1000 Kr spørsmål
Ikke meningen å plage dere med mange like bilder fra gårsdagens haukemøte, men oppdaget noe finurlig...

Versjonene er skutt med kun sekunders mellomrom med like innstillinger (ISO 800, f/6.3 og +1.7EV. Originalen gir lukkertid på 1/320s. Så bytter jeg altså til "live view" i v2. Lysmålingen slenger på en ekstra tredjedels komp ved å øke lukkertid til 1/250s. Da jeg i utgangspunktet balanserer på utbrenthet i de lyseste feltene gir v2 helt klart utbrente felter og skal kastes, men hvorfor måles det ulikt med og uten speillås???
Den satt den tenker jeg:)))
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-02-05 18:00:06
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 1Dx
  • EF 500mm f/4L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger137
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_623805} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
jarl kjetil j.

Tja, om svaret mitt er verdt 1000 kr. tviler jeg på...Det at samme motiver av og gir ulik eksponering ser jeg stadig. Mener du at kameraet øker eksponeringskomp med 0.3 trinn ved LW, eller er det kunn lukkertiden som endres tilsv. 0.3 trinn? Jeg bruker ofte manuell eksponering i lyse/hvite omgivelser pga. lysmålingen ofte feiler og varierer mye under slike forhold

jkj
Walter S.

Er det senterdominert eller punktmåling du bruker?

Nå kjenner jeg ikke Canon, men på min Nikon D700 kan jeg selv velge hvor stort senterdominert området skal være. Valget er mellom 8mm, 12mm, 15mm, 20mm eller gjennomsnitt (Avg).
Mulig at du har definert sentermålingspunktet forskjellig fra søker-bruk til LiveView-bruk?

Bare et motspørsmål egentlig.

Har også lagt merke til at området som et Autofokuspunkt dekker er forskjellig fra søker-bruk til Live View. Det siste har ett adskillig større området, og hvis du f. eks. har definert at eksponering skal følge autofokuspunktet så kan det bli forskjell.

Håper ikke at jeg har forvirra deg enda mer.

Mvh,
Walter
Odd Chr. K.

Takker for interessen.
Skal prøve å utdype litt mer... Live View på 1Dx bruker evaluerende lysmåling (uansett instilling). Har også satt evaluerende lysmåling som standard ellers. Enkelte modeller kjører senter AF punkt ved L.V. - men på 1Dx kan man benytte alle 61 også i L.V. Begge bildene er tatt med samme lysmålingsmetode og med samme spot AF punkt. Skjøt med blenderprioritet og oppdaget at lukkertiden økte tilsvarende +1/3 trinn så fort L.V. ble valgt. (Også for andre utgangspunkt enn demo`n). Ser jo som Walter sier at AF-punkt indikasjonen øker i størrelse ved L.V, men så lenge systemet bruker evaluerende lysmåling så tror jeg ikke svaret ligger her...Kanskje flisespikkeri og tilfeldigheter, men når man ser på de to bildene så er det jo faktisk være eller ikke være billedmessig etter min mening. Bare slår fast hva som skjedde... får teste litt mere i andre lysforhold...
Odd C.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu