På vestlandsbesøk, -Havsula
Fantastisk opplevese å se disse fuglene i flukt. Raske små bevegelser flytter fuglene langt bort fra fotografen raskt. Jeg følte meg nesten beæret da den seilte langt der ute nesten utenfor skuddhold. Bildet er ca 25% utsnitt av orginalfila. Men regner ikke med å få flere muligheter så derfor legges den ut. For mer informasjon om pippen ta en titt på Josteins baby bilde nr. 82163
Bildet inngår i albumet Fugleparken -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-09-26 00:26:05
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D100
  • Sigma 50-500
  • Brennvidde500mm
  • Blender-
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • Annetf/6,3, med vind og uten stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger348
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_61901} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Thomas B.

Flaks at du fikk den med da.

Det er vel så god kvalitet på den opprinnelige bildefila til at det ikke skader å ta et enda tettere utsnitt så vi får fram mer detaljer på fuglen.
Stig B.

Jeg er bare imponert over dine fuglebilder, har ikke noe annet å si. Jeg ser fram til hver gang du legger ut nye :-). Fint du var kjapp på labbe, bakgrunn helt rolig, fuglen skarp, dens farger kommer fint fram.
Mvh Stig
Inger-Lise S.

Flott fuglebilde med topp kvalitet,som alle dine fuglebilder! Skjønner at det ''krever sin mann'' å ta fuglebilder,når de forflytter seg så raskt som disse!
mvh Inger-Lise
Hans-Einar O.

Utrolig at det kan være samme fuglearten som Jostein hadde fanget på stranda. Interessant å se, samtidig som det er et bra bilde av en som tydeligvis er vanskelig å få ''has'' på ;-)
mvh Hans
Carsten A.

Fint av uvanlig fugl for de fleste.

SB: Her er det brukt 25% (1/4) av opptaksarealet på en D100. Det gir ca. 1504x1000 piksler. Nevneverdig mer detaljer enn du ser her får man ikke fram om det beskjæres mer av himmelen - dette gjelder selv med de beste objektiver.
MVH CA
monica p.

Stilig å se en slik på nært hold, har vel egentlig ikke sett den i det hele tatt tror jeg.
Du har fått frem fargene fint til tross for avstanden.
Bra Nils.
Mvh Monica:o)
Stig B.

Hei CA, du har nok blandet far og sønn her ;-), i dette tilfellet er det sønn, TB, som ville hatt et tettere utsnitt. Jeg er veldig glad for all info både om fuglen og opptaket, og synes det er kjempefint også på dine bilder at du legger ut slik informasjon. Det gjør at vi kan komme et steg videre.
Mvh Stig
Jostein M.

Dette er så absolutt flott Nils. Med den brennvidden og det utsnittet er jo dette imponerende.
Mvh
Jostein
Sverre S.

Veldig pen fugl dette her, sjelden å få på skuddhold.

Mvh
Sverre
Carsten A.

SB: Beklager at jeg skrev ''SB'' der meningen var ''TB''!

En annen sak er at det er mange og gode grunner både for og mot å gi tekniske opplysninger til bilder. Tekniske opplysninger er helt irrelevant for bedømmelse av det billedmessige innholdet, og det er nok grunnen til at mange ikke legger dette fram.
MVH CA
Stig B.

CA, dette er ikke en debatt som hører hjemme under bildekritikken, men jeg som amatør lærer å se hva dere gjør når jeg får tekniske opplysninger. Det er alltid sånn at lærekurven gjør at man en periode beherskes av utstyret før du selv behersker det. Læring av andre er en metode å korte ned denne lærekurven.
Mvh Stig
Nils B.

Takker for hyggelige tilbakemeldinger. Mange ganger og sikkert altfor ofte er objektet utenfor rekkevidde eller i et lys som ikke er helt egnet for eksponering. At denne pippen var så langt borte som den var gjorde egentilg opptaket enda mer spennende en om den hadde vær nær. Å komme hjem med filer som en ikke er helt sikker på og krever noe arbeid i ps gir meg mengder av glede og enkelte ganger frustrasjon.
nbh
Reidun G.

Veldig kjekt å se Nils, bra du klarte å fange den.
Synes du har fått med bra med detaljer på så stor avstand.
Reidun
Tom E. F.

Har sett mange bilder av havsula, men det er gjerne i hekkesituasjon. Har også sett den i kikkert hjemmefra, men aldri fanget slik i flukt. Fuglen er absolutt ingen sinke i lufta, derfor synes jeg dette var imponerende, Nils!
mvh Tom
Carsten A.

SB: Emnet tekniske opplysninger er berørt i tråden : http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=77143

MVH CA
Tom A. T.

Noe eksotisk over denne arten. Må innrømme at en slik har jeg aldri sett. Hvor store er disse?
mvh Tom T
May-Lise L.

Bedre enn min utstoppa, ja! ;D Fin plassering i bildet. Gulfargen kommer fint fram. Tom, de er store! Som en ara-papegøye.
Carsten A.

TAT: Stor fugl, vingespenn på opp mot en meter, se næmere : http://birding.about.com/library/fg/blfg-morusbassanus.htm

MVH CA
Bjørn H.

Imponerede at du finner de, og får festet det på brikka såå flott .. Tar av meg innehatten !!!

Bjørn
Kjell G.

Flott bilde av en for oss østlendinger uvanlig skapning. Det er lett å si at man kunne ønske mer skarphet og tettere beskjæring, men forhold og avstand er jo slik de er når utløseren aktiveres.

mvh kjellg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu