Korte dager, flott kveldsglød og en bris fra sørvest ..
...som blåste gresstråene, ikke akkurat "veggimellom", men dog - noe FOR mye for min HDR-fotografiske smak. Stråene ble med i alle 5 eksponeringer, som noen "linselus" og lager et litt uryddig bilde, men jeg lar det stå til...desperat som jeg er etter nye motiv. Det er lyset og stemningen jeg falt for, mer enn for motivet.
Tiden like etter solnedgang (nå i november) kan være magisk, selv om det bare varer en 5-10 minutter - så er det over!
Stedet er ytterst på Tangen / Kråkerøy, med utsikt til Hvaler. Kilen heter "den lange kilen" eller også Langekilen og solen har akkurat gått ned over Arisholmen.
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/25s
  • Nei
  • AnnetISO 200 og stativ. Jeg vet at det ikke er 'perfekt' som bilde, men jeg liker det likevel.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger66
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_615356} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Agnar H.

Varme farger, men samtidig høstlig og kaldt. Fint med den nærmest oransje fargen i stråene som går igjen i bergene bortenfor.
Håkon Ø.

Du sier det selv Walter, korte dager flott kvelds glød og bris fra sørvest. Herlig, liker også godt komposisjonen din der den fører oss utover havet mot solnedgangen, syntes dette ble flott Walter
Line H.

Synes desperasjonen din ga en god stemningsraport fra de magiske 5-10 min. og bringer varme inn til betrakter til ellers en kald måned.

Line
Carsten W.

Det er jo et fint bilde. Lyset sittet og gir flaten orden og struktur.
Slike stolper som du har i bildmidten kunne ble et problem, men det har løst meget smart, syns jeg.
Tove H.

Lyset og stemningen er der...varmt og vakker i møte med en kald årstid.
Olav Bjarte K.

Denne gangen tar du et skritt ut av den walterske sti, og gir oss et bilde som ikke strutter i gjenskinnet av din fargerike pensel.

Jeg "kjøper" motivet og komposisjonen - til og med den midtdtilte fortøyningspålen og de snåle stråene ;) - men det blir litt mye mørketid og høstdepresjon i de harde kontrastene i det øverste laget. Eller alternativt: Bildet avviker fra de glade og gule høstbildene og tar oss ned på bakken - det er jo slik høsten egentlig er; mørk, trist og fortærende - men vi skimter den livgivende våren øverst til venstre...

God helg!

Vennlig hilsen.
Alf B.

Herlig glød både i horisonten og forgrunnen Walter, du behersker HDR fotografering på naturlig og flott måte .

Alf
Walter S.

Hallo alle sammen. Takker heved Agnar, Håkon, Line, Carsten, Tove, Olav Bjarte og Alf, for kommentarene her inne!

@ Olav Bjarte: Vel, jeg hadde nok litt panikk den dagen. Jeg SKULLE ha et nytt bilde å legge ut. Men, når det er sagt, så har jeg egentlig en forkjærlighet for mørke, Mollstemte bilder, så dette er ikke helt uvanlig for å være meg. Dessuten, så er jo November den mest melancholske månaden jeg vet om, i alle fall...
;o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu