Tar du bilde av oss?
Utstyr
  • Nikon D90
  • Nikkor DX 18-105mm
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger158
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_623966} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Roar K.

Det ser jamenimeg ut som tatto-damen har noe hu skulle ha sagt.
Fint øyeblikksknips.

Roar
Kirsten H.

Ikke alle setter pris på å bli snikfotografert, selv om du har loven på din side i det offentlig rom. Jeg synes det er fint med mennesker i bildene, men de bør nok anonymiseres mer enn dette, eller du må bruke så lang brennvidde at de ikke merker at de fotograferes. Jeg har selv gått i den grøfta, Solvår, men har blitt mer varsom etter hvert som jeg har satt meg inn i lovverket rundt dette.
Spør om lov til å publisere hvis du har muligheten til det, og for alt jeg vet kan du godt ha gjort det her.
Håper ikke jeg ødela gleden over et fint gatefoto...
mvh Kirsten
Avsluttet .

Modig at du tar bilde ute på gata Solvår ...men ja lovverket er jo strengt også.. men flott øyeblikk!!
Klem
Tove
Berit A.

Artig øyeblikksbilde og fin tittel som passer bra.
Og jeg regner med at du har ditt "på det tørre" når det gjelder dette bildet. :)
Trygve B.

Helt fint gatefoto. Jeg likte det umiddelbare her. Et ekte bilde. Men her skulle jeg gjerne visst mer. Jeg tok også slike bilder tidligere, men har delvis sluttet fordi jeg mener å ha lest at en må ha samtykke for å publisere slike bilder. Hvis en spør på forhånd om å få ta bildet, da blir bildet som regel verdiløst. Da blir det det sedvanlige smilet. Det er ingen ting å samle på. Det eneste unntaket som jeg vet om, er når folk går i tog, f. Eks. 17. Mai, demonstrasjonstog, karneval o.l, da kan en ta bildet og legge det ut. Ta av folk som sitter på en benk, f. Eks. og legge det ut skal visstnok ikke være lovlig. Jeg har gjort det selv, men alltid litt halvredd for å bli oppsøkt med krav om erstatning. Er det noen som med sikkerhet kan gi god veiledning på dette området. Mvh Trygve
Jan G.

Jeg har forstått det slik at man kan ta bilder av folk i det offentlige rom og publisere, så sant det ikke er inkriminerende for den/de avfotograferte. Jeg tar gjerne bilder av folk i gaterom, men foretrekker å bruke kompaktkamera, fordi det er mer diskret. På reiser kan jeg gjerne spørre torgselgere, guruer og andre sammen med en liten dollarseddel. Vi må huske på at i muslimske land vil troende muslimer motsette seg fotografering av religiøse grunner.

Dette ble et fint gatefotografi, for alternativet er å ta bilde av folk bakfra, det synes jeg som hovedregel er lite spennende. Her er det mimikken og den vridde kroppen som gir bildet et severdig innhold.
Mvh Jan
Solvår B.

Takk skal dere ha!
Det er greit å få en liten vekker. Jeg hadde aldri tatt et slikt bilde i Stavanger. Dette er fra Madeira. Som turist er jeg litt modigere, men det er mulig jeg har gått over grensen her.
Denne dama får nok aldri vite at jeg har lagt ut bildet, men det er en tankevekker, selv om jeg synes bildet er artig og uskyldig.
: ) Solvår
Tomas H.
+2
Fint øyeblikksbilde. Uttrykk som dette er ikke lett når man har spurt på forhånd. Jeg vet ikke noe om denne personen i bildet her. Kanskje er det en bekjent?
Det finnes visst nok ikke noen lov om publisering på internett, og det er derfor Åndsverksloven §45c som gjelder, slik jeg har forstått det. Der står det bl.a.:

Fotografi som avbilder en person kan ikke gjengis eller vises offentlig uten samtykke av den avbildede, unntatt når
a) avbildningen har aktuell og allmenn interesse,
b) avbildningen av personen er mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet,
c) bildet gjengir forsamlinger, folketog i friluft eller forhold eller hendelser som har allmenn interesse,
d) eksemplar av avbildningen på vanlig måte vises som reklame for fotografens virksomhet og den avbildede ikke nedlegger forbud, eller
e) bildet brukes som omhandlet i § 23 første ledd tredje punktum eller § 27 andre ledd.

Vernet gjelder i den avbildedes levetid og 15 år etter utløpet av hans dødsår.
Solvår B.

Takk for nyttig informasjon, Tomas!
: ) Solvår
Odd E. k.

Et flott bilde fra Torvet. Er det Don Pedro hun har festet blikket på eller er hun forfulgt av Drivdalsgubben. Virker noe vettaskremt da Solvår :). Godt fanget øyeblikk i et fint utsnitt.

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Har fått slike blikk noen ganger, men det meste løser seg med et smil.
Hyggelig å se ansikter i gatefotokategorien på foto.no.
Jostein G.

Hmm...ja hun ser litt brydd ut hun midt i bildet! Det spørs om hun liker dette .....hvis hun er en tilfeldig forbipasserende så ser det ikke akkurat sånn ut. Vel, hun kan jo være familie for alt jeg vet og bare overrasket over å a bli tatt bilde av. Uansett ikke så veldig interesant bilde syntes jeg!





Mvh Jostein
Solvår B.

Takk skal dere ha for tilbakemeldingene!
: ) Solvår
Carsten W.

Bildet er morsomt og kommentarene kjempespennende.
Så gikk jeg over strekken flere ganger, jeg også, uten å være bevisst over det.
Jeg syns kjernen i skikkelig gatefotografi ligger i Tomas sitt sitat b: avbildningen av personen er mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet.
Solvår B.

Takk skal du ha Carsten!
: ) Solvår
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu