Havørn i Telavåg
En drøm gikk i oppfyllelse for meg idag, var og knipset havørn i Telavåg. Det var skikkelig kjekt og få oppleve ørna gjennom kameralinsen!:)
Utstyr
  • 7d
  • 400mm f4
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • AnnetISO 650, handholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger113
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_617515} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Truls L.

Dette var et utrolig skarpt og flott bilde av havørna, knipset i akkurat rett øyeblikk. Missunner deg opplevelsen :)

Truls
Bjørnar P.

Flott bilde av ørna. Litt synd at det ikke er mulig å se klart hva den har fanget. Oppskarpinga noe mangelfull. Ser at bildet kan bli betydelig skarpere med litt ekstra oppskarping etter nedskalering til web-format.
Fin komposisjon og meget fint lys. Ingen forstyrrende bildeelement.
Gudmund N.

Takk for kommentarer begge to!:)
Jeg er ikke helt inne i redigeringsfaget ennå, men ned skalering til web-format, hvordan gjøres det?, visst jeg kan spørre dumt;P
Gudmund N.

men for og spørre, har sett slike typer bilder som er skarpe `all over`. hvordan får en til det med et fokuspunkt foreksempel?det blir vel ikke like skarpt overalt da, da er det vel lukkertiden blant annet som bestemmer mye!?
Odd E. k.

Et godt bilde av havørna under matauken. God skarphet inn på fuglen sammen med lyset. Flott komponert i et fint utsnitt.

Mvh

Odd E.
Gudmund N.

Takk!:)
Svein R J.

Flott bilde fint lys likte vannspruten bak så gjør det litt actionpreget

Mvh Svein
Bjørn Åge O.

Hei
lener meg til kometaren til Odd E,,,Flott bilde
Gudmund N.

Takk for kommentarer!:)
Bjørnar P.

Nedskalering innebærer å redusere bildets oppløsning fra full oppløsning ( for eksempel 12MP som er 12 millioner pixler) til maks oppløsning på foto.no, som er 1280px på lengste side, for eksempel 1280 x 800). Dette vil dermed som regel tilsvare en oppløsning på ca 1MP (1 million pixler) En så kraftig reduksjon av pixler høres dramatisk ut, men trenger ikke gi synlig kvalitetstap dersom det er gjort riktig. En viktig del av dette er etterjustering av skarpheten. Dette bør gjøres med et oppskarpingsverktøy som tillater justering av radius, noe du finner i verktøy som blant annet USM. (Finnes i de fleste bildebehandlere som ikke er gratis, og noen av de som er gratis også) En radius på omkring 0,5-0,8 er et godt utgangspunkt før du justere mengde til ønsket effekt.
Du MÅ ikke bruke nedskalering for å legge ut bilder på foto.no, men da vil siden skalere ned bildet automatisk til maks verdi uten å etterjustere skarpheten. Resultatet blir da lett som i ditt tilfelle; bildet blir ikke så skarpt som det kunne og burde vært.

Ditt andre spørsmål handler om en annen type skarphet, nemlig dybdeskarphet. Den påvirkes av åpningen på blenderen. Et bilde som er fokusert på et bestemt punkt kan dermed bli tilsynelatende like skarpt også der bildet ikke var i fokus dersom det er brukt en liten blenderåpning. Best skarphet vil likevel være der fokus ligger, men forskjellen kan være svært liten i praksis. Forskjellen kommer naturlig nok best frem når bildet har størst mulig oppløsning og skarphet, og der blander oppskarpingen seg inn også her. Ditt bilde har liten dybdeskarphet, og du har dermed etter all sannsynlighet brukt stor blenderåpning. Dette gir en uskarp bakgrunn, som her er et pluss. En ekstra oppskarping kan dermed med fordel gjøres bare på det området som ønskes skarpt.
Gudmund N.

okei, jeg er ikke så inne i det der ennå, mye og lære å sette seg inn i!
Ja, stemmer, her brukte jeg f4.5 og da blir det ikke mye dybdeskarphet.men en diffus bakrunn!
Tusen takk for svaret, alltid kjekt å lære å høre fra de som kan det!;)

Mvh GN
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu