Av de fire bildene synes jeg at versjon 2 her ble best, men det er min egen smak. De er alle så abstrakte at det blir nesten bare å si om en liker bildet eller ikke, og jeg liker serien din. Spesielt så liker jeg fargekomposisjonen; det varme røde mot konturene av den sortkledde mannen. Og i bilde en den kjølige blåtonen i bakgrunnen og de ''varme'' pillarene.

Har selv vært på Nationalteateret og knipset, men jeg gjorde det på den ''riktige'' måten og har bare fått kjedelige, men dog skarpe, bilder. Synes du har løst det abstrakte fint i serien din.

Ellers så synes jeg det er greit at du har begynnt å knipse igjen. Har selv nettopp begynnt og det er innmari artig. Hvertfall når bildet blir bra ;) Så du må ha det mye gøy, hehe...

Mvh.
Trond
Bjørn H.
Hei Caroline ..

Dette er det som gjør ting så spennende ...
Det at vi virkelig kan oppleve og oppfatte ting sååå forskjellig.

Jeg må leite etter mennesker i bildet og hvis jeg tar fantasien i bruk kan jeg kanskje skimte eller ane konturen av ''noe''... veldig veldig svakt..

Bilde er dekorativt og har fine farger, men, ....jeg ville ikke lagt det inn under kategorien ''mennensker''

Men, du er fotografen og du har vært på location, derfor sitter du med en heeelt annen opplevelse og oppfatning av hva du har tatt, og hva du, ser-----

Bjørn : --- )

Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer Trond og Bjørn. :-) Ja, det er kjempegøy å ta bilder igjen, men jeg tror ikke det hadde vært like gøy uten digitalkamera. Som tidligere nevnt - jeg ville aldri brukt fire filmruller på disse bildene. :-D

Jeg synes også det er spennende - ja, nesten utrolig hvor forskjellige folk kan oppfatte bilder/noe man ser. Faktisk var jeg godt over 20 år før det for alvor gikk opp for meg at andre ikke ser nøyaktig det samme som meg (og omvendt). Jeg jobbet som journalist og var ute på tur med avisens fotograf. - Se der. Fint motiv, sa jeg og pekte på den nesten eneste torghandleren som hadde hatt ork til å rigge opp salgsbod på et folketomt torg i Stavanger en veldig varm dag i fellesferien. - Bra sett, sa fotografen og knipset i vei. Vel hjemme i avisen framkalte fotografen fine, nære portretter av en godt voksen torghandler og jeg måtte skrive en helt annen sak enn den planlagte om lite handel på torget. :-)
Bjørn H.
Morsom historie om torghandleren Caroline ..

Kjenner godt igjen slike opplevelser etter selv å ha jobbet i aviser og diskutert bilder med journalister, deskere, og fotokollegaer .. Morsomt. (mange mener mye) !!!!!!!! :)

Bjørn
Lars-Anders M.
Kreativt og tilltalande. Jeg liker stilen. Ok.
Avsluttet .
Härlig varm sommarkänsla, som vajande draperier i sommarvind, underbart snyggt..
mvh/gunte..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu