Pause
Fornøyd med lyset, ønsket meg egentlig litt mer dybdeskarphet for å få fokus både på hanken, sjokoladebiten fremst samt på kanten av koppen. Føler det er noe som skurrer bittelitt i komposisjonen, men klarer ikke finne ut eksakt hva.
Fotograf
Utstyr
  • Canon eos 7d
  • Canon EF-S 60 mm makro f/2.8
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetISO 100. Lysoppsett og framgangsmåte er beskrevet på bloggen min http://fotoeirik.wordpress.com
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMat og Drikke
  • Lastet opp
  • Visninger129
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_614743} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Carsten W.

Du er streng med dotten-folk, men jeg skjønner hva du mener;)
Angaende bildet syns jeg at fokussen sitter bra men lyset kunne være mer dempet og mørk.
Et bilde man kunne god leke med et stund.
Walter S.

Ikke helt sikkert på hva du mener med at "noe som skurrer med kompen" - men personlig ville jeg nok spandert noe mere luft OVER koppen og heller ikke kuttet hjørnenen på asjetten så brutal. Også det manglende håndtaket på teskjeen er noe jeg legger merke til, og spør (inni meg..) HVORFOR...?

Men nå er jeg en gammel Kæll (old fart på engelsk...) som er stokk konservativ, så du må ikke ta mine innspill for god fisk. Det er mange som mener at "regler" - i den grad det finnes - er til for å brytes...

Et annet moment som jeg la merke til med en gang er at bildet er noe "tungt" på venstre siden. For meg virker det nesten som om kaffekoppen er i ferd med å "forlate" bildeflaten, ut i venstre bildekant.

Du har ikke gjort det enkelt for deg selv med en hvit porselenskopp i heller sterkt lys. Faren for utbrenning er tilstedet og manglende struktur på glatt porselen kan lett oppfattes som kjedelig, for her er det store hvite flater hvor ingenting skjer.

Interessant hvordan du har greid å fange den oppstigende dampen så bra. Den synes både over kaffeen, over innsiden av koppen pluss over bakgrunnen. Et pluss for det, Eirik!
:o)

Når det er sagt, så ER det faktisk slik at kommentarvirksomheten her inne er i ferd med å avta. Jeg bare lurer på om denne "kommentartørken" som har vært på Bildekritikken i lengre tid nå, er i ferd med å smitte over hit?

Mvh,
Walter
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg tenkte i de samme baner ang. bildet ditt som Walter her så velformulert uttrykker. Savner mer luft over koppen (bare litt) og kutt av fatet og teskjeen skaper en svakhet ved et ellers veldig bra bilde, både teknisk og visuelt.

Ang. en viss "tørke" her på dotten, ser eg at flere og flere medlemmer bruker Facebook som en slags ny arena for å legge ut bilder.
Eg, personlig, har litt blanda følelser ang. det

Mvh Inger Anne
Avsluttet .

Delikat og fristende bilde. Gode detaljer og fint med varmerøyken fra kaffe`n.
Det første jeg så, var att det ble litt trangt oppe.Ellers har jeg ikke flere innspill..Flott bilde!

Øyvind
Solvår B.

Jeg savner også litt mer luft oppe, ellers synes jeg du har lykkes med bildet.
Her dufter det kaffe og det smaker godt med en liten sjokoladebit til.

Du er flink til å skrive utfyllende kommentarer. Jeg gjør det litt enklere, men synes ikke jeg er flink nok rent teknisk til å gi råd.

: ) Solvår
Jan G.

Jeg synes at du har lykkes godt med lys og farger i dette bildet. Utbrendt på porselenet? En god regel er at dersom mangel på detaljer ikke har noen betydning for bildet, kan vi se bort i fra det. Jeg liker komposisjonen med hanken sentrert.Det er fin tegning i kaffebønnene. Det virker på meg som dette stillebenet er satt på gulvet (parkett). Jeg ville foretrukket en duk.
Mvh Jan
Trygve B.

Det første jeg tenkte på når jeg så dette bildet var at det var et profesjonelt reklamebilde for Friele kaffe. Dette er et bilde av meget god kvalitet. Du far fått til en fin overgang mellom den skarpe forgrunnen mot den duse bakgrunnen. På den måten blir betrakteren dratt inn i bildet. Det tette utsnittet fremhever også motivet her og det har en god effekt. Det vil nok gå på bekostning av den noe trange overkant, men jeg tror valget ditt er rett. Ellers har bildet ditt mange fine detaljer. Firkantet asjett,firkantet sjokoladebiter, skje med speilinger i, en brun stripe på koppen, alt glimrende gjengitt.
Ellers er jeg enig med deg, mange pøser ut bilder, men gir aldri noen tilbakemeldinger. Det er litt synd fordi mange legger ut flotte bilder som fortjener oppmerksomhet, men så lenge de aldri ser andre, så blir det til at en hopper over. Ha en fin søndag. Mvh Trygve
Jan G.

Ojsann. Jeg ser jo at du skriver kjøkkenbenken som underlag. OK. Det er bedre enn gulvet, men en brodert duk hadde kanskje gjort seg?
Mvh Jan
Alf B.

Kjenner lukten av nytrekt kaffe her, stillben er ikke min sterke side men prøver meg på en konstuktiv kommentar allikevel.
Etter min mening kunne det godt vart mer luft i toppen, ville også hatt med hele asjetten og skjeen i nedrekant, tror det haddhetenet komposisjonen litt.
Det kan fort bli utfordringer i et motiv som innholdet både mørke og lyse farger men her har du behersket lyset på en utmerket måte også fargene er klare og naturlige, teknisk er det lite og trekke for her,

Alf

Alf B.

Hadde hevet komposisjonen litt. Skulle det stå


Alf
Mats H.

Jeg er ny her og er helt enig i at man må gi for å få. Har selv ingen faglig bakgrunn så kan ikke si mere enn hva mine "følelser" for bildet er.
Og jeg liker kontrasten mellom det kalde å nakne porselenet og det varme å gode i kaffebønnene og sjokoladen. Men som de andre sier så syns jeg at bildet er litt trangt, selv om jeg liker utsnittet så hadde litt luft gjort seg. Også som du selv sier å få litt mere dybdeskarphet for å få koppen mere i fokus.
Men et godt bilde
Lars Ivarson F.

syns biletet blir litt rangt både oppe og nede, men elles har du utnytta mogskapane i dette stillebenet godt..fine fargar
Eirik B.

Tusen takk for kommentarer alle sammen. Her var mange gode råd og ærlige betraktninger. Jeg tar alt med meg videre og forhåpentligvis blir mitt neste mat/drikke bilde et hakk bedre igjen. Når det gjelder kutt av skjeen så har jeg sett veldig mange matfotos tatt av proffe, hvor dette blir gjort. Men kanskje må jeg gjøre det på en litt anderledes måte for å få det til å se balansert ut.

PS! Ikke føl deg presset til å skrive laaange kommentarer. Det er selvfølgelig veldig hyggelig med en dyptgående analyse av sine bilder i ny og ne. Men et par ærlige linjer om hva du liker eller ikke liker med bildet settes også kjempe stor pris på.

Mvh
Eirik
Oddbjørg R.

Får lyst på kaffe og sjokolade! Liker komposisjonen og spesielt plasseringen av skjea og at den er kutta, gir bildet en ekstra dimensjon.

Hiksen Oddbj.
Tove H.

Koselig, lunt kaffipausebilde med fine farger.
Jeg kunne tenkt meg bittelitt luft både oppe og nede.
Nede pga skeien som tangerer hjørnet.
Bra bilde.
Lars-Anders M.

Smaker bra dette. God bild av kos.
Eva Marie P.

Det er utrolig fristende med kaffe og sjokolade nå, så du har iallefall klart å formidle:) og det er vel ofte hensikten med bilder...eller..å gi noe til betrakteren. Du gir meg iallfall både lukter å smaker med å kikke på dette.
Så er jeg litt for å leke med de "skrevne regler" innen foto, lek med grenser er utrolig spennende. Jeg liker bildet som det er.
Kanskje ville jeg ha kuttet øverst i selve koppen for å fjerne luft:)

Når det gjelder bildekritikk er jeg enig med deg, jeg er ikke den hyppigste her, jeg er litt til og fra, avhengi av hvor travelt jeg har det ellers.

Gleden med denne plassen er at men får gode fotovenner som man kan få konstruktiv positiv og negative tips fra. Jeg har lært SÅ mye her inne. Av flotte mennesker.

Noen er vel ikke så flinke til å gi kommentarer, kanskje de ikke tørr?
Eller vet hvordan de skal formulere seg.
Jeg ser gjerne på bilder til de som kommenterer mine, men jeg kan og gi en kommentar til et bilde som gir meg noe, enten negativt eller positivt.

Jeg ser også at aktiviteten her har dabbet av, det skyldes sikkert facebook som Inger Anne sier og jeg ser at mange bruker mer aktivt bloggen sin.
Lykke til med din agenda, den er god den.

-epl
Lars-Anders M.

Kommentartørken er der. Jeg tror det er for att vi skriver kommentarer bare for å få mange selv. Jeg har falt i den gropen selv. Man må liksom skrive noe for att dere skall se bilder. Da blir det bare tull. Skammer meg over å være med på dette.

Bjarte W.
+1
Det er noe eget med damp og tåke som tilfører bilder stemning, så jeg er enig med mange av de andre mht mer luft oppe. Synes også Walter har et poeng med skjeen. Personlig synes jeg det hadde blitt ryddigere hvis skjeen hadde lagt litt lenger inn - gjerne med hele skjeen med - og andre veien, slik at bøyen følger koppen.
Et alternativ til mer dybdeskarphet, blir jo å gå andre veien, hvor gjerne bare hjørnet av fatet og de nærmeste bønnene hadde vært skarp.
Ellers liker jeg ideen og synes lyssettingen er bra. Liker også gullkantene og fasongen på tefatet, som får det til å virke ekslusivt og litt utenom det vanlige.

Joda, det tar tid å skrive kommentarer på bildene, og her må jeg si at du er en av dem som er flink til å ordlegge seg og formidle det du ser, og ikke minst det som 'mangler'. Personlig ser jeg at aktivitetsnivået for både meg selv og resten av familien øker nå når det nærmer seg jul, og da blir det prioriteringer, også her på dotten.

- Bjarte
Kirsten H.

Komposisjonen med en rekke diagonale linjer stemmer fint for meg. Men jeg skulle gjerne sett en helt ren kopp.....og jeg ville foretrukket et annet underlag enn kjøkenbenken, jeg tenker ikke brodert duk, men heller noe blankt og glassaktig.
Motivet frister til en pause.

Når det gjelder kommentarer her på dotten, så har folk veldig ulike motiver for å legge ut bilder. Jeg synes det er fint å høre andres mening om arbeidene mine, derfor føler jeg at jeg må bidra til at andre også får tilbakemeldinger. Jeg bruker også Facebook, men jeg føler at jeg får en annen type respons her blant andre fotografer.
mvh Kirsten
Eirik B.

Takk til dere siste også for kommentarer og veldig saklige innspill.

Mvh
Eirik
Tone A.

Her får du meg til å stoppa opp både med bildet og underteksten. Sjølv har eg også periodar kor eg må ha pause frå foto.no, frå kommentarskriving og med litt fototørke også. Trur at ein må ha litt pause med kommenteringa, for å seinare å henta inspirasjon og sjå bilda med litt nye "auge". Eg er enig med Kirsten at det er godt å få høyra kva andre synes om bilda mine, både positivt og negativt. "Flott bilde", held berre ikkje for meg. Sjølv er eg verken på facebook eller på nokon blogg.
Eg prøvar sjølv å gi tilbake kommentarar til dei som skriv på mine bilde, men det er ikkje alltid at eg rekk over det. Og elles gir også kommentarar til kreative og spesielle bilde som skil seg ut på foto.no.
Når det gjeld ditt bilde så likar eg den gultona bakgrunnen som gir kontrast til kaffikoppen og asjetten. Kaffibønnene har varme bruntonar og eit varmtona lys som står til bordet.
Utsnittet er litt trangt øverst kor dampen gir liv. Når kaffikoppen tek så stor del av bildet, synes eg at den treng litt meir luft over seg.
Bruken av DOF fungerer fint her, med ein mindre blendar ville kaffibønene blitt meir skarpe og bildet litt meir uroleg.
Heilt rein kaffikopp er meir forventa her kor dampen stig opp, og teskeia kunne også ha vore fjerna.Pga den er meir skarp enn sjølve kaffihanken.
Pluss for god bruk av lys og god linjeføring,
og både sjokoladebiten, kaffikoppen og kaffibønnene kjem fristande fram til nettopp ein pause.
Helsing Tone
Truls Bastian H.

Spennende bra bilde. Hadde det vært mulig å tatt med litt mere over koppen, hadde jeg gjort det. Dette fordi vi kan se at kaffen er rykende varme, og derfor kunne en hatt med litt mere av dampen oppover.
Sissel Kleivdal H.

Jeg skulle gjerne løftet denne koppen til munnen... Et flott bilde med fine linjer, farger og kontraster.-

Mvh
Sissel
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu