Fant ikke flere bilder i dette utvalget!
Spor av lys
Tok dette bildet fra Ekeberg, nærmere bestemt Vallhallveien. Skulle egentlig ta et panoramabilde av Oslo by, men så meg litt rundt etter noe som skjedde i bybildet da jeg så masse trafikk på vei mot Vålerengatunnellen. Jeg byttet fra vidvinkellinse til 55-300mm og tok dette bildet på 210mm med mitt Pentax K5. Eksponeringstiden var 30 sekunder om jeg ikke husker helt feil. Har ikke gjort så mye med bildet bortsett fra å endre litt på kontrast og eksponering og til slutt lagt til en sort/hvitt maske hvor jeg fjernet sort/hvitt fra de røde lysene.
Dette er et av mine første light-trailsbilder og jeg er godt fornøyd med hvordan det ble til slutt.
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2013-01-22 20:30:04
  Versjon #2
Utstyr
 • Pentax K-5
 • Pentac SMC DA 55-300mm
 • Brennvidde210mm
 • Blenderf/32
 • Lukker30/1s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_622110} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Walter S.

Dette er for så vidt et greit nattebilde med gode detaljer og bra eksponering. Det er dog en del momenter som man kan ta hensyn til for at det skal bli helt topp å se på.

- Format: Du kan godt kutte en del nederst i bilde hvor det er nesten bare sort, som ikke bidrar noe særlig. Da vil også bildet bli større (i visningen her) og man vi kunne nyte detaljene bedre. Ett loddrett bilde får uansett begrenset plass her når man tar hensyn til største bredde / høyde.

- Når du presenterer et slikt bilde med mye sort i, spesielt ut i kantene, både oppe / nede samt h / v så vil bilde "sveve" i mørket når man åpner det her, fordi bakgrunnen også er sort. Man ser ikke hvor bildet begynner og slutter. Skjønner du? Det lønner seg alltid å legge en tynn ramme rundt i enten hvit eller grått, da vi bildet stå ut mye bedre og man kan fornemme grensene. Alternativ er å velge hvit ramme rundt i visning når du laster opp bildet.

Bare mitt lille bidrag til å øke interessen om bildet.

Mvh,
Walter
Anders W.

Hei og takk for konstruktiv kritikk, Walter. :)

Har nå gjort som du har foreslått, se versjon 2.

Synes du det ble bedre nå?


Anders
Walter S.

Ja, det har blitt mye bedre og mere DYNAMISK, etter min mening.

Når jeg sa en 'tynn' ramme, så mente jeg enda tynnere enn den du har brukt nå (men det vil alltid være en smakssak). Du kan, neste gang, godt ta 1/3 del så tykk som du har brukt her, ellers er faren tilstedet for at selve rammen tar oppmerksomhet vekk fra innholdet. Rammen skal ikke "merkes", den skal bare "være der" for å gi øyet en grense på bildete utstrekning.

Men, som sagt innledningsvis - det er mye bedre og bildet kvikner liksom til og begynner å "leve". Den svinget veien med røde og hvite "slanger" er skikkelig flott å se på.

Hva synes du selv da? Det er jo viktig at du selv føler deg bekvem med det.

Mvh,
Walter
Anders W.

Jeg er helt enig med deg at det ble mye bedre nå som det er croppet og med ramme, og jeg burde kanskje valgt en enda smalere ramme.

Ellers er jeg godt fornøyd med hvordan bildet ble til slutt. Hadde ikke akkurat tro på at bildet skulle bli noe særlig av når jeg sto såpass langt unna og jeg kjente at det vibrerte i bakken når bussen kjørte forbi. Uansett ga det mersmak. Det blir nok ikke det siste bildet av denne typen jeg kommer til å legge ut her. :)

Supert av deg å ta deg tid til å komme såpass utfyllende kommentarer forresten, det setter jeg pris på. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu