Postgirobygget (og meg)
Postgirobygget (det store) og meg (det stygge). :-D

Legger ut en v2 også - uten meg i birolle. Postgirobygget er pent - bare man ser på det fra den rette vinkelen. :-)
Bildet inngår i albumet Store, stygge? - Inspirert av alle bildene som fremstiller Postgiro-bygget som stort og stygt, tenkte jeg her at jeg skulle vise at flere på ''stygg-norsk-arkitektur''-listen er pene. :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-23 22:54:01
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-09-23 23:36:52
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon IXUS 400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger945
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_61749} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (38)
Eskil O.
Du verden for et sug innover, eller oppover, tøft.

Eskil.
Tom A. T.
Enig med Eskil, her går det rett til himmels. Uten deg ble det for tomt.
mvh Tom T
Bjørn H.
Hei Caroline ..

Det er masse sug i dette .. Liker trøkket her..

For meg er V2 en suveren vinner... hodet skal ikke være med ... heheh :)

Lurer på om det kunne vært beskåret på alle kanter, til etter den øverste metallista .. og rundt slik at det ble renere og at jeg fikk en enda større opplevelse av suget uten forstyrrelser ...

Igjen denne måten å tolke å se ting på da vet du ... :)

Sliter litt med symetrien ... slik det er nå.. Men for all del Caroline, dette er et stilig bilde...

Bjørn
Fred S.
Nei, som Bjørn sier, hodet skal da ikke være med. Bortsett fra det, som i ekstrabildet, er dette veldig flott uttenkt og komponert, du har tydeligvis hode for dette, selv om du stikker det fram akkurat her. (hvis det er ditt da)
vh fred
Tormod I.
Meget bra bilde Caroline. Helt enig i det du skriver i beskrivelsen. Versjon 2 for meg også :)
Caroline M. S.
Takk for kjappe, hyggelige kommentarer. Jeg vet ikke om dere klarer å se hvordan bildet er tatt, men den øverste delen er speilbilde av den nederste. Jeg la kameraet på en av de tverrgående vinduslistene. Trekantstripen er en horisontal list. Siden kameraet lå nede på listen kunne jeg ikke se nøyaktig hva jeg tok bilde av. Holdt på å le meg ihjel da jeg så at jeg også var kommet med på bildet (sitter og ler fremdeles - tok bildet i ettermiddag). :-D

Bjørn - jeg lurte litt på det er med symmetrien. Jeg tok noen andre som er mer symmetriske enn v2, men etter å ha kikket vel og lenge kom jeg til at jeg likte v2 best - nettopp på grunn av ikke-perfekt symmetri. Jeg syntes det ble litt mer spennende, men så liker jeg da godt skeive ting. Derfor valgte jeg også å beholde de der greiene øverst til høyre. Skal se litt mer på de andre og kanskje legge ut en mer perfekt v3. :-)
Marthin H.
Jeg må ju bare si at jeg som vanligt er imponert!
Bra jobb Caroline!
Töff byggnad den har jeg sett å!
Men det er mere sug i din!
Bjørn H.
Jeg kjøper den ... vedr. symetri eller ikke symetri.

Det kan av og til være deilig at alt ikke er heeelt A4 ... ganske ofte faktisk ... så tja det var uansett min umiddelbare følelse .

Bjørn
Inger-Lise S.
Oj!Wow! De snakker om ''sug innover'',og det er det! Ellers er det stilrent,vakkert og med flotte farger! Du er dyktig!!! Rålekkert! Hilsen Inger-Lise (som følger ditt råd og eksperimenterer ennå,for det er gøy!Men prøver å øve på lys og annet også,det mest elementære,vet du! :-) Hilsen Inger-Lise igjen
Lars Erik N.
Skikkelig flott dette. Bra speilig. Versjon 3 er bra, selv om det ikke er kuttet helt riktig vel. Det er jo en stor hvit stipe nederst. Bare pirk of course. Jeg liker bilde jeg.

Mvh
Lars
Bjørn H.
V3 er best ....heeeeeeeeelt klart. Nå kan jeg sove roligere ....hehehe


Bjørn
Caroline M. S.
Bjørn - nå har jeg kikket på de andre bildene igjen. Diverse småsnusk på alle, så jeg har istedet kuttet av på v2 slik du foreslår (tror i hvert fall det var slik du mente). Det er fremdeles ikke helt symmetrisk. Tror jeg må ned til Postgirobygget minst en tur til for å få det perfekt. :-) Takk for de fine kommentarene og tipsene dine. Jeg setter stor pris på de (selv om det virker som jeg alltid protesterer *SS*).

Ekstra takk til Marthin - det var jo ditt bilde av Postgirobygget som ga meg ideen til å lage ''Store, stygge''-serien.

Og takk, takk Inger-Lise. Det beste rådet jeg har er å se på Bjørn Rørslett sine bilder og lær at alt er lov, alt er mulig og foto gøy! :-)
Caroline M. S.
Takk Lars Erik. Den store hvite stripen kommer sannsynligvis fordi jeg har valgt svart bakgrunn med hvit ramme - ser ut for at det blir slik på alle versjoner som ikke er nøyaktig like i målene som v1. :-(

He, he - sov godt og drøm søtt Bjørn - og takk igjen for hjelpen! :-)
Inger-Lise S.
Hei!Det har jeg GJORT Caroline! Bjørn R og flere,-også på hjemmesider! Ellers våger jeg litt å gjøre som jeg vil,ja! Men det mest elementere,det må jo læres...Jeg er kjempeglad for alt jeg lærer på dotten!:-) Men tar meg tid,da...''Rom ble ike bygget på en dag''..vet du! hilsen Inger-Lise
Avsluttet .
Er ikke sikker på om jeg liker 2 eller 3 best.
Men flott var det. :)
Tom D.
Hei, Caroline !
Nok et godt verk fra din side.
I tillegg til et godt sug (gir næring til min moderate høydeskrekk), som andre her sier, så er komposisjonen din virkelig god.
For meg blir dette en mellomting mellom kategoriene ''arkitektur'' og ''manipulasjon'' - selv om det egentlig ikke er det siste.
Veldig bra dybdeskarphet også.
Liker alle versjonene på hver sin måte. Trekantlisten (som vel er vertikal, ikke horisontal ?) gjør seg bra.
Hadde du hatt PS (he-he), kunne du lagt ut V4 - hvor hodet var klonet bort :D)

Ha en fin dag !

Tom
Avsluttet .
V3 var bra, synes jeg. :)

Hedda:)
Marit E.
Et vakkert Postgiro-bygg, jo!
Dette var bilde der jeg blir sugd rett opp til øverste etasje. Flott, likte versjon 3 best.
mvh Marit
Steinulf L.
Litt av et trøkk i dette. Versjon # 3 er Meget Bra!
Trond H. T.
Postgirobygget er blitt bedre etter oppussingen. Synd at ideen min nå er brukt. Har hatt lyst til å ta dette bildet en god stund, men har ikke hatt tid, eller så har jeg glemt det :(
Men, men, jeg skal nok gjøre det jeg også for slike, nesten abstrakte, arkitekturbilder med symetri som stemmer er de bildene jeg liker best ;)

Kjempebra bilde, og bedre enn jeg hadde håpet å lage. Hmmm. Det er jo pent vær i dag, og jeg har tid... Virkelig motivasjon til å ta et selv.

Synes versjon 1 er best, men liker ikke helt skalpen din da :)

Flott bilde

Mvh.
Trond
Avsluttet .
Likte også V2 best, men det er bare fordi jeg mistenker at du har smugtittet på min bilde bilde nr. 15701 og plagiert litt, hehe. Nå var din bakgrunn mer spennende enn på bildet mitt, må jeg dessverre innrømme. Enten den vendes i speilet eller ikke. Fint med få og blå toner. Postgiro Blues, eller er det fordi Schobsteds nyervervelse er fylt med lyseblått innhold (og litt mørkeblått kanskje). Tantene ble kanskje for liberale i Akersgata. Passer liksom bedre i stramme, rettlinjede Postgirobygget. Iallfall reddet de bygget fra den snarlige død. Se bare hva som skjedde med Philips-bygget på Majorstua. Poff... og borte ble det. Hehe...
Toini B.
liker i grunnen alle versjonene jeg! Godt sett:-)
Andreas E.
holder en knapp på v #2 trur eg.. kanskje det kunne funka i sv/hv og litt hardere kontrasta også ? :)
Inger Anne Maritsdotter V.
Her ble Postgirobygget faktisk fint;ta det som et kompliment:-)
Vh Inger Anne
Caroline M. S.
Tusen takk alle sammen - så flott at så mange har kommentert et arkitektur-bilde. Arkitektur og Abstrakt må vel være de minst populære kategoriene her på foto.no.

Tom: Det skulle vært vertikal ja. Jeg regner det som mitt mest feminine trekk - det å blande høyre-venstre, vertikal-horisontal. :-D Hadde vært kjekt og hatt PhotoShop ja, men det koster jo 10 000 spenn. Mer enn en flybillett til andre siden av verden. I hele oktober skal jeg være kartleser (ha, ha) i Mexico - jeg regner med at vi forviller oss bort til mange spennende steder vi ikke ville sett med en som klarte å holde orden på himmelretningene. :-)

Trond: Motivet er ikke oppbrukt. Glem at du har sett mitt Postgirobygg. Jeg er ganske overbevist om at dine bilder av bygget blir helt annerledes og mye bedre. :-) Enig med deg - jeg liker også arkitekturbilder hvor man bare såvidt kan kjenne igjen bygget eller se at det er et bygg i det hele tatt.

Toralf: He, he - ja, det selvportrettet ditt har jeg jo sett, men kom ikke på det før du minnet om det. Skal ikke utelukke at det har ligget i underbevisstheten min og gjort sitt til at jeg lo av uhellet og fant ut jeg ville ha det som v1. Jeg var på Majorstua i forrige uke og tenkte på Philips-bygget. Tenkte at det er rart jeg ikke kan huske hvordan det så ut - husker ikke en gang om det var hvitt, grått, svart eller noe helt annet og tar det som et tegn på at det var OK at det ble revet. Ville nok ikke glemt Postgirobygget like lett.

Andreas: Takk for tipset. Svart-hvitt - det skal jeg jammen prøve og hvis det blir bra blir det i tilfelle det eneste bra svart-hvitt-bildet jeg noensinne har tatt. Har prøvd mange ganger, men får det ikke til. Blir bare noen slappe, grå greier. :-(
May-Lise L.
Jeg liker arkitekturbilder, og syns dette er et fint eksempel på hva som gror opp av bakken ;) V.3 er best.
Avsluttet .
Jeg har et bilde av Philipsbygget et sted, passet på å ta det rett før sprengningen. Må finne det fram, jeg husker heller ikke. Men stygt var det.

Dessuten: Fulgte ikke Photoshop Elements med kameraet ditt, da? Det følger iallfall med Ixusene nå. Det koster uansett bare en snau tusing, og gjør 90% av det fullversjonen gjør.
Kenneth S.
Tøft bilde som ble hakket mer abstrakt når du forsvant (ikke personlig ment)! Likte V3 best!

Mvh Kenneth
Caroline M. S.
Toralf: Håper du finner bildet av Philips-bygget og legger det ut her. Nei, Elements fulgte ikke med puddelen, men jeg tror det følger med Canon-kameraene i ''klassen'' over.

Kenneth: Takk. Ingen grunn til bekymring - jeg er ikke hårsår. ;-)
Avsluttet .
Snyggt komponerat, kul idé, brunetter e okej de med... *s* stå på!
Caroline M. S.
He, he KG Stolt. Jeg skal skjerpe meg - i tillegg til å fortelle blondinevitser og reklamere for brunetter skal jeg også si noe om bildene dine. :-D
geir j.
Likte versjon 3...
Inger Anne Maritsdotter V.
Du greier å lage kreative og morsomme bildeutsnitt av kjedelig og grå arkitektur;tøfft !
stian w.
kjempebra!
v1 var helt knall!
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer, og jeg er ekstra glad for alle som liker v1 best. :-D
Rune T.
Sitter og ser på Postgirobygget fra kontorvinduet mitt akkurat nå og må absolutt si at du har tilført bygget kjempespennende elementer.

En glitrende avbildning som gir et enormt sug innover i bildet. Synes absolutt ab ''skalpen'' din passer inn - bidrar til at bildet er annereldes enn andre skyskraperbilder!!

Stå på!

Mvh

Rune
Line Kristin W.
Selvironien Lenge Leve! ;-D

Blir litt labbete det her da, men v3 er ganske enkelt like rålekkert som v1 er råmorsomt ;-)

- Line :-)
Rune H.
Knallbra bilde!!
Følelsen av å bli dratt innover i bildet er absolutt til stede!
Versjonene er såpass ulike at de blir tre forskjellige bilder for meg!
#3 skaper den beste dybdefølelsen, samtidig som jeg synes at det ekstra blåe i speilingen til venstre i bildet i #1 er god!
Rune :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu