Renessansehuset på Isegran / Fredrikstad
Fant noen bilder idag, som jeg ikke har behandled ennå. Dette ble tatt søndag 24. september kl. fem på 8 om morningen, i det de første solstrålene treffer det gule Renessansehuset på Isegran. Huset er Fredrikstads eldste trebygning – det over 300 år gamle «Empirehuset» oppført i 1730.
Renessansehuset og -hagen:
http://ostfoldmuseene.no/2012/07/16/dugnad-ved-renessanse...a-isegran/
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde56mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetStativ. ISO 200. 5 eksponeringer blir 1 HDR.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_617525} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kjetil S.

Teknisk strøkent, og flott lys. Som alltid i dine bilder, sitter komposisjonen godt. Ser ikke noe du burde ha gjort annerledes.
Geir K.

Meget flott bilde. Teknisk strøkent som Kjetil sier.
Nydelige farger og et godt lys.
idyllisk stemning i hele bildet. Flott detalj hvor svanene kommer inn fra høyre.
Meget bra dette Walter.

Geir
Harald G.

Herlig stemning. Strøkent som vanlig.
Håkon Ø.

Herlig bilde, flott med flere eksponeringer slik at du får frem hele spekteret. Idyllen bare oser av dette bildeveldig flott.
Solvår B.

Enig med gutta boys. Et nydelig høstbilde.
: ) Solvår
Jan G.

For et vakkert bilde av et verdifullt kulturminne.Lys og farger strømmer imot betrakteren. Perfekt komposisjon.
Mvh Jan
Olav Bjarte K.

Et trelags landskapsbilde med ingredienser av miljø (Hvor flaggstanga ikke hører hjemme), historie, arkitektur (Den staselige og storslagne bygningen som troner i sin lille park) og årstid. Jeg kunne ha stoppet der, men bildet forteller mer med sine små detaljer; Ender og svaner travelt opptatt med sine morgensysler i strømmen der elva deler seg.

Lysspillet på bygningens endegavl og granitten foran sammen med lyset på mønet til bygningen bak løfter bildet dit det er.

Ro og harmoni...

Vennlig hilsen.
Eddie P.

Fantastisk!
Walter S.

Takker Kjetil, Geir, Harald, Håkon, Solvår, Jan, Olav Bjarte og Eddie for vennlige ord til bildet av Isegranhuset!

@ Olav Bjarte: Hører ikke en flaggstang med i 1730-tall miljø? Fantes det ikke flaggstenger den gang?
Det lar seg gjøre, rent teknisk, og klone den bort, men har mine tvil om det er forsvarlig av dokumentariske - og moralske - grunner.

Jeg kan være enig med deg at flaggstangen, p.g.a. sin hvithet mot mørke trær, står meget ut av bildet og øyet søker automatisk dit.

Mvh,
Walter
Harald G.

Hm.. rolig kara.. ifølge Google var det ihvertfall flaggstenger på Tordenskiolds tid og det er jo en stund siden også sikkert før det.
Lars Ivarson F.

godt perspektivog fint snitt..fagert lys har du også i dette kvalitetsbiletet..
Walter S.

Takker også Lars pluss han Harald en gang til!
;o)

Mvh,
Walter
Olav Bjarte K.

Dette er hva jeg tenkte da jeg så flaggstanga, Walter: Renessansen er jo tiden for heraldik, slektsvåpen og adelsmerker, og det hang slike faner fra hvert et spir i Europa. Men - over festningsbyen vaiet Danebrog (Vi var jo dansk "koloni", og en digresjon: Daner er danske "vikinger". "Brog" er norrønt eller gml.norsk, og betyr "ullstoff". Fortsatt finnes det mannfolk på vestlandet som "tek på seg broka" (Bukse, benklær)), og jeg kan ikke tenke meg at kommandanten ville ha sett med blide øyne på annen flagging fra andre siden. Jeg vet at Danebrog ble tillatt brukt privat fra 1850-årene, og jeg tror at det ikke var en mer liberal holdning hos oss. Etter 1814 hadde vi vårt eget flagg, og jeg kan ikke tenke meg at dette - med eller uten sildesalat - ble tillatt brukt utenom nasjonale interesser. Dette endret seg antagelig under de nasjonale strømningen mot 1900-tallet, og fra 1905 vaiet flagget slik vi kjenner det i dag fra alle offentlige bygninger og store gårder. Etterhvert også fra villaer og mindre gårder, og i dag fra hytter, balkonger og blomsterpotter...

Puh!

Vennlig hilsen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu