Ut Altafjorden
Har nå endelig fått mitt D100. For å bli kjent med kameraet knipser jeg i vei. Dette er et av mine forsøk på landskapsbilde. Strever litt med å få god dybdeskarphet. Trøster meg så langt med at teori og praksis gjør underverker etter en stund. :) Kom gjerne med konstruktiv kritikk.
Bildet inngår i albumet Slik er det her - Natur og mennesker i Finnmark - og Nord-Troms.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-21 23:25:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • Tamron 28 - 200
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger268
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_61482} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Marianne R.

Gratulerer med D100! :o)
Flott landskapsbilde!
Tror kanskje du kunne fått høstfargene enda bedre frem ved å brukt ''sponge tool'',''saturate'' i photoshop 7.

Mvh Marianne
Petur E.

Hej Wenche
Vakkert! Kjempefint naturbilde. fine høstfarger og vannet. Super fint. Liker det her.
Petur
Glenn T.

Flott bilde! Horisonten virker noe skjev og bør vel rettes opp.

/glenn
Venche J.

Horisonten skjev? Nei jeg tror det er et optisk bedrag fordi bildet har så mye tyngde på høyresiden. Det prøvde jeg å rette litt opp ved å ta med buskene til venstre. Nå hadde jeg ikke vater på kameraet, men jeg tror horisonten skal få være i fred. :)
Lars Henrik K.

Horisonten er faktisk litt skjev :) Heller litt til venstre. Du ser det hvis du drar vinduet ned slik at vannlinja kommer opp mot toppen av vinduet (hvis du skjønner). Dette bildet lider litt av utbrent himmel. Legger ved en link til en utmerket webside som heter The Luminous Landscape (http://www.luminous-landscape.com). De har massevis av Photoshop triks som kan være gode å ha. Blandt annet, bør du lese artikkelen om Digital Blending (http://www.luminous-landscape.com/tutorials/digital-blending.shtml)

Når du skal ta landskapsbilder av denne typen, lønner det seg å bruke en liten blender for å få alt skarpt (f/8-f/16) Her treffer du som regel også objektivets beste optiske egenskaper.

Mvh
Lars
Steinulf L.

Enig med Lars H K. Jeg bruker samme tilnærmingsmåte for å sjekke påstand om skjevhet. Det mangler litt skarphet og bildet er skjevt. Ikke helt sikker på fargetonene er heller. Dette er et motiv med muligheter.
Venche J.

Takk til Lars Henrik, Steinulf og Glenn. Joda, dere har rett. Horisonten heller 1 grad. Jeg sjekket det med å dra en hjelpelinje i PS, når bildet er i 1:1.

Det var mange bra tips fra dere. Jo, bildet er uskarpt, det er jeg klar over. Det er dette jeg nå øver på. Det er så mye knapper og dippedutter at jeg nok må bruke litt tid før jeg har fått inn alt. Må bruke teskje her. :)

Målet må jo være å klare å komponere et godt bilde, og samtidig bli så flink at man får bildet slik det skal være uten å gå om PS. Jeg trener, gi meg bare litt tid. Dere skal nok få flere bilder til kritisk gjennomgang.
Avsluttet .

Uff da...her har du gjort det jo ganske heftig kritiserer hos andre - nemlig manipulasjon av naturbilder....trodde vi var på samme lag en stund, jeg;)
Venche J.

Neida, jeg har ikke manipulert noe. Jeg har kun rettet opp horisonten, og det er mørkeromsarbeid, skjønt jeg strever med å holde styr på horisonten i søkeren nå. :)

Hvis du tror at himmelen er manipulert, så er den ikke det. Det er en dårlig komprimering fra min side, og et dårlig bilde i utgangspunktet. Jeg presterte til og med å slette orginalfila (Den fra kameraet.)

Pytt, jeg øver og øver og har slett ikke til hensikt å begynne å flytte på stolper, stener osv. Ei heller dra naturen inn i stua. ;)

Jeg er vel ikke så veldig tilhenger av hvilket lag jeg er på, men jeg har markert kraftig hvilken mening jeg har. Det ble mye dørslamring på diskusjonssidene etter det.

Ikke mobb;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu